Followers

26 May 2011

N O R A E L E N A

Layan drama melayu...!!! Sinopsis
Diadaptasi dari salah satu novel popular terbitan Karangkraf – Kasih Yang Suci, mengisahkan tentang perjalanan hidup NORA ELENA yang dihantui pengalaman pahit akibat dirogol 10 tahun yang lalu.

Walaupun sukar untuk melupakan insiden hitam tersebut, kini beliau selesa menjalankan kehidupannya seperti normal dan bakal mengahwini Idham. Namun, keadaan mula berubah setelah bertemu Seth Tan. Idham bercadang untuk membatalkan majlis perkahwinannya dengan Nora Elena setelah menerima satu panggilan misteri yang menceritakan perihal Nora Elena yang bukan lagi seorang perawan.

Lebih mendebarkan, Seth Tan menawarkan dirinya untuk menggantikan tempat Idham di dalam majlis perkahwinan tersebut kerana masa semakin suntuk. Apakah yang akan berlaku kepada Seth Tan, dan siapakah watak di sebalik panggilan misteri tersebut?

setakat nie aku belum tertinggal mana² episod lagi... best jgk drama nie...  aku suke tengok pun sebab ade Aron Aziz je.. hahaah.. bole lak cm 2 kan :)) 
tapi kan name Aron dlm dram tuh,Ahmad Seth Tan,   
kalo sebut laju² bunyi mcm setan je..hehe




FrOm

25 May 2011

saya penat ke A P E nie

ISNIN,
masuk keje cm biase la, mood mesti malas keje..tol tak, sumpah ngtok sgt taw...
tak saba nak tunggu kol 1, nk balik umh.. nk tido kejap pun jadi la...
nk dekat kol 2, aku masuk keje.... smp opis aku tengok sume de,
bos ade, kuli batak pun ade...   tapi time tuh aku tak tawu a,asal tah aku cm bele²,
ngtok pulak.. penat pun ye jgk....  sume bz wt keje.. yang aku lak,
wat² bz.. coz sume keje aku da sttle kan last week lagi..dlm kepala otak,
cpt la 530 nak balik nk..nak balik..... 

da berapa jam lepas tuh,
aku usha jam, tengok mak aii da kol 530 asal aku tak kemas meje lagi ni...
aku pun cpt² kemas, tutup pc sume.. aku pun nak bla a.. tibe² bos aku ckp,
awal balik.. aku pun wt tak port, aku bla je a.. biase nya kalo aku balik keje,
aku tak penah ckp "ok la bye nak balik keje nie".. aku mmg tak penah ckp pun,
aku men berambus jeee, kalo opis² dlu aku ckp a nk balik, 
keje sini nie mmg aku tak penah ckp pun...hehehe

aku pun stat kete nak balik.. time dekat trafiklight aku tgk jam, 
sekali baru kol 430 daaaaaa...aku tergelak² nak pecah perot...
hilang penyakit ngtok aku, penat aku...aku pun terus balik rumah,
tak akan aku nk msk opis balik... sah² kene bahan.. hahahahahah,

esok nya aku masuk opis, c mokx tny aku asl aku balik awal,
aku pun ckp la aku tak sihat... hahaha pdahal aku salah tengok jam,
pengalaman tak dpat di lupakan...dasyat...!!!

tapi tuh tak bape nak dasyat sgt la..de lagi dasyat,  2taun lps,
nak balik keje cpt² aku bwk motor, nak msuk jalan besar, aku rase asl,
berangin semcam je nie, asl tudung aku cm serabai je.asl cm ramai tgk aku  nie.. 
sekali aku tengok dekat cermin tak pakai helmet daaaa, patah balik opis ambik helmet,
mmg smp umh.. gelak smp senak tuh... tak boley blaaa...  :)))


FrOm

23 May 2011

Cash Out Says.

hehe.. last week.. your cash-out  is completed ( SAYS.MY )
yehh da masuk... SAYS.MY Transfer account.. cepat dan pantas.. take time 2week je..
tq says.... lob..lob..lob


FrOm

rimas la hari2 update

grrrrrrr...  ee semak la..bole tak kalo sehari tak update status facebook... jgn kate hari²,
sejam dua kau update lagi.. aduh hari² dok tulis bende yang same je geli la... 
sebelum tulis pasal diri owg laen.. bole tak tengok diri kau dulu cmne? WTFood!


FrOm

20 May 2011

kerja minggu lepas

minggu lepas

bos:  u tolong g google print borang bla..bla..bla..bla..bla 
aku:  okehh
bos:  mcm ne ade tak? kalo de print lebih kasi mok isi nie sume
aku:  okeh..  nah bos panggil i bagi u isi
mok: u isi kan.. i bz bnyk keje
aku:  tak bole bos suruh u.. lagi pun i keje sini tak penah isi borang selalu mrs..bla..bla isi.
mok: (berkeras suh aku isi) 
aku:  mmg tak kan buat...sbb aku keje sini mmg tak penah isi borang.


borang di perap kan..1 week, sebab tak de sp nak isi.. nak suh aku isi mmg tak dapat la
jep.. bukan keje aku nk isi² borang nie...


jumaat 20-05-2011

bos:  datang pepg tny borang mana dah siap, 
mok: bole pulak tny aku mn borang dah siap isi lum
aku: kan bos suruh u bukan i, mana la i tawu,
mok: ckp kat bos aku tak siap kan keje
bos: ckp bahasa cina ng mok..(nada kuat n bising²)
aku: langsung tak paham diam jea(gelak jahat) tp aku tawu bos aku marah gila,
         tapi kompom bukan kat aku... kat mok..heheheeh
mok:  mana borang i kene isi sekarang
aku:  padan muke ko(dlm aty) kan aku da kate bos suruh ko isi tapi ko sibuk layan   
        mamat  korea,  smp lupa tangungjawab sendiri..mok igt bos nak marah aku la tuh, 
          mok ko lupe ke  aku nie anak emas..hahaha
mok:  smp sekarang berdiam diri ng ku..hahahha
aku: mls nk ambik port nk tacing ke ape sket tak heran podahhhh la lu...


bukan bnyk borang nak kene isi pun, 1 je.. tapi nak suruh aku..last² telinga kau bernanah kene tiau kan..  hahahahaha..tapi kalo nk ikutkan bole je aku tolong dye isi kan..,tapi aku mls.. sekali aku da tolong isi kompom pas nie aku kene isi lagi.. so baek aku wt tak port lagi baguss... 




               
               
FrOm

19 May 2011

Pengakuan Bekas Paderi

Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph.

Saya dilahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India Muslim dan mak saya orang Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India dan emak saya berada di Kedah,Pondok Kg Pisang. Pada 1970 saya telah pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawantetapi gagal. Saya terpaksa tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama Father Chong. Kami diberi layanan istimewa,tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris. Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, dari KualaLumpur bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal diseksyen 14, Jalan Gasing, Petaling Jaya. Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing dan dibina khas! untuk orang Melayu beragama Islam (ada hingga sekarang).Setelah satu tahun saya tinggal disana, saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara untuk sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalamBahasa Malaysia .

Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi pemimpin agong Wanita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong wanita Kristian seluruh Indonesia . Saya pulang ke Malaysia, kemudian dilantik sebagai pendakwah dari Perlis hingga ke Johor Bahru. Oleh kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina selama 1 bulan, belajar selok belok Kristian dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia kerana terdapat orang Malaysia ,Singapura dan orang Filipina.

Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar RM60.00 sehari, kenderaan percuma, seramai 6 orang. Selepas itu dihantar ke Singapura selama 1 bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Telok Intan. Beliau adalah Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapura. Beliau juga adalah bekas Tentera Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan setiausha agong Kristian Singapore . Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua dakwah bersama 6 orang kawan.

Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit RM1,400.00, bersama 2 orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri Perak.... Pada bulan Januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibrahim, Kadi daerah Ipoh dan membawa saya bertemu MuftiNegeri Perak dan En Azlan, Pengarah Jabatan Agama dan saya terus bertaubat.

Jumlah Kristian seramai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama penduduk Negeri Perak dan Johor Bahru, Manjoi dan Rapat Setia (Perak). Cara hendak mengenali mereka Lelaki - Berseluar hitam, berbaju putih, bertali leher hitam, bawa beg James Bond (elaun satu hari RM60.00 ). Perempuan - Berbaju putih skirt hitam dan reben hitam. Di Kuala Lumpur - Daya Bumi, Kota Raya dan Sg Wang Plaza.

Cara-cara berdakwah: Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal(asrama 120 katil, makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan diberi sejenis air hitam (holy water). Setelah diberi minum 1 minggu lidah menjadi hitam, tidak boleh mengucap dan mendengar azan macam menutup telinga hal dakwah Islam tidak mahu. Air itu khusus untuk orang Islam sahaja. Kewangan gereja RM12.6 juta, sumber dari Sabah, Sarawak ,Filipina dan Singapura.

Motorola adalah penyokong dakwah Kristian ini (terletak di Petaling jaya, Pulau Pinang dan Senawang). Senawang terlibat seramai 200 orang, ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail orang Sungai Petani Kedah. Haji Hanapi bekas guru - akibat desakan hidup terpengaruh dengan Kristian. Sekolah yang paling teruk dilanda Kristian ialah Victoria Institution. Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah Kristian-susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk.

Di Ipoh Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untukmain-main saja, akhirnya dia bertaubat. Banting Kamariah bt Sidek - lepasan sekolah ditarik oleh seorang guru Cina (pendakwah Cina dibayar RM165.00 sehari) En Salleh Omar yang menawarkan cek sebanyak RM10 juta kepada Yusof Noor untuk mengadakan persidangan Kristian sedunia (sebagaimana tersebar di akhbar)1982.

Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah, Seremban balik ke Nibong Tebal, accident motor, didalam tudungnya ada salib. Punca terjebak dalam Kristian:

1. Desakan hidup 2.. Kurang agama

Beliau telah dapat menarik semula 300-400 orang kepada Kristian.Beliau sekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada Kristian. Padri Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin Ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan padri itu. Beliau telah dihantar ke Melaka (masjid paling banyak). Beliau pergi setiap masjid bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid. Selepas mesyuarat 3 hari saya hantar 6 orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400 orang telah masuk Kristian di Melaka.

Target Kristian: Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu Fatihah dan dengan rock-pameran di kapal-kapal. Cara untuk masuk Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7.00 pergi ke mahkamah di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar (sukar nak dikesan)

Beliau beri penerangan kepada 1. Polis Bukit Aman, 2. Pusat Islam (untukmenyedarkan umat Islam)

Bila dibaca kitab tidak akan terpengaruh dengan Kristian ini. Seorang bekas padri Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah,Batu Gajah) pernah menjadi padri selama 23 tahun. En Abd Rahman adalah berdakwah didalam bahasa Inggeris. Beliau sebagai padri dikenakan 4 syarat

1. Tidak boleh hisap rokok 2. Tidak boleh minum arak 3. Tidak boleh makan benda-benda berdarah 4. Tidak boleh kahwin.

Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua padriIndonesia) bapak Bruto yang menyediakan air ini.. Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasat dan mereka ada lesen. Ketua padri Kamaruddin Hj Ahmad. Dalam pada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian iaitu,Kelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.

 *PENGUMUMAN - HARAP DISAMPAIKAN! KPD ORANG ISLAM KITA 
  'Sebarkanlah walausatu ayat pun'

(Sabda Rasulullah SAW) 'Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu** dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telahmendapat kemenangan yang besar.'

(Surah Al-Ahzab:71) demi kebaikan kita bersama untuksuami,isteri,anak-anak,kaum keluarga,saudara- mara, sahabat-handai dan generasi akan datang yang kita sayangi. 'Agungkanlah dan laungkanlah 'Allah hu Akbar'......maha suci Allah.



16 May 2011

Jeng..Jeng

semakin hari semakin susah babe aku nak contact boifren aku... semakin susah nak contact semakin sayang di buatnyaaaa & semakin rindu.... peh lama siot tak dating, hehehe

preparation engagement
erm aku da beli kain tok wt baju tunang dan antar pun kat tailor 16.06.2011/siap...
barang² deco hantaran pun da siap beli... tinggal nak deco je..
kerja deco sis inlaw buat..hehe, setakat nie tuh jea br nak stat...

barang hantaran tunggu ayie ku syg balik sini baru g beli.. 
minx² senang la nak cari coz last minit.. Amin..


FrOm

10 May 2011

saya ade jantina okey!

hahahaha,, ya ampun sumpah nak gelak guling² bila sang pengkid de nama J.A.N.T.A.N nya yang begitu H.O.T.. agak  lme tak borak ng mber sorang nie.. igt kan lame menyepi dah jadi perempuan melayu terakhir..rupe²nya aku silap.. makin gairah yee kau sekarang perempuan.. siap nenen ko hilang..rambut ko seperti J.A.N.T.A.N abess.. name pun bukan salmah lagi erk.. D.A.N.I.E.L da skg..gile gempak an...sampai da tak cam haku di buat nya... 

H.E.B.A.T B.U.K.A.N? kau A.D.E.?hahahahahahaah.. Terbaekkkkk!!! Awek pun .C.U.N, g haneymoon, ng sang betina jgk best la an tak kantoi....love bite keliling leher pe de hal,gegurl same gegurl.. kire oke la la dari wt ng jantan!! I.T.U K.A.T.A.N.Y.A..bukan dari haku okey...
ya ampun..Nabi tak ngaku umat okey..  buat² la insaf makin hari makin tua bukan makin mude...kalo bole kite nak diri kite makin lame makin baek..bukan makin lame makin rosak...tak paham aku dgn dunia sekarang...  ermmmm..sabo jea.. semoge pintu hati nye terbuka.. dan balik ke pangkal J.A.LA.N, A.M.I.N
FrOm

dkau yang tersayang

AHAD
sambut mother day di kampung halaman bersama nenek yang tersayang... nie kire firstime sambut bersama nenek aku.. ee suke sgt bila tengok nenek aku tersenyum panjang muke "ala²" very² bele n terkejot...ahehehehe, nenek aku da tua da umo dye 80++ but alhamdulilah dye sihat, tak de sakit pape, just kadang² sakit pinggang je... aku hepy sgt²
bila tengok muka mak n atok(nenek)dowg hepy...  aku doakan wt mak & atok(nenek),
sihat dan panjang umo.. luv u so much to my bucuk² (mak n atok)....

FrOm

03 May 2011

jum join race churpchurp

hai korang sume.. gila lame tak bukak id churp².. tadi tibe² hati tergerak nak log in..
godek punya godek..  terperasan churp² de wt  race, aku berminat & terjoin, hehehe
hadiah  best² taw.. de  iPad,de iPod Touch,de Blackberry..omg kalo menang best woo..

ala korang sume taw kan churp² tuh ape..pada yang tak tawu korang bole usha link INI
yang belum register bole register SINI  100% FREE. down wory oke..
step² dye pun senang je.. korang just invite orang & publish iklan churp² dekat fb, twitter,ym,
n macam² lagi..lagi ramai klik n lagi ramai korang invite harapan besar korang bole menang race tuh..! tengok mudah & senang je kan..tak payah nak update² bagai just publish n invite je.



kalo korang baek hati  korang tolong klik erk
2. race 2


sekarang aku baru 14km jum sokong aku... al maklum la baru join race.hehe
cmne nk pecut laju² kan

FrOm

03.05.2011

Selamat pagi Tuesday.... kembali berkeje setelah 3ari bercuti.. uh cuti² yang agak memenat kan badan aku nie..tapi Alhamdulilah masih bole terkawal lagi..hehe

SABTU
pepagi da bangun g pasar, kemas rumah bilik dan sebagainye.. sangat penat oke,
Petang cat bilik dari kol 3pm -9pm non stop.. 9.30pm baru finish..cat sowg², tak sape nak tulun,
p/s: sempat jugak layan af..hehe

AHAD 
Pepagi bangun tulun mak ku masak.. coz nak sambut bezday Eisya,
penat semalam pun tak hilang lagi taw.. tapi segale kepenatan sume hilang,
bila tengok anak² buah ku yang ramai... bergembira bersama daku seronok bangat..

ISNIN
Boring.. ingat nak g TS tapi tak de geng, nak g sorang² mmg tak berani..(p'jahat banyak)hehe
p/s: tak saba nak tengok minggu akhir KEJORA & BINTANG...



FrOm

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates