Followers

21 December 2012

Air Gula

salam jumaat uols, 
arini beli bfst dekat lelaki perwatakan lembut, 
bapak sedap gile nasi goreng dye,
dye siap cakap kesemua juadah pagi ni, Akak yang masak!!!! 
tak tanya pun....

berbalik pada N3 di atas, semalam 19minggu2ari aku hamil,
kene minum Air Gula.... pehhhh sumpah ting tong beb...
rasa tak sedap nak mampos, 
4x aku nk muntah minum air gula tu !!! 
dala 200ml,kene abis kan dalam masa 2minit n tak boleh lebih 5minit...
last2 nak dekat 10mnt aku sttle kn..
tp tak abes, nak wt cmne, 
eeeee sampai sekarang aku tak boleh bayang kan,
kalo di ingat2 balik sakit hati aku kene air bongok tu...

sakit hati aku..... dala aku kne minum 2x,
arhhhhhhhhh stres nya,
sebab doctor ckp mak aku de kencing manis,
kalo aku tawu, aku tak ckp mak aku de kencing manis..
ingat kan doctor tny saje2...muslihat2.... sakit aty aku ni...
smp sekarang sakit kepala aku minum air tu...
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((




18 December 2012

18week pergerakkan pertama

Alhamdulilah semalam aku da rase pergerak kan pertama,
mula2 pagi tu rase senak2 je perut, smp la aku balik kerja, 
senak2 tu terasa,tak de la sepanjang hari, 2jam sekali rase..

sebelum nak solat mgrib, aku sandar dekat katil,

aku pelik pe yg senak sgt perut ni,
aku tak de la tengok perut, usap2 pakai tangan je..
mlm td ase nak tengok,aku perhatikan je.. 
sebab de terasa denyut2, sekali nampak dia golek2,
kiri ke kanan, , lepas tu hilang...terasa keras, best

myb aku da rasa pergerakkan dia yang aktif tu, 

teruja sgt first time la katekan,
seronok sangat2...nama dia pn da de, daddy dia bagi...hehehe
semoge awk baek2 di dlm ye syg.. mumy tak saba ni..huhuhu


18 minggu perkembangan fetus



04 December 2012

sudah 4bulan

huhu kejap je masa berlalu now aku da 17minggu,
sekarang aku da mula rasa macam2..
betol cakap orang lepas abes semester pertama,
susah nak tidur malam,now aku tengah mengalami,

stress sgt bila 2,3pagi terbangun sebab tak selese nak tidur,
pusing kiri pusing kanan, hasil nya tetap sama, 
last2 aku tidur sandar..

arhhh serioz skg tgh tak selese nak tidur malam,
(sambil 2belah tangan garu kepala)...
tambah pulak skg, kerap sakit gigi,
bila g kilinik doc check gigi aku sume nya okeh..
huwaaaaaa, sabo jea.....

12.12.12 nak g check up..malas nya rasa nak g,
nak ambk darah lagi adoii tak sukenya, sakit tahu tak!!!!!
hmmmm lapa nya sambung bfst dlu...
perkembangan fetus hamil 17 minggu

29 November 2012

Msia Vs Loas

MALAM TADI, 28.11.2012

tak menyesal aku tengok... fuhhh tahniah buat HARIMAU MALAYA,

tapi2.. patut nya loas 0 tak patut de 1 gol PUN...
sebab bagi aku loas main tak de hebat mana....

MALAYSIA 4 vs LOAS 1


OK2 aku tak perlu cite panjang2 korang sume da tengok,

dah nampak hasil dye cmne kan...

so aku tak sabar nak tengok bola sabtu mlm,

MALAYSIA VS INDONESIA..

TARGET 2-0 


harap harimau malaya dapat mengaummmm bukan menguap ok...


p/s: tadi  aku terbaca 1 comen, berbunyi aku tak  minat rajagopal!!
sp suh ko mnt rajagopal...  orang minat la bola,rajagopal pn nk isu..hahaha,
terbahak2 aku gelak..



28 November 2012

heartbeat.my

Holla,

sekian lame tak log in heartbeat.. nak dekat 3taun..
gara2 lupe password, selamat ingat email..hehe

sj check my hb!affiliate da de 3rgt lebih...
hahahahaha.. owg laen mst da ratus2 tak pun riban2, tak gitu..!!!
dah siap cash out lagi..aku ermmm bila erk? blm sampai masa lgi..hehe
orang kata sikit2 lama2 jadi bukit...hehe..so nak tunggu jadi bukit itu,
makan masa.. kalo nampak iklan dekat belog ni, rajin2 la ringan tangan,
tolong klik kn k... hehehe.. tq pd yg sudi... :)



Sign up DISINI HB!Affiliate to enjoy free gift!



27 November 2012

Langgan la UNIFI

SELAMAT PAGI,

ok2 arini mak jemah nak promote UNIFI, 
BOSAN DENGAN KELAJUAN INTERNET SEDIA ADA ANDA SEKARANG??
Pe tunggu lagi dear, jum pasang unifi di rumah anda.... 
TANPA BAYARAN PENDAFTARAN,PERMASANGAN SECARA PERCUMA ,
 lagi sekali di INGAT kan PERCUMA,

jum rebut peluang ni..selagi masih ada, pakej pn berbaloi2...
BERMINAT?? Bole ke SINI ATAU SMS/CALL KE NO 0172511127(MR.HAZRI)
LOKASI : KL/SEL









23 November 2012

kisah 1-2pagi

salam jumaat kalian semua...

semenjak 2 menjak ni.. asyik lapa je 1,2pagi...
pdhal da makan nasik malam tuh,
selamat my hero malaya ade, nak tak nak dye kene bangun,
tapau aku buger ke, roti john ke, fresh oren ke...huk3... kesian nya,
tak la selalu aku berperangai cm gini... hehe
kalo hari2, cmne la agak nya kn.. huhuhuhu..


mommy sayang, baby pn sayang kamo daddy,
rajin sgt bangun... WALAUPUN, kamo membebel2 nak pergi...
hahahahahahaahha... saya suka kan nya....
terima kasih sayang....

ok la tu je..coretan untuk hari ni...
sok cuti pe plan? tido smp ke tengah hari cm da lama je tak buat..!!mampu??








14 November 2012

Selamat pengantin baru

9.10.12-akad nikah


10.11.12- sanding


Tahniah nadia & faizal,


Semoge jodoh kowang till jannah..



N di kurnia baby yg comel2 amin..



nadia 

azie,me,nad,bedah...

berjimba jimbu

yes da lme tak jalan2... n da lame jgk tak shoping bagai...
da lame jgk tak karok...since married... ni hubby pnye psal la ni..ahaha

after 4month, perap kan diri, finally...
shoping sudah,karok sudah,
now nak tgk wayang, filem skyfall,Ajiboy (nk tengok raykarl je)hihi

tgh2 sedap jln, bole plak pitam.. aishhh... tibe2 sakit pale terok,
doc ckp aku de masalah tekanan darah rendah, pd dlu lg kot...
now doc suruh aku mkn kerang bnyk2.. de kne mgene ke dgn kerang..

finally dpt jgk mkn insaf, lame mgidam, hahaha.. tapi rase dye cm da kureng..
nasi pn da sikit, ayam pn da kecik.. harga tetap same...

hehe ok la.. keje da memanggil2.. ta ta ti ti tu tu...... :)



12 November 2012

23 tahun

06.11.2012 Genap la Umo aku 23tahun, mude lagi...hehe

taun ni tak best, tak de suprise,tak de hadiah  n tak de kek,

masih tunggu smp skg kek n hadiah from my hubby still tak de jgk :( :( :(

igt kan mlm bezday dpt tiup2 lilin,, hmmm  malang nya..tiup lilin dalam mimpi jea...haha..

tapi tak pe a.. dlm peyot kte de hadiah lagi bermakna yang Allah bagi... :))


DoaKu,


Ya Allah, Banyakkan lah hartaku dan Anakku,

Serta berilah keberkatan atas setiap apa yang Engkau kurniakan,

Panjangkanlah Kedidupanku, serta Jodoh ku, dalam Ketaatan terhadapmu,

Serta perbaikilah amalanku dan kurniakanlah keampunan kepadaku, Amin..




30 October 2012

JUM BERSENAM






hmmmmmmmmmm




24 October 2012

hentikan makan ABC acai berry

peh...... ramai rupe nya keng kawan aku makan ACAI BERRY ni... patot la nmpk kurus!!
dan ramai cakap product/supplement ACAI BERRY ni bagus... sapa cakap tak bgus kompom kne tiaw,
dgn saller/agent....

yea sp xnak kurus kn.. lagi2 de kawan aku ni nk kwen bln 11 sanggup makan acai berry,
ni sebab tak tawu product ni de bahan beracaun, lepas makan muntah2, tercirit birit..
selamat tak de pape.. lepas tu da jd cm tuh.bole lagi nak makan..mmg tak serik2 kan...hmmmmmm


product ni dr  china, tapi de jugak kate dr indon, so dr mn yg betol,
china jual sini  dengan RM10. agent up smp RM70-80...
kalo beli borong dapat la RM48,
TAPI pe yang pelik cmne doang bole cakap product ni de kelulusan dr KKM,
kesian dekat orang yg beli..dalam paper tulis bnyk orang mati sebab makan Acai Berry ni..
Nauzubillah,kepada siapa2 yang da termakan mtk2 xjadi pape la kat korang kan.
sbb de side effect dekat jantung,ginja,stroke, bole membawa maut,takot plak aku dengan product ni..

tegak bulu roma aku bila masuk paper product Acai Berry ni...
sbb product ni mmg laris cm pisang goreng..
aishhh pape pn berwaspada la beli barang.. aku plak cuak sekarang ni...
aishhhh... -____________- maaf terEMO.


22 October 2012

Scan my 1st baby

Hye monday....
Awal bln 10 aku g scan.. Selagi xscan selagi tu aku cm was2... Btol ke ni.. Cm tak pcy lg...btol ke dlm perot aku ni de baby...
Aku g klinkk annur.. 1St time nk scan ni. Hubby pn de excited nk tgk... Doc ckp my baby da de jntung.. Ya  Allah ms tu nk mnages pn de beb..happy sgt. YA ALLAH bsr nya nikmat Allah kurnia kn ni bersyukur sgt2...
Masa scan ni da nk 7week...
So nex.month aku nk wt buku merah..

12 October 2012

Tanda awal kehamilan

Salam jumaat..
Da lame aku xbukak blog, xbc blog,jejak blog owg lagi la lame.. Seingat aku last aku BW bln 5 taun lepas... Fuh serioz rindu nk komen blog owg terjah
owg kutuk owg opssssss... Bhye di situ..
Berbalik tjuk di atas aku da mengandung 2bln... Huhu syukuran yazilan..
Sj nk share tnda awal kehamilan aku.. Setiap orang belainan kn.. Hihi.
Jum zas ....
1. Kerap buang air kecil,ni paling ketara sekali...4me..
2. Perut crem.. Slu jd time nk tdo.. Nges2 aku dbuat nya sakit woo...xlame pn 1week je crem tu..
3. Kulit muke kering, aku ni jns skin oil,tibe2 kering pelik d situ.. 2week  muke aku comot sket..ngeh3.
4. Miss period xsmp 24jam, Sbb aku ni jns period ok. bila da nk petang xdtg lg.. Jd suspen plak.. Cek de 2 line, yeah....
5. Aku tengah tunggu saat2 mengidam.. Hahahaha.. Setakat ni aku belum mengidam nk mkn pape lagi..
6. Aku xske bnde masam.. Dlu mangga mude la peneman setia aku.. Skg aku pbnci masam. Tp klo masin oke..hehe..n da xske mkn laksa.. Anti laksa skg ni...
Setakat ni tuh jea.. Pape pn doa kan aku tabah dan kuat bila diuji, demi benih ku dan somi ku akan aku jaga anugerah ni sebaek mungkin.... Uhhh fuhhh... Semoge anak mommy dalam perot ni sihat n baek2 aje okay..... Huhuhu

28 September 2012

Bajet2013

keco... sane sani pasal #Bajet2013, siap de orang ambk half day nak tengok live...ahahahaha.
cm xbole dengar radio...hahahahaahah...
tapi pe yang pasti PM pakai baju melayu Kale Hijau okay..hehe
tapi kan aku rase orang keje gov mst tengah goyang kaki,
nk tunggu berita gembira.. tak gitu..#untung la..huhuhu..






20 September 2012

13 Cara Suami Melayan Isteri Mengikut Cara Rasulullah SAW


1) Jangan tidak pedulikan isteri yang sedang merajuk atau berkecil hati.
Buangkan ego, minta maaf jika suami bersalah dan pujuk dengan mesra. 
Mungkin apa yang berlaku hari ini suami akan kata “Udah-udah la merajuk tu, 
buruk beno gayanya udah tua-tua pon merajuk lagi”

2) Tanamkan sifat menghormati isteri anda yang banyak menjaga
 minum pakai dan anak-anak anda dirumah.Bermain kayu 3 dibelakang isteri 
mungkin kurangnya rasa hormat dan menghargai si isteri(selain masalah lain)

3) Jika isteri melakukan salah atau ada perangai yang suami tidak sukai, 
tegur dengan baik dan bijaksana. Pukul isteri bukan caranya.

4) Ambil berat kesihatan isteri. Segara merawat isteri yang sakit, 
jika serius terus bawa pergi jumpa klinik.

5) Beri perhatian ketika isteri ketika bercakap. Pandang mukanya ketika bercakap. 
mungkin ada luahan perasaan atau masalah untuk dikongsi dengan anda.

6) Isteri tidak suka suami bandingkan dia dengan isteri orang lain 
baik dari segi paras rupa mahupun masakan.
Mungkin bandingkan masakan emak anda dengan masakan isteri anda
 juga boleh timbulkan rasa kurang senang isteri anda.

7) Ringankan kerja isteri dirumah. Buat anak sama-sama jadi jaga anak juga sama-sama.
Bukan melepaskan tanggung jawab kerja rumah semuanya kepada isteri.

8) Jika anda keluar melepak dengan kawan-kawan,
 ingat isteri dirumah. Jadi jangan pulang lewat dan beli la sesuatu untuknya.

9) Seperti mana isteri perlu menjaga aib suami begitu la juga kepada suami. 
Suami perlu jaga aib isteri.

10) Elakan untuk mengutuk isteri anda.
 Terutamanya depan orang lain.

11) Suami jangan kedekut. Bukan barang rumah sendiri pun isteri perlu belikan.
 Kalau suami tak cukup duit tu lain cerita.

12) Jangan bersepah dan pengotor. Kalau anda merokok, 
perlu elakan dari merokok dalam rumah dan depan anak-anak.

13) Setiap keputusan yang ingin dibuat perlu berbincangan dengan isteri.
 Isteri pula jangan la “Ikut abang la..saya ikut aje” setiap kali suami meminta pandangan.

Sesungguhnya peribadi Rasulullah itu adalah peribadi yang paling baik untuk menjadi ikutan.. Wallahualam..



10 September 2012

pregnant test

Amin Syukur Alhandulilah..

6.09.12
 sepatut nya hari aku datang period...
tapi tunggu sampai ke petang tak datang2 jgk..
bole plak time tu aku rasa sakit kepala yg terok,
sakit perot laen mcm..tak penah kene....
hubby blk keje aku ckp dye nk try pregnant test la,
nak tengok result dye pe...

siap makan kte owg g farmasi beli pregnant test rm 8.00
de yg tu je..igt nk cr yg digital xde plak..
balik umh cpt2 nak test..after 2,3minit nmpk 1line..
masa tu ermmm.. pasrah beb... siap ckp lg,
kalo xdtg 2bulan period baru nak test(majuk3)
tibe2 lepas 5mnt.. omg nampak 2line 1 samar2,
but still cm 50-50 betol ke ni..
hubby da nampak happy dye da confident gyle ade...
aku plak cm tak  sedap aty..yke ni yke ni...

mlm tu aku mtk hubby beli kn pregnant test ag satu,beli farmasi laen,
nk tengok result dye esok pagi sama tak..tkut2 pgnant test tu rosak,ahaha

07.09.12
pagi2 subuh aku wt dengan harapan de n de..bismillah,
after 2,3mnt tara 2line yg nampak terang, time tuh aku n hubby,
rasa bersyukur sangat2 Allah makbur kan doa kami..
masa tu rasa gumbira, i hug u, u hug me la kan...hehehe

petang tu blk keje terus g klinik Qisitna,
nak kompom kan sama ade pregnant ke idok...
kalo tak de tak pea myb belum de rezeki.. kene la usahe lagi..
doctor tanya sakit apa..
aku ckp sakit perot, sakit kepala,
tapi smlm wt pregnant test nmpk 2line..doctor senyum..hahahaaha
doctor tanya buat berapa kali.. aku pn cte la..bla bla bla bla ^&**&()..
dye ckp u buat sekali, ke dua kali ke, tiga kali ke,
kalo u nampak 2line jelas u dah pregnant, kadang2 kalo u buat time petang,
nampak samar2 sebab, air kencing u da cair, elok buat pregnant test time pagi,
1st kencing.. time tu kencing u sgt pekat, senang nak nampak..(masih tak phm)
mls nak ambik port..hahaha

lepas tu doc tanya date 1st n last period bila,
doctor bagi tahu da 4week, so kne bnyak2 be careful,
sebab baru lagi... tak bole travel, tak bole buat keje berat,
tak bole makan bende berangin.. hihihi
so setakat ni just family je da tawu,
im so happy, love u Allah..
doakan semoga semua nya selamat yaa..amin.....

syukur, Alhamdulilah, Allahu Akbar.

baru stat minum Anmum materna, serioz sedap....
today im 5 week..huhuh












07 September 2012

Folid Asid

salam jumaat...

tak  de hot story yg nak di story mory kn.. aku masih mood raya dan raya...
hari ni cukup  2bulan aku makan asid folid aku beli brand appeton...
aku start ambik bln july smp sekarang... tuh pun akk aku yang suh ambik,
dye ckp elok makan 3bulan awal sebelum pgnant,hubby aku suh makan jgk,
siap pesan jgn tinggal.. hari2 makan okey..
tuh blm lagi akk suh aku minum susu anmum materna,
aku pn ikut jea..yea akk aku ni anak da nak masuk 6,  mst bnyk experience kan..


aku de baca dekat google banyak cakap elok ambik asid folid ni..
so xsia2 la aku ikut cakap Akk aku ni....heeeeeeee
nak tawu lebih lanjut dan lanjut bole la baca dekat SINI..

Sekarang aku kerap sakit kepala, elok pg ptg n mlm...
lepas tu, sakit perot mengulas2 1st time kene sakit cm cni da 3ari..
lepas tu seluar sume da xmuat saiz 25 n 26.. skg terpakse pakai seluar lama,
dulu2 time form 5, sbb time tu aku gemok kot.. pakai sua saiz 28,
mber2 dtg beraya pn tegor aku da berisi n gebu.. siyes suke gyle..hehehehe

owg selalu tanya aku "" da de isi ""
br kawen seminggu da de owg tny.. gelak guling2 aku..
lepas tu pantang nmpk aku on9 mst laju yg inbux tny, yg tu ok lg,
ni siap msj2 aku.. yg rep sume bkn aku tapi hubby aku..hahahaahah
pdhal br kawen 3bulan.. tanya cm aku dah kwen 3tahun.. choiiii!!!


**uh tak saba nye nak tunggu perot memboyot dan beranak pinak **

tada ni la brand yang aku beli.. rm 19.90 tok 3bulan.

17 August 2012

selamat hari raya

salam jumaat,

alhamdulilah masih di beri kesempatan untuk terus hidup,
arini last day keje, n jumaat dpn aku da stat keje balik,
kejap je aku cuti, x cm taun2  lepas..

arini aku blk awal, dlm 3lebih cm tu nk sambung shoping,
rupe nye banyak bende aku xbeli lagi,bonus da masuk yipiee,
alhamdulilah, rejeki di bln ramadhan 1bln stgh..heee mcm tu pn bole,

kueh raya yg di beli, belum sempat raya da abes, finally aku berjaya wt almond landon,
serioz sedap.. xsia2 aku kua kn model 50hengget, mmg puas aty gyle..
tak sia2 aku gentel, smp nk tertido di buat nya,
2pagi baru sttle.. mekacey to along, sudi tolong wt kueh..sedap kan..!!

pape aku nak ucap kan, SELAMAT HARI RAYA, wt sume.. taun ni sedih cket,
xdpt beraya bersama family aku, taun ni sume berkumpul,abg ,akk,n adek,
anak2 buah sume ade, 1st raya sedih nya xdpt nk follow dowg blk kmpg sama2,
tibe2 rindu rendang ayam atok, rindu owg kampung, :((,
taun ni 1st time beraya dgn hubby n family nya.... huwaaaaa sedihhhhhhh.......
uh tak dapat bayangkan... pada yang nak balik kampung tak kira dekat or jaoh,
hati2 ok.

bye bye bye ......

09 August 2012

PERSIAPAN RAYA

salam ramadhan guys! <3 p="p">
rasa cm baru puasa,serioz x rasa lapa dan dahaga,seronok puasa taun ni,
baru perasan minggu depan kita raya....
serizo cepat nye masa berlalu... dalam diam² aku da 2bulan kahwin..heee
achaner tu ................!ah cm tu laaa

persiapan raya tahun ni very² seronok n beronok²..
baju raya aku taun ni 4 pasang, hubby sepasang je !hee
sempat singgah jalan TAR, shoping shawl,baju kurung,pin shawl,
best gyle, sbb aku g waktu owg berbuka...sume kedai kosong,
senang nak memilih...after kol 8.30, haremmmmmmmmm!!phui
bapak ramai gyle owg.. samat aku da siap2 bayo..
pe lg cabut balik umh makan nasi minyak.. heeeee

di kesempatan ni.. aku nak mintak maap,
segala kata cacian yang telah ku tuliskan,
membuat kan ku rasa nak mintak ampun ampun ampun.....heeeee

p/s : selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin 








27 July 2012

Kedai kain rakyat 1malaysia

salam,

masih belum terlambat aku ceritakan...
1st day pembukaan kedai kain 1 malaysia,
secara kebetulan aku terjebak singgah,
serioz tak tahu masa tu hari pelancaran nya,
masa tuh nk g hantar barang dekat hulu langat,
selalu aku masuk sane tak penah² jem teroks,(waktu malam)
tp siang jgn ckp la..kalah jem dkt kl kalo pepagi dkt sana..(abg aku ckp)

dengan penuh confident, aku terus masuk, mak datok,
ramai gile babeng orang... sampai sale gurl situ tertido celah² kain
sadis tengok..hehehe.. mata da rambang, sume kain rase nak angkut bawak balik,
masa tu aku de ambik 3.4pasang kain, seriozly murah!!
bila nak bayar Q jgn ckp laa..

dengan hati hampa, 30minit aku dok pilih kain,
balik dengan tangan kosong so sad !!!!!!
tak sanggup mak jemah nak beratur pepanjang...

tapi aku akan pasti kan.aku kan pergi lagi..
nak blanje hubby baju melayu...kikikikiki
murah kot baju melayu da siap...!!
baju kurung pn bole tahan cantik, sesuai dengan harga,
kompom uols teruja......
heeeeee ............


p/s : PM tolong ada kan minyak pelincir 1malaysia 

.

26 July 2012

mengantok teroks!!

Arhhh mengantuk nyeee.. dala banyak kje.. banyak songgeh plak tu!!
pe la nasib... sabar jeaaaa dibulan Ramadhan ni....
tibe2 rase tak ckup nafas.....
nak balik cepat..................
nak tido ZZzzzZZzzZzZZzZZzz

p/s :: seronok nya kalo dapat tido cmni..sambil mulot ternganga plus air liur meleleh,
kompom puasssssssssssss!!!! (nikmat) !!!!!







25 July 2012

salam ramadhan



salam ramadhan,

hari ke 5 puasa, masih di beri kesempatan untuk menunaikan nya...
mlm 20 julai, solat terawaih bersama hubby, peh cm tak caya pulak,
aku g masjid  together dgn dia, sebak tibe2... ok stop.........!!!

lagi tak percaya, aku bole bangun seawal 4.30am, masak tok bersahur,
cm dalam mimpi, aku ke yg masak ni.. sebab aku seorang yg sgt² pemalas,
pemalas nak bgun pagi, lagi² nak bangun masak bagi owg makan,
selalu bangun² tengok atas meja da sedia di hidang, tinggal nak baca doa je..hehehe

masak lemak cili api... masakan lemak pertama aku...!!
sumpah seumur hidup tak penah aku masak lemak,
demi hubby tercinta sanggup aku gagah kan diri mencuba,
tanpa mengikut resepi, men bedal jeee.... (berjaya)
hubby ckp sedap... wink wink wink (:

ok laaa jam da menunjukkan 4.30pm, so bole kemas² meja kol 5 nak balik, tata

nota hati :: teringin nak makan tepung pelita, mana nk carik yang sedap erk???jeng²

11 July 2012

RAJA SEHARI

03.06.2012
hari persandingan aku... wah masa ni totaly aku semangat gila...tak saba nk jadi raja sehari,,
dalam masa yang sama aku tak saba nak settle cepat nak tido awal..hahaha ......
masa 2 aku still deman+seleseme+suara tak de.. tapi aku tetap ceria sebab aku tengok,
sedara mara aku dekat kampung semua datang, mber² sekolah,
kolej semua yang aku jemput datang,yang tak di sangka2 datang, pun datang,
peh time tuh teharu gile..sampai aku lupe yang aku sedang sakit...hahaha...

siap karok lagi tu lagu ombak rindu,(diri sendiri offer nak nyayi) dgn hubby,
suara jangan cakap la,kejap ade kejap tak de,masa tu  da tak pikir nak malu ke pe,
bedal je... sampai sekarang, aku teringat²,seronok sangat², hari/saat paling indah...
terima kasih tak terhingga dekat family sbab dorang la paling banyak bantu aku, susah senang dowg tetap bersama. aku, n aku hargai nya, now dah berakhir sudah pencarian cinta,
genap 7tahun aku berkawan.. serioz aku sayang, cinta,kat dye muahhhhhhhhhhhhh ^___________*
doakan kebahagian kami dunia n akhirat oke.. now bermula episod baru kami.... semoge Allah memberkati perhubungan kami ni.. Aminnnn

lagu kesukaan kami,(penghujung cintaku)
jum layan picture kami zasssssssssssssssssssssssssssssssssssss


 



hanya sekali lafaz

02.06.2012 MALAM
Alhamdulilah dengan sekali lafaz,aku sah digelar seorang isteri kepada hazri aka ayie, masa tu hanya Allah yang tawu cmne aku nye perasaan...gembira,suka,sebak,sedih semua de, tapi semua dpt dikawal, dan ku panjatkn kesyukuran sbb Allah makbul kn doa aku, aku pn tak sangka aku akan berkahwin tahun ni, aku bersyukur sangat ², sebab dye jodoh aku...  alhamdulilah, yang paling penting restu ibubapa, arhhh sedih la plak da tak dapat tido bawah ketiak mak lagi, aku rindu kan dorang, walaupun hari2 aku jumpe...


masa di ijab kabul
aku sangat² berpuas hati dan berterima kasih dekat mereka ² ni
1. makeup nikah/sanding - kak liza
2. pelamin - kak suri
3. baju.tudung.veil, sume sendiri..
bagi aku simple n cantik.. ( suke suke suke suke)


24 May 2012

MC

Hye khamis... lame rase nye tak singgah blog..
sebenarnye i di landa demam yang terok.. tak penah2 i mc smp 2ari,
hari ni dlm sejarah tu..kikiki.. selasa n rabu i cuti.. n then mlm smlm  g klinik lagi,
n doctor ckp awk still demam lagi, nak mc tak? aii dlm aty berbunga2 nk mc,
tp i yakin i da boleh keje, heee...

n semalam i de interview dekat mrt corporation, kalo lah i sht smlm mst i g,
coz last year lagi i apply, n then i ckp kat dowg i xsht sgt nk g, n then dowg ckp,
nex week bole tak dtg? wah gitu.. haruz la bole cik abg oi....hehehe

kepada kawan2 yang mengenali diri ini, sila jemput dtg ke majlis,
perkahwinan i pada 3 june 2012... so kire nex wekend la yer..hehehe,
(tak saba,cuak,suka,gembira,takut,sedih, n cm2 lagi la)
semoge majlis i berjalan dengan lancar amin :)

17 April 2012

Liyana Jasmay - Cinta Bersatu (Lirik)

Yuna - Terukir Di Bintang (Unofficial MTV With Lyrics)

13 April 2012

DUGAAN BERTUNANG

Salam jumaat.. dgn title cmni kompom sume nk tawu...hahahaahahhaa..
sebenarnye tak de pe i nak cerita kan.. tapi i nak menjawab soklan dari mber i ROSE..
mula2  awal 2bulan i bertunang da de orang tanye.. cmne dugaan bertunang dasat x??
cm blur2 nak reply,soklan pe ni...
 ni mst kes dalam otak da set kalo da bertunang dugaan mst terok,
dugaan mst putus punye,last2 wat ayat
"" nak wat cmne jodoh dah tak de ""..
ok fine..da mls nk lyn ayat tu...kadang2 rase geli okay...


berbalik pada mber i rose ni, smlm agak nye rose ni da bosan sgt kut,
mula2 tanya i da mkn ke?
 i reply slh anta msj ke or nak anta kat hubby ni,
@#$^^*%^^&*R$!!&*&(rose malu2 nak jwb)
borak2 punye borak rose tny i cmne persiapan kawen,
persiapan i cm biase la da bnyk bergerak tinggal nak wt kad kawen n deco hantaran je..
lepas tu dye tny lagi.. cmne dugaan bertunang hebat tak?
i just reply "" Alhamdulilah setakat ni ok""
 sebernarnye i tak tawu nak reply pe??
i tak paham pe yang di maksud kan dugaan bertunang yang dasat tuh,


Nauzubilah, kadang2 dengar cite owg laen nye dugaan smp diri sendri takut nak bertunang,
gare2 cite u all tu tah betol tah tidak...pe yang bole i kate kn,
 yang buruk semua datang dari kite,
setakat ni bagi i Alhamdulilah nak dekat setaun i bertunang mmg sume nye oke,
 myb i dgn tunang jaoh sorang selangor sorang serawak.. 
((mulut puaka biase nye, ))
""kalo sorang sane sorang sini mst ckp jodoh tak panjang,
 nak pulak si lelaki dok serawak awek cun2 bagai, 
mst kawen orang serawak punye biasenye cm tu la"" 
dasar mulut puake taw u ckp cm tu, mmg saja mintak mulut tuh kne cili dengan i kn..hahaha
boleh tak laen kali ckp bnde elok2 doakan yang elok2...
ni belum pape da cakap cm tu kecik taw aty ni even ckp maen2, tapi tak pea.
i redha sume nye da tertulis.. i mampu merancang je..

Kalo dye Jodoh i, i bersyukur kalo dye bukan jodoh i pn, i tetap bersyukur,
sbb 7tahun i kenal dye2 mmg lelaki sangat2 baek/boek punye... ko ada?
pape pn i bersyukur pe yang ada i sekarang ni, i berdoa agar bialah die jodoh i utk selamenye,
sebabnye i tak penah cinta mana2 lelaki pun .. sayang awak sanggat2 oke...muah3...
k la.. lagi 1month ++ i will married doakan yang terbaek tok i dan ayie,
semoge urusan kami di permudahkan amin2.

semakin gatal nampak nye saya...ahahahaahahahahaha

28 March 2012

selamat pagi

hehehe.. selamat pagi n selamat menjamu selere.. hahahahaha


 hahaha watsap pic from my luvly fiance..
 da geti masak gupe nye..  masak cekodok je pun...
tengok gupe cekodok ni cm bole diterima tekak..
hahahaha., dye ckp sedap, yke sedap...
hehehehe.. k la bobaiiii





26 March 2012

penghujung cinta

my luvly fiance suke nyi lagu ni tok i taw.. so sweet...ahakssss luv u syg..muachxx...

Awal Ashaari lamar Scha Al Yahya Live di Propaganza

sweet nye awal lamar scha.. hehehe.. zaz zuz zaz

15 March 2012

kini kembali okey.!

salam... now i da bole tarik nafas panjang... sbb baru je sttle mlm td deal ng tok kadi...
mula2 wisau yang amat, kot2 borang i kne reject ke, 
coz ramai mber i yang borang dye silap tulis 1 pun tok kadi akan reject terus.. 
suh isi balik semula.. i punye la cuak takut i tergolong ng dowg ke.. kikikiki...
Alhamdulilah sume oke tinggal nk ambik surat kebenaran kahwin at jais je..... 
belum pape i da kene ng ustad tu,i ingat kn pengakuan saksi n wali je bace skli i pn kene la, 
siap kene sounds lagi bakal pengantin bace kuat sket bia 1 taman dengar, 
ke maen lagi yer...!!! cit podahh.... nk sign dpn dye punye la gigil, siap tny i lg.. 
tarikh dlm islam pe tulis skli slamat la i tawu, 
kalau tidak mst kne kaw2 kne nye... hehehe..
 yang geram nye time tunang i g xde lak dye tny memcm siap bagi kalender lagi ...
tak aci oke...!!!!!!! hahahahahaha.. 


sebenarnye bukan tu i nk story kn.. bulan feb mmg bulan paling-paling-paling menyedihkan i,
sehingga kan i da xsanggup nak keluar umh, nk g keje, bayang kan...!!!! 
tibe2 jer naek bnyk gile,non stop.. bertubi2 dye timbul.time tuh rase sedih yang amat. 
smp family i sume terkezot, heran+pelik 
smp my dad suh g jmp doc last2 g jmp doc dye hanye ckp hormon+ stress, 
n then doc bg ubat sapu tok jer,mase aply kat muke, rase dye hanya ya allah je tawu, 
pedih gle xsanggup nk gne.. time tuh rase sedih, smp i da xnk jmp siapa2 lg.. 
bole plak time jer naek, tunang i blk dye pn terkezot jgk.. 
ajk i g facial,mase tuh i nk g facial pn malu gle,
walaupun dye nk sponser i xnk jgk.. lps tu dye ckp jgn pkr sgt, 
wt xtawu je,ngam2 1 week ++  dye de sini mmg i keluar je ng dye,
mase tu i xpkr langsung jer i..
now da masuk bulan march Alhamdulilah jer i da oke, 
mmg parut jer kat dahi xde langsung...
mak i pun cm heran ""aik hilang"".. jer windu kate nye.. hahahahahaha.. 
tapi bulan feb mmg paling ngeri bagi i,  pe yg i buat time jer naek.. 
i just basuh muke gne air suam+ garam ket,
lps tu mak i de letak jambu kat muke.. tok kecut jer..mmg mustajab...hehehe..


oke la tuh je nk story.. hehehe now im happy, bersyukur+alhamdulilah semua kembali oke...
lps ni namoh namoh namoh naek lagi yer .. merayu sgt..hehhehehe.. ok la bobaiiiiiiiiiiiiiiii...


p/s :: terima kasih pada sapa2 yang baca story i sampai abes,
 i just luah kn  pe yang i rase saat ni...

08 March 2012

smp skg teringat...

selamat pagi guys... seronok nye mlm td smp ke pg hujan turun kn... tido sah2 lena...hihihi
tibe2 i teringat 1 company ni g intibiu last month... ayat dye..
"i tak suke staff i keje semata2 tok kepuasan diri sendiri,dan semata2 nak gaji lebih sebab nak enjoy"

smp skg i teringat2 np dye ckp cm tu erk...smp skg i xpuas aty... adakah bos company tu dah sakit mental??
banyak sungguh larangan n pantang semasa keje di tempat tu.
1. u tak bole men hp, cl bila penting shj, if bf or husb tny da mkn? dye tny i tu pntg x tok di rep? ba alip ba ya nye bos de ptt tny i cmni??
2. u kene ot smp 1-2am..(wajib)
3. tak bole g klinik laen, hanye 1-2 klinik yg di benarkan oleh company shj di benarkan pergi.(WTF)
4. Annual leave - bole di gunakan bila perlu, nak holiday dgn family sahaja...
5. u kene pick up phone bos even da 3-4am..  (kerja gila)
6. u kene tgu i masuk office baru bole blk. selagi i tak masuk opis u akan di kire ot...(goblok)
7. bini dye dtg soal menyoal i lak.. dye ckp bos mmg cmni.. kalo dye da berjaya u n dye, 2-2 bole lepas tangan.. ( sumpah tak phm) 
8. Bini dye sempat gtawu.company ni br refresh, coz patner dye wt hal...
9. padan la da pangai share cmni, mmg kompom owg wt hal, bagi i ni company SAMPAH....!!!
10. i tanye np owg dlu bnty, dye jwb, husb dye xbg keje... i nak cari staff yg single..
11. i jwb i dah nak kwen da..wkakakakakaka


OK BAIE....



09 February 2012

Preparation My Wedding

Salam One Malaysia,


Ai Kejapnya masa berlalu... bole kate kan banyak jugak preparation yang i da buat,
da settle kan sume booking ², tinggal nak follow up dgn mereka SAHAJA..


1. Catering
2. Canopy
3. Pelamin/Baju
4. Makeup
5. Photographer
6. DJ
7. Kad Kawen

Tinggal nak jumpe tok kadi, n ambik darah, tu la paling penting skli ...
akan di  settlekan on mac,harap2 tok kadi pujaan free la time tu..hehehehe...
lagi pe erk belum settle. o lupe plak,Barang Hantaran, aduhhhh nak beli pe erk.. 
kalo nk ikut kan dlm senarai i search mlm tadi...

Hantaran low Budget Katenya
1. Jam
2. Perfume
3. Skin Care
4. Beg/Wallet
5. Al-Quran
6. Novel
7. Kasut/Sandal
8. Kek/Coklat/Buah/
9. Sejadan / Telekung
10. Sirih Junjung/Tepak Sirih - Wajib

Hantaran High Budget.
1. Kereta
2. Superbike
3. Banglow
4. DSLR
5. iPAD
6. Gitar, Piano
7. Jongkong Emas


bagi i, beli ikut kemampuan je... tak elok membazir, tuh amalan SYAITAN !!!!!
Oke la renung-renungkan dan selamat beramal..


20 January 2012

hepy chines new year

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ. اللهِ وَبَرَكَاتُ
i ske sgt bila time ² subuh hujan turun dengan lebat, time tu rase seronok sgt,
Sbb i ske hujan pagi sejuk, udara pn nyaman, nk g keje pn seronok..
Smlm i br je dpt bonus, اَلْحَمْدُلِلّهِ selamat balanje family tercinta,
Tawu ² je i bnyk nkk gne $$$ ‎​​"̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮
Ok la i nk ucap kan selamat tahun baru cina kepada sume..

#Ya اللّهُ kau murah kan la rezeki ku & kau permudahkan urusan ku آمِّينَ...يَرَبَّلْ علَمِّينْ.

06 January 2012

juling kan mata


Cuba korang julingkan mata,pastu korang nampak apa ????

sharing is caring...

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates