Followers

01 March 2010

~TERKURUS~

hehe..ramai yg perasaan n tegur aku np aku kurus..org yg jarang jmp aku perasan la aku da kcik, tp yg  knl n hari2 jmp xckp pn coz dowg xperasan pape pn kat aku.. or de xrapat ckp la ok la nie nk gemok2 wt da cntek da nie.. nie loteh den nk jwb nie..aku pn xtawu np..ttbe aku kurus2 sihat ok, bkn kurus sakit heehee...kurus still cun ok..hahaha,,kalo chubby lg2 okey kn..


record aku zaman sek : f1-f3 berat aku 48kg tinggi 156cm
                                  : f4-f5 berat aky 48kg tinggi 158cm


sekarang feb 2010 : berat aku 47/46kg tinggi 158cm


hahaha br aku sedar yg aku da kurus, slme nie aku xperasan pun..ble owg  tny aku asal aku kurus aku xtawu nk ckp pe daa...coz aku xperasaan pn aku da kurus hehehe.. 2008/2009 aku pg ke hospital seri kembangan checkup bkn free baya taw rm1 je..


doc kate aku sihat xde pape masalah..dye bg aku vitemin kale oren...aku pn xrs diri aku skit pe ke
sume xde..dye cek darah air kencing tekanan jntung sume ok..cm ahli sukan dye kate aku nie..


saiz suar : 2005-2010-> 27 sme jgk cm dlu
saiz baju: dlu zaman xtawu fesyen pakai saiz L or M
               skg S or M...XS mmg xmuat ok...


2009-2010: aku pg klinik bayo lak kat area kawasan umh aku..asl aku pg coz aku nk check asl aku turun berat bdn 2kg..makan mmg ckup n terlbh ckup..tdo ckup..aku ase xde pape skit kn diri aku pn..
diet mmg xpnh pn..tp kdg2 lambat mkn..keh3


doc ckp: aku berat n tinggi aku ok ideal...
              masalah kesihatan mmg xde..
              tekanan darah rendah je aku..mmg pn..
              kemungkinan u stress bnyk pikir..
              take positif pe owg kate coz aku ckp kat dye owg ckp i kurus i tgk xde pn..
              dye kate u xkurus bdn u n berat ok, so take care u self dye kate 
              bnyk mnum air,buah2an..vitemin..hehehe
              dye kate kurus is better dr gemok...
              u mude lagi blm berkahwin so bdn cm u ok..
              ceh nasihat sdp kn aty aku je..haha pape pn aku ske aku xsakit..

nasihat : jgn terlalu stress coz bly menyebabkan turun berat bdn
             tido n rehat yg ckup
             makan makanan yg seimbang
             minum air suam bnyk..
            n cm2 g dye kate so pas nie u taking u self n slu wt senaman...hehehe  


so sp yg ske tny asl aku kurus aku xdiet aku terkurus myb sbb pe doc 2 kate btol aku bnyk pikir that y jd cm2 aku sihat xde sakit pape pn okey...hehehehe..

after 3 month kene pg blk tgk de naik ke biase ke..hehehe..pape pn tguuu...doakn aku sentiase sihat ye kawan2,,amin..bye..!!!!       

0 ulasan:

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates