Followers

15 December 2010

Ber Serah

samat pagi rabu..da 3ari jln nk g keje tak jem..clear sgt..
trafik ligh rosak..suke sgt2.. aku msk keje kol 8.30a.m sepatutnye..
tapi mula2 keje je aku masuk on time..lame2 aku masuk ikut ske aty je,
taun lps keje aku mmg best, tak de owg nak kaco pun, wat hal sendiri je..
suke ati..nak masuk kol bp pn..tp b4 kol 10am  aku da msuk..

kalo nak main tenet pn ok...kalo tak de keje kat opis bole balik awal,
mmg syok la..tapi smnjak opismate aku bnti keje awal tahun 2010,
 masuk owg baru, mula2 ok..tapi da msk pertengah tahun, jadi laen,
jadi huru hara la..aku sendiri tak paham, die suka kantoikan bende2 bodoh,
aku mls nk senaraikan,

 pastu dye suke ambik port pasal aku?? wat hal sndiri sudah la kn,
ko wt keje ko, aku wt keje aku..suke sgt jd PA aku tak berbayar kenape??..
siyes aku mmg hepy keje sini..tak pening kn pala otak aku.
bile balik umh..bole tido dgn lene nye..tak pyh nak pkr sok nk kene sttle kn keje pe.
mmg rilek sgt2 la kn.. tapi, semenjak dye masuk...eee huru hara sgt la,

kadang2 tension gle aku, sampai nk benti keje di sebabkn owg laen..
bos aku ok2 je..biase je, baik sgt..tapi dye tuh suke bikin aku hot,
suke nak cari point aku..padahal mmg tak de point yg dicari2 tuh,
sume slh dye, dye yang tak paham..tapi suke nak naik hangin ng aku...

slame bertaun aku keje, bos aku tak penah nak marah aku, die lak yang over2,
die lak nak jadi bos, kadang2 aku mls nak lyn, aku pkr owg tua,
aku pkr nak keje lame, aku mmg tak nak gado. 
pasal kalo aku da gado, mmg aku tumbuk2 je muke dye, kalo time sekolah,
mmg da lame kene da..tapi aku da try slow talk, mula2 okey,
last2 wt pangai...eeeeeeeeeeeee..

rase nye..pasal die nie da byk kali aku goblogkan.. 
siyess aku mmg tak reti nak ambik hati bos ke, hati owg laen ke,
aku wt bnde2/perkare yang aku selese je, itu adalah aku,
tapi aku tak suke manusia yang bermuke2..
konon2 depan bos nak wt ot tak berbayar..kol 7 bos balik, kol 7 ko tgu..
bile bos de baru ko nak wt ot tak berbayar tuh,
bile tak de bos, de ko wt ot tak berbyar tuh, de ke? tak de kn?
 cam aku tak de nye, on time aku balik..bukan aku nak bkire mase..
tapi mmg tak keje nak wt pun,
pe la cube ko kn wt..jgn la kaco ko nak silang keje2 aku...

erm pe bole aku wt.bersaba jea.. tapi aku mmg syang nak tinggal tmpt keje nie..
di sebabkn manusia2 ituh..kalo rezeki aku di tempat laen,
nak tak nak aku terpakse  tinggal kan...
pape pn aku hanya berserah pada Allah S.W.T




FrOm

10 ulasan:

Encik MamaT said...

sabo je la.. dulu aku ada ofismet lagi teruk... aku tertekan gila2.... sangat tertekan... staff dua orang je... aku ngan dia... dia pompuan... dia kena ot sampai lewat malam.. aku lak kena tunggu... fuhh.... bengang... :D sabo je la...

cik blablabla said...

huhu.macam tu lah..kuatkan smgt dmi org tua.aish,lempang jer orang macam tuwh.hahaha.padan mke

chokeLy said...

sabar k dear...^^
insyaallah nti ok la tu.

~ PIJA ~ said...

pastu keje la ngan ca ya nun alif..lagi mcm sakai..

miss_neeya said...

btol2..sabo jela... :))

Ujang9897 said...

cool...rilek2..

aibaks said...

saba je la sya... mcm2 orang de kat dunia ni..

Suara Kalbu said...

Wahahahahahah...mcam sama je masalah kita ni sya

HaNTwO said...

biasala la tu...lain orang lain ragamnya....yang suka jaga tepi kain orang lagi la ramai....wat tak tau je...anggap dia xde kat situ hehehe..

NuSaNa NoSa 91 said...

buat derkk je la syasya.. manusia, mmg cam2.. akan ada yg xpuas ati ngan kita je.. sabar je la ea?? dan berdoa semoga org tu berubah.. ^_^

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates