Followers

29 July 2010

~DEMAM~


da smggu aku demam, berjangkit ng ayie la nie..dye pembawa virus kat aku,demam2 dok la umh, sibuk nk berdating ng aku tgk aku lak kene..4hari da mak aku masak bayam merah untuk aku...sebab aku kurang darah, selalu pening2, sedap gak sup bayam merah lg2 tgh pnas, ble nk sejuk tgk pn xselere mcm air sirap da aku tgk...samat minggu nie xde keje nk wt, bly a aku rehat2 kat opis, aduyaiii...

26 July 2010

~BROGA HILL~

indah sgt,

SABTU ptg aku n fren g broga hill kat semenyih tuh.. mula2 dak2 nie plan nk g ahd pepg bute tuh, aku awal2 ckp kalo g pagi2 mmg aku xnk,lagi2 ari ahad..sebab kalo g ahd aku rase mst penat senin nk keje kaki kompom2 sakit punye..last2 2kr plan g sbtu ptg lam kol 5pm tuh..azie n rose ambk aku kat umh, nadia n rehan tgu kat sg.long berkumpul di sane..

nie muke2 yg turut hadir pd hari tersebut..hehehe..

Sape kate g sane free memandai je..kene bayar ok paking je a RM 2 heheehe,
g sane best..ramai owg time tuh, nk jln pun ssh..dala jln dye mencabar..4,5x aku jht..c rose a plg xley bla..smp muntah2..xtawu np, make sure b4 pg mkn dlu or jgn tblh mkn..kang lalok plk..

de buai tuh..


boley di kate kn kemuncak la nie..
pade yg blm pg, moh la pg..mmg best..view yg sgt2 indah n tiptop..da naek kompom xnk trun hehehe..
naek senang..nk trun tuhan je tawu bertape ssh nyee...smp bergolek2 aku samat xde pape... :) , pd yg nk pg xde sp nk teman ajk la aku,mst aku nk...


19 July 2010

~WEkend~

Friday
adalah hari2 menyedehkan aku :(...mber da pergi wat slemenyee, duet aku melayang 5rat...jumaat adalah ari yg sgt2 menduga keimanan aku..tp pe bly wt..kene la redha, itu sume dugaan..xpe mungkin de hikmah di sebalik kejadian ituuu,aku kene kuat walaupun aku rase knp la iya nya terjadi di saat aku memerlukan nyaaa..

Saturday
biase la pagi2 kene teman my mom ke pasar, pastu tgh ari tuh dpt mkn free, sgt2 sedap keyang aku alhamdulilah, untung la aku de org ajk pergi kenduri kawen meriah sgt,tq to alog sudi mengajak saye,kalo nk g mn2 xde sape nk teman perlu kn teman boley la msj2 or coling2 saye2 mmg ske kn nyeee... erm pastu aku melepak d rumah ayie, ptg2 ket ayie blk keje melepak lagi di maple..untung maple tuh ari2 aku ke kdai dyee..

Sunday
xde wt pape berjalan sane sini bersama fmly aku..mlm pula kua bersame ayie..dye blnje aku makan chiken rice shop coz atas kemenangan aku...eleh ayie tuh igt aku xtawu pasal kete ke..ayie nie eca la....sume tawu taw..ahaha,tq sgt2 kat ayie, t wt la lagi eh..arh belagak gle kn aku..haaahahahaha

18 July 2010

~AL FATIHAH~


15.07.2010, al- fatihah buat alice@ecah@aisyah coz dye telah tinggal kn kite sume wat selame2 nyee..
arwah kene demam denggi berdarah..aku doakan arwah di tempat kan owg2 yg beriman..al- fatihah,
pd yg singgah BLOG nie sedekah kan la al-fatihah buat arwah alice..

aku dpt tawu ari jmt 2pun sis aku yg bagi tawu..aku smp xley nk wt keje ari jmt tkejot nye pasal aku ambk half day ari jmt tuh..
arwah selamat di kebumikan di banting..
aku doakan tunang n family dye tabah la menghadapi dugaan ini, sume nye da TERTULIS...

14 July 2010

~RELAXX~


Jika hidup terasa berat hari ini dan gajian  terasa masih
 sangat lama
atau tugas yg tak selesai- selesai, atau ada target yg belum achieve,
malah ditambah lagi beban......
hanya satu hal yang dapat kita lakukAN...

 

13 July 2010

~MOoD HapPy~

Hye pade2 yg singgah blog i nie, actualy xde pape nk d story mory pn kn, xtawu np i rase happy sgt2 i pnye happy hanye ALLAH je yang tawu..mood i rase tenang n selese je..myb  sbb i iklas..hehehe bkn b4 nie i xiklas okey...hahahahaha...  i rindu sgt2 kat my dad my mum my fmly my boifren wlaupun dowg hari2 di sisi but i still miss dowg..

bile i bgn je pg2 i rase Ya ALLAH best nye dpt mood mcm nie hari2 n selamenyee.
i ske kn dalam keadaan mcm nie..Happy n enjoy je.. ahahhaah..
mood keje pn okey..sume da back to normal..
i happy ble owg mula memahami i..hampir 1 year ++ i keje br dowg nk phm i ok la tuh kn,..coz i jns xske nk ckp or bg tawu bia dowg nmpk sume nye..thax a lot 2 ALLAH coz telah permudahkan segale nye..amin..amin.amin.amin..~~~
pd yg membaca amin kan lah bnyk2 okey,, tq.
۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞

12 July 2010

~ toink..toinkk~

akhir nye..spain memang...yeh2...2lbh my laling caling, nk kejot kn aku bgun tgk bola la 2..aku bgun late ket kol 3, igt kn da gol la kn, tp  0 - 0 lg hampeh je...mmg saingan yg sgt gentall la time tuh..smp kol 4lbh aku tgu xgol2..aduyai amat2 bosan tawu x..arh mate da stim bek tido br aku nk pejam kan mate, my dad kate eca spain menang yg xtahan my boifren la dye plg excited siap msj2 spain menang..dye igt i xtgk ke..of coz la tgk..hahahaah...


akhir nye..aku da pun beli kain nk wt bj raye dekat JAKEL shah alam, best la pg situ..
sume ade..aku lak yg fening2 xtawu nk beli  yg mane satu mata da rambang sume cantik2 belake, abes sume dalam tuh aku runner,
tp aku da set lam minda aku nk cr kale putih, last2 aku jumpe yg berkenan di hati... 
sekali pndang peh trus jatuh cinta...hehehehe





06 July 2010

~perodua~

ngeh3...agk boring sesgt nie..sj aku mengugel sane sni..ttbe tertarik nk usha kete..godek pny godek ternmpk la perodua , menguarkan myvi versi baru..agk menarik ke tidak terpulang la...

amcm cantek x..

 amcm berminat x?

05 July 2010

~SELamaT sEmUA NyE Part 1~

hahaha..agk lme cte nie..da basi da pun..tp aku ttp nk 2lis...hehehehe...erm wa ramai jgk mber2 aku da TUNANG bgus la...jgn tunang lme2 cpt2 la dirikan umh tgge k..

 1. YANA

2. SYUKRIAH

3.ANA

4.AIDA

p/s: moge kowg bahagia dunia dan akhirat..amin3

~SELamaT sEmUA NyE Part 2~

SELAMAT PAGI SUME...1st skli aku nk cte pasal mber aku nurul n salmah..mereke telah selamat melahirkn baby yg sgt2 cumel..syukur alhamdulilah sumenye selamat...aku doakn semoga dowg nie..dpt mjadi sowg ibu yg berjaye dlm umh tge n kerjaya dowg..

NIE BABY NURUL

NIE BABY SALMAH BERSAMA AUNTIE EIJA

01 July 2010

gile saiko

SAIKO...dlu time aku keje kat ppibm, bos aku ske kate aty2 taw!..dunia skg owg mmg kuat SAIKO!..lam aty "ala saiko tuh pe erk"..aku tgk owg ske maksudkan SAIKO, ala dye saiko je tuh"..pdhal owg tuh btol2 kite xtawu still agp dye SAIKO..Tengok owg zaman skg xtawu maksud SAIKO ske gne perkataan SAIKO..aku sendiri konfius SAIKO tuh pe..kdg2 aku ase bos aku SAIKO aku..tp dye SAIKO ke btol2 ke 2 aku agk muskil..hehehheeheh.aku jd konfius n blur2..hehehe

SAIKO dr sumber yg boley pakai bermaksud  

Umum
Mengkaji prinsip-prinsip asas tingkahlaku manusia sepert personaliti,emosi pemikiran ,motivasi,pembelajaran dan sebagainya

Klinikal
Membuat dignosis dan rawatan kepada masalah emosi

Sosial
Mengkaji Perhubungan manusia

Industri
Aplikasi dunia perniagaan dan industri

Fisiologi
Mnegkaji pertalian dala tubuh manusia

Sahsiah
Menerangkan tentang ciri-ciri penting sahsiah individu

TUJUAN SAIKO ADALAH UNTUK..
  • Memahami tingkahlaku manusia
  • mengawal tingkahlaku manusia yang tidak diingini
  • Merancang aktiviti yang dapat merubah tingkahlaku yang diingini
  • Merenung dan mengaal gerakbalas yang berkemungkinan timbul atau wujud
  • Membuat pemerhatian, menyelidik dan menilai tingkahlaku manusia.
  • Memahami perbezaan individu dari segi fizikal, emosi, mental
  • Memahami Keperluan Biologi dan psikologi manusia.
  • Mengenal pasti jenis gangguan tingkahlaku manusia.

p/s : so kalo slh tlg btol kn bab aku konfius kdg2 owg gne PERKATAAN SAIKO..pdhal owg tuh btol2 sakit nk mati ko bly kate dye SAIKO je tuh..pe cer????siyes aku agk muak ble owg slh gne kn perkataan, aku pn mcm tuh jgk kdg2. tp aku cube perbetol kn ape kekurangan aku, xdea smp owg da nk mati kate dye SAIKO lg..gile pe..ble  owg tuh da xde br nk insaf la pe la..fuck you la....

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates