Followers

14 August 2013

berpantang 44hari

Alhamdulilah setelah selamat bersalin, kene berpantang lak,
mula2 berpantang tu, pegh sedap gila makanan, yela makan rebus2 je,
nmpk berselera la. bila da masuk 2minggu aku mula bosan,
nasi tengok aku, aku tengok nasi,nak makan pn tak lalu,
apa kan daya, bedal jela,demi anak ku..

menu berpantang 44 HARI AKU
1.NASI
2.SUP IKAN HARUAN
3.SAYUR SAWI
4.IKAN MERAH
5.IKAN TENGIRI
6.IKAN SELAR
7.IKAN BILIS
8.AYAM
9.MILO PANAS
10.KOPI
11.BISKUT/ROTI
12.KOKO KRUCH
13.OREN/APPLE

ni la menu aku hari2, mood berpantang , ok2 je,
selamat dapat suami yang memahami mood aku,
boleh tolak ansur, jge baby bersame hehehe,
sayang sangat2 dekat daddy n eva, muahhhh.











06 August 2013

40week 4day

finally berjaya login, pegh boleh plak lupe pasword, tekan punye tekan selamat dpt bukak..
wah seronok nya, ramai betol n3 pasal raya, kueh raya baju raya, duet raya, bonus raya. best2..

18.05.2013
setelah 40minggu4hari bawak perot, Alhamdulilah baby keluar dengan Jaya nya di hospital PPUKM,
Hanya Allah je tawu betapa aku bersyukur n gumbira saat2 tu... lahir la seorang makhluk Allah,
yang di Beri Nama EvaNurMedina Binti Hazri, keluar je dari perot mummy,
SubhanaAllah comel sungguh anak dare mummy sowg ni, tak sangke betol, dah ade anak,
seronok sgt, keluar seketol je berat 3.47kg...

rasa kejap je masa berlalu, couple tahun 2005  tunang 2011 kawen 2012 ade anak 2013,
sekejap jeee, hahahaha sampai sekarang mcm tak percaya, bila tidur, tengah2 de baby..
hehehehe, ok la babai, selamat hari raya uols..

Dia SegalaNya #EvaNurMedina #18.05.2013







30 April 2013

38week

yeah semlm 29.04.2013 dah 38week,
sekejap je rasa, dalam masa yang sama aku rasa,
tak saba + takut, huhuhuhu
dengan cerita2 yang menakut kan aku...
tapi tak ape aku berserah kepada Allah S.W.T permudahkan segala nya,Amin..

due aku 13.05.2013, so de lebih kurang 2week lagi nak bersalin, 
kaki pn ok tak kembang n tak bengkak, tangan pn ok, 
hidung hubby ckp da makin kembang, Phuii
Perli ke apa tu..hahahahaah.. dup dap dup dap, 
setakat ni aku ok je, still bkeje n driver sesorang :)
bos suh aku cuti, rehat2 kan diri, tapi aku plk mls nk dok umh,
kang cm2 aku pikiq, APTB....

now, seminggu sekali kene g check up, baby pun ade di tempat yang betol,
berat pun ok, tak de kecik sgt tak de besor sgt, sedang2 aje...hehehe
now berat aku da 70kg... gilerrrrrr, cm tak pcy.. target 9bulan 60kg.
klo nk ikut kan bdn aku ni idok ler besar mana, 
myb berat tulang,xpn berat pahala gitu,opss.!huhuhu

tanda2 nak bersalin belum ade lagi, tapi aritu de keluar kolustrom,
aku pnye la cuak,tgk2 baju basah, sakit gile breast aku masa tu,
mak aku picit nipple aku kua cecair, cm kuning2 tu, kate nya normal,
so aku pn ok laa...hehe

so aku harap baby aku ni keluar, lepas pilihanraya, nak sgt mengundi wey,
hehehe, tapi tu sume kerja Allah.. aku dah ready fizikal n mental...
huhuhuhu... 

so kepada semua orang, aku nak mohon maaf, dr hujung rambut,smp hujung kaki,
jika de tkasar bahasa, tersakit kan hati, dll mohon maaf kan hamba...
doa kan aku semoge selamat bersalin... Amin..
ok bye... muahhhhhh love you...







27 March 2013

hamil 8bulan

Now aku da 33week, so far ok lagi, masih bertenaga..hehehe
skg tgh bz buat preparation, beli barang2 baby,  
owg laen da stanby dlm beg dalam kete,
aku xbuat2 lagi, baju pun tak basoh2 lagi... 
mak aku da bising2 da, wekend ni laa buat, tuh pn klo larat,
sebab klo bole aku nk basoh pakai tangan, excited gitu..hehehe
hospital pun da settle booking, mintak2 hari aku nk bsalin tu jgn la full :(


barang2 yang aku da beli, 
baju/seluar, 1-3 month
botol susu n set, 
shampu/sabun,
minyak baby, Anway
napkin,
sarung tgn/kaki,
set tidur,
tuala,
wet tisu,
kapas2,
lapik getah,
blanket,
barut - akk bagi

rase nya tu je kut, yang da beli aku pun tak ingat, hehe

bende yang tak beli lagi, 
Pampers - pet2 
Bath Tub - 

untuk aku,
Breast pump - medela harmony 
nursing bra
nursing pad, 
set pantang shaklee & Anway
meternity pad - Libresse
stokin
tungku turun termurunya, hehe
bengkung - pinjam Akk2 nya jea ~ Jimat $

so ni jea item2 yang da tersedia...  
aishhhh tak saba nya nak bersalin,
kalo boleh aku nak beranak 
02.06.13 konon nya nak sambut 1st Anniversary gittew,
pape pn aku berserah pada Allah S.W.T
semoge pape yang aku plan berjalan dengan lancar, Amin







22 February 2013

JAN 2013

22.12.2012 ~ bezday muhammad farish iskandar 
06.01.2013 ~ bezday Mak Chinta Hati
29-31 Jan 2013 ~ holiday : Langkawi 

Alhamdulilah Semua nya berjalan dengan lancar...
dapat sambut bezday mak n farish taun ni buat bbq..
seronok tengok dowg heppy.. 
semoge mak dipanjangkan umur,dimurah kan rezeki,Amin
Love You Till Jannah...

Holiday At Langkawi,
1st time naek flight & 1st time jgk jejak kan diri dkt langkawi ,
peh seronok gile2 wa ckp lu...langkawi best..
time g ni ckup prgnant 6bulan... selamat bby dlm peyot ni ok,
xde ragam2 aku nak berjalan sane sini pun selese... seronok wey!!!
nak pergi lagiiiiiii!!!! sebenarnya xpuas berjalan... hahahahaaha
layan la picture langkawi yg xseberape tu ok zasssssss !!


 celebrate bezday Mak & Farish

 Langkawi 29.01.2013

 Langkawi 30.01.2013

Langkawi 31.01.2013




10 January 2013

2x Pitam

lately ni, aku selalu sakit2 nak pengsan....
dah 2x masuk ni aku nak pengsan,
1st masa teman hubby shopping, tiba2 rase laen mcm,
dah tak nampak orang.. aku da tlarak nak berdiri,
aku cr kerusi nak duduk xde, last2 aku jmpe tangga,
aku duduk sampai aku ok, enth la tibe2 jd cm tu,
hubby trus bawak aku g kete blk rumah...


ari selasa lepas, teman kakak g pasar mlm dkt putrajaya,
smp kol 6 kol 9 baru blk rumah...
kali ke 2 aku jd cmni, tengah Q nk beli laksa rasa laen mcm,
masa ni ok lagi, aku pn terus kan pusing2,
lagi sekali, ni da betol2 ase laen mcm, smp jln pn da tak betol,
owg mula tegur aku kenapa dik, kenapa dik,kenapa dik,
nak g hospital x...masa tu aku da tak ingat pe, sebab aku da
terduduk, aku rasa muke aku berpeluh2, setengah jam jgk
aku keseorangan terduduk, call hubby pn xangkt :((

masa tu kakak aku xtawu dekat mn , sebab aku g tmpt laen,
dye g tmpt laen... last2 jmp dekat kereta,
masing2 xlarat nak bwk kereta, last2 betapa dalam kereta,
setengah jam rest baru blk rumah...

huwaaa tkt sgt jadi cm tu lg...
semoge aku kuat.....



02 January 2013

Hello 2013

hari ke-2..

tahun ni sambut tahun baru dekat putrajaya, 
dengan hubby, abg, n anak buah..
seronok jgk la, sebab da lame tak kua melepak smp memalam buta,
2 pagi smp rumah  + jammed 

hanya Hubby sowg je tny  pe Azam aku tahun ni..
blur sekajap, sebab aku pun tak de set kan
pape dalam otak aku ni azam 2013.. 
just pe yang aku ingin kan, 
aku nak menjadi seorang isteri yang solehah, n
dapat menjadi seorang ibu yang baik, Insyallah bulan 5 nanti, 
Amin doakan aku k...


Semoge rezeki aku n Family terbuka luas, 
dan di permudahkan segala urusan,N nak mdekat kn diri,
dengan nya selalu,Insyallah Amin..
Laa Ilaa HaillAllah




2012 in memory

Tamat Sudah cerita 2012...

2012 banyak  kenangan manis buat aku,

1. Dapat Bonus 3bln lebih tak2 penah dpt..
2. Dapat kawen
3. Dapat Beli kete baru
4. Im Preggy..
5. Berhijab..Alhamdulilah

rezeki tak terhingga syukur Alhamdulilah.. 
yang penting setiap perkara kite buat,
kene la ikhlas, dan selalu berdoa, 
Insyallah akan di permudahkan....

Azam 2012 sume misi aku berjaya lagi2 part 2,3,5 
part 1,4 adalah rezeki Allah...



link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates