Followers

10 December 2015

B Y E 2 0 1 5

Salam...




19 August 2015

Al-Fatihah buat Arwah Abah

Salam,

Bertemu kita kembali.. Alhamdulilah Masih bernyawa di muke bumi Allah s.w.t,
harini genap sebulan pemergian Ayahanda Tercinta...

Sehari sebelum menjelang Raya, iaitu Ramadhan yg ke-29, Abah tinggalkan kami buat selamanya2...
Ya Allah, masa tu aku tak kuat melawan ketentuan mu.. Aku macam tak caya,
orang yang membesar dan mendidik aku kini pergi buat selama2nya...aku rasa belum puas,
mencium memeluk ABAH...

Setiap kali aku bertemu abah, aku selalu bawak abah g jalan2 lepak2 minum.. kadang2 aku bawak abah g COD barang lagi...setiap kali aku jumpa abah memang lama, dari pagi sampai ke petang..

sebulan Sebelum Abah meninggal.. Aku sempat jmp abah, dalam keadaan abah GEMBIRA,CERIA,DAN SEMAKIN SIHAT... Alhamdulilah aku gembira tengok abah gelak ketawa abah. setiap kali aku tengok abah, abah selalu pesan teruskan meniaga, sembahyang jangan tinggal, jaga anak2 jaga keluarga jaga adab..setiap kali aku bawak anak2 jumpa abah, abah selalu cakap muke adam macam daddy,muka eva macam ko, hehe 

Seminggu sebelum Pemergian Abah, abah Call aku masa aku tengah kerja, kami berborak panjang..siap abah buat lawak lagi.. Abah cakap puasa kali ni dia lebih tenang, dia seronok sangat,
sejuk je tak letih n penat abah cakap, 

abah selalu cakap, kalau dia pergi dulu,, dia nak semua anak2 dia ada disisi...dan dia nak semua urusan dia anak2 yang uruskan..masa ni aku rasa ape abah merepek ni, sebab abah selalu bercakap n bercerita pasal Mati.. Alhamdulilah Hajat abah kami adik beradik tunai kan...

Alhamdulilah, Abah pergi dengan tenang, selepas Abah siap bersahur, lepas mandi, siap2 untuk solat subuh, dalam keadaan abah bertowel, dan badan masih basah, abah mengucap panjang... tepat 5.40AM, abah meninggalkan kami... abah pergi dengan senang..urusan kebumian abah berjalan dengan lancar...berkat bulan Ramadhan..Syukur Alhamdulilah...

Al-Fatihah buat Abah...
Rindu Abah...

Ya Allah,Engkau Ampunkanlah segala Dosa2 Ayahku,
engkau,tempatkanlah Ayahku digolongan2 orang beriman,
Engkau jauhi lah ayahku dari azab seksaan Api neraka,
Engkau terima lah segala amalan ayahku, 
Engkau sayangi lah ku sebagai mana dia menyanyangi ku sejak kecil,
Kurniakan buatnya syurga tanpa hisab..


25 June 2015

PENJUAL ONLINE PENIPU

Siapa yang baru nk berurusan dengan dia mohon berhati2 dengan 

PENIPU ONLINE BERNAMA 



NUR AINI FARHANA BINTI ROSLI
.
.
011‑3173 2746


NO IC : 910404-07-5344


AKUAN MBB : 107096329520

AKAUN CIMB : 70539799246


HUSBAND NAMA : CHE NORKHAIRI BIN CHE SHUKOR
 

sebelum beli pastikan anda google dulu no akaun dia okes...
semoge ini dapat membantu rakan yang lain...

....................................................................................................

maybe bukan rezeki aku & anak aku... 
aku de beli storller online  macam dalam gambar korang nampak tu..
tak sangka bulan ramadhan yang mulia ni masih ada lagi manusia nak menipu..
terkilan betul rasa, ratusan ringgit kot...

tak pe la maybe ada rezeki lain nak masuk tu...
saba la wahai hati...

.......................................................................................................

rupa2 nya dah banyak orang minah ni menipu...
kebetulan masa aku kene tipu tu, dia baru tukar nama facebook..
ramai yang PM aku ckp depa beli hp,barang baby duit dah bayar barang tak pos..
lapas tu minah ni block aku dekat facebook..  ingat eh aku memang tak akan HALAL kan duit tu,
selagi media sosial ni ada,  
memang aku akan post detail kebawah ni dekat semua group online...

NOTA KEPALA: KEPADA KO SI PENIPU SELAGI KO TAK BAYAR HUTANG AKU SELAGI TU AK TAK AKAN DELETE POST NI.. NOKTAH!!!!


KES BELUM SETTLE LAGI !!1




link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates