Followers

08 January 2010

~LUAHAN~


Selepas Majlis Fatwa Kebangsaan memutuskan pengkid itu haram aku baca di Harian Metro mengenai luahan rasa seorang PENGKID.


1st

 
Dia menyuarakan ketidakpuasan hati terhadap pihak media yang selalu menyiarkan isu pengkid untuk tatapan semua pembaca. Dia mendakwa pengkid wujud kerana sikap lelaki juga selepas dikecewakan berkali-kali daripada segi zahir dan batin oleh lelaki.

Saya tidak bersetuju kalau jantina dilabelkan sebagai tidak setia atau sebaliknya kerana bagi saya kesetiaan, baik , bertanggungjawap bukan hak milik satu-satu jantina. Semua sikap baik atau buruk adalah diri sendiri tak kira dia lelaki atau perempuan.


Dia berharap jangan dipaksa mereka berubah kerana jika berkahwin pun mereka bakal menyiksa si lelaki yang menjadi suami mereka dan kerana itu dia mendakwa mereka boleh dikatakan menyelamatkan institusi keluarga . Ada seorang rakannya yang ingin berubah dan berkahwin tapi akhirnya rumah tangga mereka musnah kerana hati dan nalurinya bukan untuk lelaki.

 
2nd


Ada hikmah mengapa Tuhan mencipta makhluk seperti kami. Kami adalah petanda dunia sudah hampir kiamat. Kami peringatan untuk manusia lain beringat-ingat. Kami bukan ingin dibelenggu dosa. Satu hari kelak Allah akan memberi hidayah dan kami akan terima dengan hati terbuka.


Ungkapan ini seolah-oleh membawa maksud dia rela berkorban kepada kita supaya kita beringat-ingat. Ungkapan ini seperti ” kubur aku aku punya pasallah…” Salah…ungkapan dan anggapan ini salah kerana dalam al-Quran jika dalam satu masyarakat berleluasa melakukan kegiatan yang dilarang Allah, bala ini bukan sekadar ke atas mereka yang ingkar tetapi kepada semua manusia di kawasan itu. Contohnya taufan, tsunami dan bencana alam.


Biar apa keadaan atau kesusahan sekalipun seseorang Islam itu tidak boleh menjadikannya alasan untuk menghalalkan apa yang diharamkan Allah. Faktor seperti kemiskinan, desakan hidup, terpaksa dan naluri semula jadi, itu semua tidak boleh dijadikan alasan.


tah pape tah luahan c PEREMPUAN KONON NYE PENGKID NIE,jgn nk salahkn owg laen la pengkid..ko yg mintak jd cm kn2..????aku ase pengkid nie jd coz kawan2,cirit a kalo d kecewekn oleh LELAKI..konon2 ko d kecewekn ko nk jd pengkid la..PENGKID sekarang menjadi2 nk tunjuk bagus lak, de 1 ari 2 aku terpandang awek c pengkid nie cm gud2 je c pengkid nie cm a aku nk awek ko..aku picit tetek ko br tawu pengkid..haaahaahaha..


pengkid2 asl a ko cm2..x bersyukur ke dgn pe yg de..wahai c pengkid pulang la ko ke pangkal jalan..jgn la ko mengsia2kn hdp ko ng alasan yg bodoh,jgn la terlalu mengikut kehendak nafsu dan syaitan....!!!!!!! masya allah pe nk jd ng dunia zaman skg..!!!!

0 ulasan:

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates