Followers

26 January 2010

~XL KAWANKU~

ALkisah.. arinie aku xtawu np aku trgt kat sowg mber aku nie, nme dye SS bkn name sebenar, die nie owg kate  bdn dye nie cantek menarik tertarik ko mmg tembam, dye berbdn XL de cutting ket laa..erm aku knl dye time aku pndah SK, taun 2005, now aku da xtawu dye katne after dye jual rumah trus pindah pn xbgtawu men bla cm2 je, erm aku de 1 story pasal dye  nie, ble aku igt2 blk kesian taw kat dye, cmnie cte dye, time sek2 dlu c SS nie ske men dail no tah sp2 dye ske a, pas 2 dye knl ng sowg mamat nie lam hp, mule2 kwn je lam hp pas2 da knl2 aty lam hp couple plak, adoiii n then dowg pn bercinta bagai nk rak la lam hp aku tny c SS nie ko nie da jmp blm bf ko nie da kwn lam hp 5-6month cm2 a, ble c cdit gf/bf abes c dowg 2 kn t.up menot.up antre 1 sme laen..erm aku ckp C SS nie dye tawu ke ko berbdn XL, kang ble jmp lari dye kate c bf dye nie ok xksh 2 pn aku berbdn XL ke XXL ke kn yg penting iklas dye pny bf kate la kn..pas2 aku bg idea kt c SS nie pe kate kte weekend jmp bf ko nie,  c SS nie pn ok , deal a ng bf dye pakai bj pe n sume la tkt2 slh owg kn 1st date dating owg kate,hahaha..pas2 aku pn teman kn c SS jmp kat 1 mall nie, pas2 c SS kate kat aku nty ko blk sowg taw coz bf aku da bwk helmet 2 nk bwk aku jejln n anta blk aku pn ok jea xkn aku nk kaco dye dating kot, ttbe detik2 cemas c SS da nmpk bf dye smbil bwk helmet 2, mmg btol2 dye nk bwk c SS nie jjlnla kn, aku tgk c bf dye nie blh tahan gak la, pas2 c bf cl tny ktne skg, c SS nie bly lak bntai kate dye xsmp ag pdhal da nmpk da bf dye, c SS nie tkt laki nie xley terima dye seadenye, aku pn pe ag kate a aritu kate bly terima n cm2 ag a now dye kene buktikn, c SS gagah kn dri g terjah c bf dye dr blkg aku dok je tp tiang tgok a,haha c bf muke agk terjekot n wt2 cm xknl je, pas2 tah pe tah dowg borak kn c SS pgl aku2 pn g a..erm sesi bersuai knl,hhahaha,pas2 aku pn pe ag mintak la izin igin blk aku tny kat c bf nty  anto c SS blk kn dye pn ckp aah, aku pn pe ag blk a, after 30 mnt  aku bla c SS cl tny aku ktne, aku ckp a da smp umh ttbe nada dye slow je aku tny np nie xbes ke dting ng dye, c SS bly nges lam hp siot je dye kate a c bf nie kate actualy dye da de gf, so dye xsmp ats nk clash ng gf dye skg nie, n cm2 ag a..pas2 aku tny a kat c SS blk dye anta x, pas2 c bf nie bly kate dye de bwk mber dye, mber dye de kat tingkat ats so xley nk anta, peh ksian gle aku dgr nada sore c SS, mmg aku xsngke la dye bly cm2, kalo da de gf xpyh a men kn persaan owg, tp tah a aku pn xley nk tlg pe.. sok nye aku jmp c SS kat umh dye pn cm muram je em ksian.. pas2 c SS cl c bf xtrus dye ttp no.2 smp skg xdgr berita ttg c bf dye c..ble2 aku igt blk, kesian la, tp slh dye gak sp suh sayang owg xde dpn mate sungguh2 kn.. erm pe ley wt nasi da jd bubur aym mcd...sekian story aku ttg c XL KAWANKU..

24 January 2010

~MAKSUD MIMPI~

Mimpi sedang berjalan disungai.
Alamat akan berduka.

Mimpi berenang di sungai.
Alamat segala niatnya tidak akan terkabul.

Mimpi bergirang hati.
Alamat akan di murkai oleh Yang Kuasa.

Mimpi bermain-main dengan teman-teman.
Alamat akan mendapat sesuatu rintangan
.
Mimpi berjumpa dengan sesama manusia.
Suatu alamat yang paling baik.

Mimpi bertelanjang.
Suatu alamat buruk yang akan menimpa diri anda.

Mimpi bearak-arakan.
Alamat bahawa anda dalam kehidupan selalu diliputi peristiwa ngeri, kesibukan
kerja dan lain-lain yang penuh pekerjaan merintang.

Mimpi bercumbu-cumbuan.
Suatu alamat anda sedang dibicarakan orang.
Berlayar diair yang tenang.
Alamat anda akan mengalami suatu kehidupan yang tenang.

Mimpi akan belanja di toko.
Alamat rumah tangga anda dalam kebahagiaan.

Mimpi berpantang minum segala yang memabukkan.
Alamat kesihatan anda baik sekali.

Mimpi melihat orang muda atau anak-anak berkelahi.
Alamat banyak pertikaian dalam rumah.

Mimpi melihat orang berkelahi.
Alamat anda akan mendapat sesuatu keuntungan dalam perdagangan.

Mimpi melihat binatang berkelahi.
Adalah menandakan suatu peristiwa yang tidak enak pandangan mertua atau ipar-
ipar anda.

Mimpi bertaruh.
Ada suatu tanda yang anda sedang mengikat diri dalam suatu risiko yang
mempertahankan keamanan peribadi.

Mimpi sedang berbicara.
Alamat bahawa soal yang selalu digaduhkan akan selesai sendirinya dalam cara
yang menyenangkan .

Mimpi melihat orang boxing atau anda sendiri yang boxing.
Suatu kesukatan dagang dan kerugian besar.

Mimpi anda digantung atau diikat tangan.
Alamat akan terhindar dari kesalahan.

Mimpi tangan diikat dan leher di gantung.
Itulah alamat akan dijauhkan dari kesalahan.

Mimpi dipanggil oleh seorang sakit.
Alamat akan ada kematian sanak famili.

Mimpi dirantai.
Alamat akan kedatangan dengki dalam hati.

Mimpi ditikam orang dengan menggunakan senjata yang tajam.
Alamat akan terang hatinya.

Mimpi jadi raja.
Suatu alamat bahawa anda akan dianiayai oleh orang-orang yang lebih
rendah daripada mu.

Mimpi jatuh dari bukit atau di pohon.
Alamat akan beristeri.

Mimpi diberi pakaian.
Alamat akan panjang usianya.

Mimpi jatuh.
Memberi alamat harus hati2. Dan jika kejatuhan anda jauh atau tinggi maka
anda akan gagal dalam perdagangannya.

Mimpi terjatuh dari tangga atau atap.
Alamat promosi pekeraan anda akan diberikan kepada orang lain jika anda
tidak memperbaiki nilai dari pekerjaan anda.

Mimpi ditinggalkan oleh kawan-kawan.
Alamat akan menemui kekecewaan yang sedikit hari lagi akan datang.

Mimpi mengajak orang yang sedang berpidato atau pertunjukkan.
Alamat akan mendapat banyak kekecewaan dalam sosial dan pergaulan hidup.

Mimpi difitnah orang.
Ertinya anda akan dipuji-puji dalam sepak terjang anda.

Mimpi main gitar dalam anda bermimpi.
Ertinya anda mempunyai aristik talent yang harus anda pelihara.

Mimpi melihat orang digantung.
Maka orang yang diimpikan itu akan menerima ganjaran Tuhan serta kurnia.

Mimpi mendapat hukuman mati.
Bererti anda akan panjang umur.

Mimpi iri hati kepada seseorang kerana kekayaan.
Pergaulan, kedudukan sosialnya, kebahagiaannya nyatalah dalam kesedaran
merupakan sebaliknya.

Mimpi berjalan dengan kaki telanjang.
Alamatnya dalam pekerjaan yang sedang anda jalankan sekarang harus dengan
selekas mungkin tinggalkan atau ganti dengan pekerjaan lain.

mimpi seolah-olah kekayaan yang tak dapat di hintung.
Alamatnya anda harus lebih berhati-hati dalam setiap mencari rezeki.

Mimpi ada sesuatu kekerasan.
Bererti sebaliknya, iaitu anda akan menghadapi sesuatu ketenangan dalam
pekerjaan.

Mimpi kebanyakan makan.
Alamatnya anda akan kemalangan atau kesialan. Dan jika makan banyak itu
adalah orang-orang, maka alamatnya bagi anda akan berbahagia.

Mimpi dalam kemiskinan.
Bererti bahawa si pengimpi hidup pamiliar dengan penghasilan yang tertentu
jika memang tidak kaya raya.

Mimpi sedang ketawa.
Alamatnya anda akan mendapat rezeki baik yang harus anda pelihara betul2.

Mimpi dalam keadaan malas.
Bererti anda akan medapat perhatian dari apa yang sering anda kerjakan.

Mimpi makan daging gajah.
Alamat akan banyak rezeki anda.

Mimpi makan sayur dimasak kuah.
Alamat akan beroleh harta yang halal.

Mimpi melompati titian siratulmustaqim.
Alamat akan diluputkan segala kesukarannya dan akan kaya dari harta benda
yang selama ini dicari-cari.

Mimpi memberikan sesuatu kepada orang lain.
Alamat akan tiba kesukaran.

Mimpi memberi makan bayi.
Bererti akan mempunyai anak yang berbahagia kelak.
Sedang jika memberi makan pada seseorang tua.
Bererti perusahan anda akan maju.
Memberi suara kepada kandidat untuk kepentingan kantor.
Bererti suatu kemajuan dalam hidup anda.

 mimpi dalam pelukan.
Alamat akan terlepas dari segala kesusahan yang selama merajalela.

Mimpi menangis.
Alamatnya akan memperolehi keuntungan, mendapat khabar baik dari famili atau
teman.

Mimpi masak nasi.
Alamatnya akan bermanfaat hidupnya bagi orang banyak.

Mimpi membaca Quran atau berdoa.
Alamat anda akan beroleh kebesaran dan barokah atau kesihatan anda dimurahi.

Mimpi sedang bersuka-sukaan.
Alamat akan kesakitan, setidak-tidaknya akan kedatangan kesusahan.

Mimpi sedang mengaji.
Akan tercapai segala niatnya.

Mimpi dihinakan orang.
Bererti akan berpisah dari seseorang yang selalu dikasihani disebabkan pertikaian
dan salah faham.

Bermimpi menyusu.
Itulah alamat beroleh rezeki yang harum.
Bila seorang lelaki mencium seorang perempuan.
Alamatnya dia akan dijajah oleh kaum wanita baik sudah kahwin atau masih solo.

Mimpi yang sangat menakutkan.
Adalah suatu tanda atau alamat bahawa anda dibawah pengaruh orang lain. 

Bermimpi mufakat minggat.
Ertinya perkahwinan anda akan menghadapi kebahagiaan.

Mimpi nama anda dipanggil.
Alamatnya suatu berita baik sekiranya yang memanggil itu anda kenal.Jika yg
memanggil orang asing maka alamatnya adalah suatu kecelakaan.

Bermimpi satu panggilan dalam telefon.
Ertinya suatu urusan yang anda hanya pandangan remeh dimana sesungguhnya
urusan itu agak penting.

Mimpi dapat sesuatu pekerjaan.
Alamatnya anda akan dapat keuntungan.

Mimpi kehilangan pekerjaan.
Alamatnya anda harus berhati-hati lagi mempertahankan pekerjaan anda
sekarang.

Mimpi akan dibunuh oleh seseorang.
Alamatnya anda harus dengan cara segera menjauhkan diri dari sesuatu
perkara jahat.

21 January 2010

~CINTA BALQIS~


erm abes suda cte tuh..aku ske cte 2,xpnh miss skli pn..peminat setia taw aku!!!
ksian hassan, smp aty c balqis 2 br dye sedar c hassan CINTA SEJATI dye not imran!! akhirnye c mar dpt memiliki c ezany wlu pn jd wife no.2..ngeh2..pdn muke mak tiri ezany msk pnjare ats tuduhan membunuh n menianye owg..pas tuan baharom  menyesal dgn pe yg da wt kat ezany ..c mak biah biase a dye slu mendoakn balqis kawen ng hassan..c siti lak tpkse bia kn c hassan cinta kn balqis sdgkn c siti ske kn hassan,haaa ble aku igt blk cte nie last br aku phm pe maksud cinta sejati..slme nie aku xtawu pn..hahahahaha..bak-bak yg sungguh menayat hati ku..de suke dan duke..aku ksian tgk balqis jd mangse keadaa, d rogol n d hine oleh owg KAMPUNG..!!!! uh sdey nye , smp nges2 aku dpn tb tgk cte 2, btol2 aku mlyn drama 2..tp aku malu a..mak aku tegur ngeh  2 pn nk nges ke..hahahahaha..xpea yg berlalu ttp berlalu..
uhh tb3 plz ulg blk cte balqis...!!! wlupun memey de..ngeh2..memey sweet gle muke dye time cte 2..hahaha..
cian mak wok dye da meniggal gare2 mlot owg kampung asyik mencaci n mengine keluarge dye..uhh sedey nye..cmne la kalo aku d tm4 dye..peh..!!!!! tidak lupe jgk aku sempat copy lirik cinta balqis..wlupun sore c balqis xbp nk sdp sgt time nyi tp lirit dye ttp best:-
Kekaburan alam tika ini terasa
Satu penantian pada suatu ketika
Yang penuh dengan dugaan yang merantaiku

Adakah mampu aku terus mengharungi
Lembah yang berduri kian menusuk hati
Tiada kata yang pasti
Tak ku temui

Tuhanku titiskanlah rahmat yang teragung
Menerangi kalbuku
Cinta suci bersama ke akhir hayatku
Kan ku tunggu

Pencarianku hingga ke sudut dunia
Mengenal kasih yang tiada batasannya
Pengorbananku menanti istana pasti

Tuhanku titiskanlah rahmat yang teragung
Menerangi kalbuku
Cinta suci biarkanlah ku pergi
Menanti pelukanmu

20 January 2010

~PULUSSSS~

Harinie i cm hari2 seperti biase pc still xley gne ag,xley nk on9 n xley nk wt keje n sume xley, juz jmp client je,arinie i jmp sowg client nie, i xske dye,ble jmp dye mst mood i down, stiap kali jmp dye mst i xkn pdg dye i juz collect duet bnyk taw cash lak tuh kire2 dlu dpn dye kang kurang duet i yg kene bp riban dye bg biase nye 10k keats slesai i mgire i kn naek opis, stiap kali i nk bla naek dye mst kn hulur duet kasi i, dye kate nie ambk a pkcik bg iklas wt2 blnje duet mkn n mnum,pe motif dye tah a,suci sgguh niat dye,i xambk pn ..!!RM 400 taw dye nk bg,pas2 i kn jmp dye siap 2 bln skli coz dye kn bg duet tok worker keje at site,, pas 2 i kn jmp dye, keje i cm biase a kn collect duet ag, cm biase a dye still sme gak bg duet kopi, RM 200, da cm rasuah lak,haha i keje halal okey,!!! tp i ambk duet 2 bkn 2rat , tp i smpat capai RM 50 keh3..i xckp tentiuu pn i trus bla,n i xtawu np i ambk, ttbe i ase nebes tpkr2 np dye ske bg i duit,kaye sgt ke dye, bnyk sgt ke duit dye, nk bg2 owg..haahaha.. bln2 yg trus nye i kn jmp dye cm biase a, n then lme i xambk duit dye hulur 2..tp np arinie i jmp dye2 pkse2 i ambk, i xnk coz kang pe opismate yg laen kate dye da dok2 kua ckp ambk2 a, i pn ckp a asl ske sgt bg i duet nie dye kate arinie dye gj..ambk la..i pn ckp nie mst dye niat jht bg2 nie,dye kte ya allah sumpah xde pn, ikhlas nie pkcik bg, i pn pe ag ambk je a trus stat motor n peres motor laju2 tkt2 dye flow i bllk ke pake kn..hahahaha..pape pn..rezeki jgn d tolak musuh jgn d cari..ngeh2..actually i wisau sbrnye tkt2 dye jampi2 ke pe ke kn haaaa..sbhgian duet dye bg 2 i da sedekah kat owg mnx derma,
kalo niat pakcik 2 iklas mmberi bgos la..i pn iklas menerima n menderma..ngeh!!!!!!! 

17 January 2010

~PLUS 123++~

morning !!! 1.00am..udah kol nie aku xtdo2 ag..np la mate aku nie ssh pjm..eish2..pd td aku open table.. mean poker je koje aku, xpnh serik wlu pn pnh bankrup haa.. luck aku arinie good skli, ari semlm2 nye luck aku xde,asyk kalah je bengang lak aku,ble da kayo aku lupe diri pertaruhan amat gairah skli ng mat2 saleh ..fucking shate it babeh dowg kalah kn ku...mara ase nk buang je liptop ku nie..hahaha..lyn for the fun ok nk take seriuz mmg xbaek woo..dose2..hahahaha...erm nie la keje aku ble da boring aku kn menulis mencarut mengarut kat port baek aku nie this is port aku nk luah kn pape yg aku ase..erm pg2 td aku da ke langat ambk brg2, n then sempat ag mnum ais blnded yum2 mmg sdp skli lme ku indam2 kn soursop, akhirnye bjye aku mcr..hehe, smp je umh aku de cm2 keje nk wt, so aku xrehat pn,sakit pingang,bontot n bdn2 aku tolong akak n mak aku arinie..peh kalo da berlaki kn bez bly la dye urut2kn bdn aku,hahahaha..mlm lak aku g jj, g bli lotion,perfume n fond, motif sbnye nk bli lotion je almaklum la perempuan pantang nmpk bnde laen mst nk blie..hehehe.. sok aku nk g menziarah adek aku,ari2 cl suh dtg tgk dye..keh2 pdn muke dye..tp dye da xley join pkln ag dye skit cian dye..now tgh tgu surat je, pas 2 dye bly bla...hope adek aku bly sembuh la skit dye 2 dgn cepat amin!!!!!!!!!!!

senin-kamis!!!

kesian kat aku taw,pc opis da msk virus, so xley nk on9..bosaan gle aku..dala xde keje nk, pas 2 pc lak wt hal,duh mmg temenung je keje aku..senin smp kamis..jmt aku cuty,keh2 mls aku nk msk keje bkn de keje nk wt pn..bek aku ZZzzZzzz je kat umh ag bgus..!! ag pn kamis mlm 2 aku tdo pn lmbt 3am taw..aku blk umh lambt coz tgk cinema smp kol2 lbh,,cte adnan sempit, mmg bez !!! smp ke arinie aku terigt cte tuh..hahaha,
asl tah taun nie tiap2 hari aku kn bfrst ns lemak sotong  weekend je x..pas2 lunch mkn ag, kang blk keje aku kn bli goreng pisang n cekodok, hahaha kecuali hari rabu coz, special ket ptg aku kn mkn mee goreng o murtabak, blk keje trus aku kn singgah bli,coz de pasa mlm akt umh aku tuh,,hahahaha..melantak je aku,tp brt bdn naek 1kg je..hehehe..xpea..jnj aku stabil n sht...hahahaha..

aku da mule mguwap2 da nie mate pn da stim je, so selimut,n bntal ku  memanggil2 tok d buai lene,daaaaaa... renung2 kn n samat mlm...!!!!!ZZzzZZZZzzzZZZzzZZZzzZZZzzZZzzZZZzzZZzzZZZzZzZZZzZzzzzZzZZZz.!!

15 January 2010

~ADNAN SEMPIT~


mlm td aku  tgk filem ADNAN SEMPIT, bez woo aku xtipu..mule2 aku mmg mls nk tgk coz dye nye tajuk mmg cm membuhsan kn je, pas2 c cinta ku memujuk rayu mngajak so aku pn lynkn je..mule nk tgk kol 1130 tp da full, terpkse tgk 1230am,Smp2 je cinema aku pn pe ag bli la popcorn  n air b4 nie xpnh skli aku membeli motif aku beli coz,aku ase cte nie mmg boring utk hilangkn rase boring n ngtok aku2 pn bli dgn tidak memikir pjg..time iklan2 b4 cte nk stat aku ase mst aku kn tido aku ase mst borink..stat bab 1 aku da ase cm pe tah cte nie nk tnjuk2 kaki lak..ble cte nye bermule aku ase peh2 gile kentang memamngggggggggggg bezzzzzzzzz wooo...
aku tergelak2 xsuda..hahahaha..mmg bez n mantap...kalo kowg xcy g a tgk..1st cte melayu yg bez n lucu wa ckp lu..aku bg 5 bintang kalo de 10 bintang pn aku kn bg..aku ske cte 2..nie nk repeat ag..memang berbaloi2 xrugi owg belanje aku tgk 2..slu nye aku kn tido siap dengkur2 ag.. tp kali nie ku melayan cte 2 dye penuh perasaan,c cinta aku pn ape kurang nye,hahahaha..pelakon2 dye pn bez a..puas aty aku,pape pn u all jgn lupe tgk ADNAN SEMPIT,,mmg dye sempit tp bkn mat rempit hahahahahaha...bg aku mmg bez tp xtawu a bg owg yg xske kn cte slmber yaya kn..hahaha pape pn sokong la industri filem kite nie..cayok2..!!!!

11 January 2010

~BLUSSSSSSSSS~

SATURDAY!!!

aku pepg bute da bangun awal, nk tido lebeh ket pn xley..aku pg tuh de intibiu kat area2 rumah aku apply post laen2 post dye bg kat aku..mmg lme gle aku intibiu 1030a.m smp 1200pm..lme gle aku di soal siasat.. tp ape yg penting aku mmg xnk keje company 2 if dye bg kete skli pn..aku xmnt wt SALES mmg la masyuk tp aku xske jmp2 owg, aku PEMALU..haaaaa


lpas blk intibiu aku trus ke kl shoping aku xbli pape pn tgk2 je,sume aku xberkenan coz bj aku nk xde..juz bli bj mlyu dek aku jee..blk dgn hrpan hampe..nk bli kain nk tmph ag lmbt kang owg 2 wt cm slere dye laen aku nk laen dye wt..mmg kn wt aku sakit haty yg teramat...


lps blk dr kl 2 aku tdo ZzzZzzZzz,petang aku g mnum2 mkn2 wif gemok ku+ cousin dye...
xde haluan ke jusco bli cd games...mlm2 lak abg aku dtg wif fmly dye,br nk tdo awal xdpt jgk..ank buah da dtg mekak2 la dowg, uhh kol 2 lbh br aku tdo..


SUNDAY!!!

same sprti sabtu aku bgn lg awal dr smlm, kol 9 da grk menziarah adek aku,da gemok dye skg, br smggu dok PKLN, mane xnye dye kate mkn 1 hary 6x..hahahaha..aku lak sdey tgk bdk2 yg  mak bpk dowg xdtg myb fmly dowg jaoh...hehehe..jmp adek aku xlme pn.2 -3 jm je..coz dowg de aktiviti laen...


pas 2 blk umh,xsmpt aku nk rilek2 kn diri akak aku da mengajak teman dye ke cheras so aku pn go la...da abes bncang2..ke banting plk,aduhh mmg pnt nk tdo awl pn xley otak da set mlm nk tgk tb....

mlm lak tgk AJL..congratulation
wt aizat,yuna,faizal tahir, n black.. bguss aku ske stcy kalah..harap dance je, sore hampeh..skg juri2 da pndaiii..kakaka...misha omar nyi cm pelik je..teran2 cm nk berak n bersalin je..skg dye nyi da xmsk gear ag,nyi maen mate nk gode juri owg kate kn.hahahaha..

08 January 2010

~LUAHAN~


Selepas Majlis Fatwa Kebangsaan memutuskan pengkid itu haram aku baca di Harian Metro mengenai luahan rasa seorang PENGKID.


1st

 
Dia menyuarakan ketidakpuasan hati terhadap pihak media yang selalu menyiarkan isu pengkid untuk tatapan semua pembaca. Dia mendakwa pengkid wujud kerana sikap lelaki juga selepas dikecewakan berkali-kali daripada segi zahir dan batin oleh lelaki.

Saya tidak bersetuju kalau jantina dilabelkan sebagai tidak setia atau sebaliknya kerana bagi saya kesetiaan, baik , bertanggungjawap bukan hak milik satu-satu jantina. Semua sikap baik atau buruk adalah diri sendiri tak kira dia lelaki atau perempuan.


Dia berharap jangan dipaksa mereka berubah kerana jika berkahwin pun mereka bakal menyiksa si lelaki yang menjadi suami mereka dan kerana itu dia mendakwa mereka boleh dikatakan menyelamatkan institusi keluarga . Ada seorang rakannya yang ingin berubah dan berkahwin tapi akhirnya rumah tangga mereka musnah kerana hati dan nalurinya bukan untuk lelaki.

 
2nd


Ada hikmah mengapa Tuhan mencipta makhluk seperti kami. Kami adalah petanda dunia sudah hampir kiamat. Kami peringatan untuk manusia lain beringat-ingat. Kami bukan ingin dibelenggu dosa. Satu hari kelak Allah akan memberi hidayah dan kami akan terima dengan hati terbuka.


Ungkapan ini seolah-oleh membawa maksud dia rela berkorban kepada kita supaya kita beringat-ingat. Ungkapan ini seperti ” kubur aku aku punya pasallah…” Salah…ungkapan dan anggapan ini salah kerana dalam al-Quran jika dalam satu masyarakat berleluasa melakukan kegiatan yang dilarang Allah, bala ini bukan sekadar ke atas mereka yang ingkar tetapi kepada semua manusia di kawasan itu. Contohnya taufan, tsunami dan bencana alam.


Biar apa keadaan atau kesusahan sekalipun seseorang Islam itu tidak boleh menjadikannya alasan untuk menghalalkan apa yang diharamkan Allah. Faktor seperti kemiskinan, desakan hidup, terpaksa dan naluri semula jadi, itu semua tidak boleh dijadikan alasan.


tah pape tah luahan c PEREMPUAN KONON NYE PENGKID NIE,jgn nk salahkn owg laen la pengkid..ko yg mintak jd cm kn2..????aku ase pengkid nie jd coz kawan2,cirit a kalo d kecewekn oleh LELAKI..konon2 ko d kecewekn ko nk jd pengkid la..PENGKID sekarang menjadi2 nk tunjuk bagus lak, de 1 ari 2 aku terpandang awek c pengkid nie cm gud2 je c pengkid nie cm a aku nk awek ko..aku picit tetek ko br tawu pengkid..haaahaahaha..


pengkid2 asl a ko cm2..x bersyukur ke dgn pe yg de..wahai c pengkid pulang la ko ke pangkal jalan..jgn la ko mengsia2kn hdp ko ng alasan yg bodoh,jgn la terlalu mengikut kehendak nafsu dan syaitan....!!!!!!! masya allah pe nk jd ng dunia zaman skg..!!!!

~SEMBAHYANG~

pada suatu hari jumaat yang hening amat naik bas ke masjid untuk menunnaikan sembahyang jumaat. maK Amat memberikan seringgit untuk tambang bas pergi dan balik memandangkan Amat dah pon makan tengahari di rumah.adapon,perjalanan ke masjid itu 10 km jauhnya. Amat pon membayar tambang bas 50 sen kepada konduktor yang ensem itu. lalu konduktor tu pun memulangkan baki wangnya dengan duit syiling 50 sen sekeping.Amat pon ambik duit tu simpan dalam kocek baju melayunya. sesampainya di masjid, Amat pon mengambil tempat di saf kedua memandangkan saf pertama sudah pon penuh adanya. setelah azan berkumandang, pak imam pon mengimamkan solat Zohor berjemaah itu. Amat pon menunaikan sembahyang berjemaah itu..semasa para jemaaah rukuk termasuk Amat sekali...tiba2 duit 50 sen nya jatuh dan tergolek betul2 jatuh di bawah telapak tangan orang dihadapannya.. risau bila pikir nak jalan kaki balik rumah di panas2 terik tu..amat pon berbisik kepada orang dihadapannya... Amat: "jangan ambik duit aku tu,aku nak buat tambang balik nanti.." .. lalu orang itupun menjawab.."alah,setakat 50 sen aku x heran la,tader sape nak ambik duit kau tu". lalu orang disebelah Amat pula yang terkejut kerana Amat bercakap di dalam sembahyang pon berkata..." eh, korang nie..dalam sembahyang mana boleh bercakap".. selepas itu,ada seorang yang lain pula bersuara " yang kau bercakap tu aper ".... sahlah..sembahyang mereka telah terbatal hanya kerana 50 sen.

 MORALNYA : jangan bercakap dalam sembahyang..lupakan hal2 dunia bila mengadap Allah Yang Maha

07 January 2010

~FEELING~

Bismillah,salam...1st,ttbe feeling meleret je,tah a xtawu a..mcm-mcm2 aku rase,benggang,geram,menci,takut,gelabah,marah,nk hempuk owg pn de, tp xde motif,ttbe rase cm2, mood xok..ee asl cmnie,aku xske perasaan cmnie..pe ptt aku wt,tgh bele2 aku skg..haahaha..
2 ari lps,kasut aku ttbe de kat umh,dlm keadaan elok,actualy kasut 2 da hilang lme bln 8 taun lps..nk kate dek aku gne tidak sme skli saiz berlainan,nk kate mber aku pjm,mmg aku xde mber kat umh 2,pelik2,mule a aku kate pencuri ambk.. agak seram gak a ttbe pg aku nk g kje tgk kasut 2 de cntek tepi taya kete bpk aku,nk ikutkn mlm 2 aku kunci umh kol 11pm xde lak,cmne dye ltk c2,mst dye pnjat paga umh aku 2..sapa kah dye pe kah motif dye pulangkan blk...!!!!!! baju hilang skli ng kasut, yg pelik ksut n bj kesukaan aku hlg,tp bj dye xplg kasut je..


2 ari lps lagi, b4 kasut aku d pulangkn,seluar aku lak hilang sedey taw br je bli,br pakai 4x je.. sakit haty aku ase nk hempuk je muke owg yg ambk 2,pg 2 aku cr sua 2 nk gne tgk2 xde aku tny mak abh amet sume mn sua aku2 da bengang da time nk gne time 2 lak xde,cr2 sume tm4 xde,smp skg xjmp, eish pelik a kasut,sua,bj hlg, samat barang dalam x d ambk,pe motif,sape dye,wtpe dye ambk, agk seram n takut,wisau++++ pe ptt aku wt, xkn aku nk cy bnde2 tahyol 2 kot, wujub ag ke bnde2 cm2..?????????? sejak kejadian 2 aku ase mcm-mcm rs, tkt, wsau,tdo xlene asyk trkjot je mlm2, ttbe aku jd cm2..tah asl tah,ttbe de rs cm sesuatu mgikut, mmp bkn2 tah la ke aku terlalu memikir, terlalu megikut perasaan..erm pape aku slu berdoa aku d jauhi bnde2 cm2..


akitivi aku skg,,mmg pax n pnt sgt smp nk dating pn xde ms ag,pg g keje pas 2 blk ptg lak rehat xsmp 1 jam kat umh kene ambk shfik blk sek,smp2 umh da kol 7 lbh,mlm nk aja c shfik 2 mengaji n blaja ag, nk tgk cite balqis pn xdpt ag sakit haty aku, bengang asyk nk  mara2 je aku, aku da pkr pe ag ckp men lps je,haty pn pns oh ayie jikalau ko terase ng aku mintak maaf sgt, yuhuhuh..i know u want me, u know i want cha i know u want me know i want cha, keh3 bnci aku dgr ayie nyi lagu nie,cm hampeh je..haaaa
 pas 2 trus tido,sungguh letih n xlarat gile aku ari2 cmnie,skg aku nk bgn pg2 g keje pn cm da mls je,datang pn lmbat..dala gj xdpt2 tention lak aku..erm tah a..mls aku nk pkr pape ag..cukup a smp snie saje cerite aku..daaaa

04 January 2010

~SUKA & DUKA~


pagi2 da cte pasal suke dan duke..nk 2lis pn cm sedey n mls je, tp xpea aku gagah kn diri jgk hehehe..arinie ank buah aku c shpik 2 da msk darjah 1..huu suke nye..pd lahir jge kn..da sebati dah bdk nie la fmly aku..hahaha..dye special ket xcm ank2 buah aku yg laen..uhuu syg c upik 2..kakaka..erm harap2 c upik 2 berjaye lam hidup dye..tgk dye hepy je nk msk sek..time ari sbtu lps aku pg sek dye de orentasi..tgk bdk2 laen de yg nges, de yg xnk sek jerit2..de yg plg kelakr smp terkencing2 nges xnk sek pn de..hahaha..kesian n klakr pn de gak tgk mak bpk dowg nk handle ank2 dowg....tp smat c upik nie xcmni..alhamdulilah...huuuu...


04.01.2010..ari yg sdey gak la wt aku..haha coz adek aku da xde kat umh 2 ag..dye dpt PKLN...ksian aku pas nie aku sowg2 a xde geng nk gado..kuikuikui,pas nie terpkse la aku g kdai sndri kalo nk bli pape..slu mak bpk aku suh dye je..skg aku lak kene ambk alih tugas dye...eeee mencinyeaeeee...terpakse la aku kene cr sowg bibik...sp nk jd bibik aku..angkat tgan..huhuhu..harap c amet 2 xde pape mslah a dye kat sne..aku pn xdpt anta dye..samat pg td dye kejotkn aku nk salam nk muah2 dlu b4 pg..keh3..


ag 1..smlm aku g timbang berat badan da naek 1 kg hahaha... misi aku semakin berjaye..pape aku  nk berat bdn ku 50 kg je..keh2..ag 3 bln nek la 50kg...sbln 1 kg..kuikuikuikui...ingin kn berat bdn bertambah minum la susu..hahaha..bgos skli...yuhuhu..misi perlu d truskn ag..go gul..go gul..huhuhuhu

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates