Followers

29 October 2010

maTe RM $$$$$


SEMALAM..dak site dtg opis aku..pasal aku da tolong dye renewal permit dye..hikhik..dye bg aku 1k..pastu aku kire2 duet 2 ckup x..*ok2 cukup*...n dye pn bla..aku xbla lg aku dok je depan pintu..asl tah smlm aku bly tertenggek lame2 dpn pintu..hahaha..aku tgk je dye bla sampai kat motor dye..pastu aku rase dye nk ambik kunci motor kot dlm poket suar dye, ttbe duet dye jatuh..aku pun diam je.. dalam ati..**adakah ini rejeki aku**...waaa tibe2 aku rase banyak nye nates2 selumbungi fikiran aku...aku pun diam je..ttbe aku rase waaa bertape berdose nye aku, YA ALLAH.....tah2 2 je duet dye yg ader..aku pun pgl frenki...frenki..frenki...duet ko JATUH xnmpk ke? kalo xnmpk aku ambik kang....!!!!!!c frenki mane2? bwh 2 a..xnmpk gak ke..kang aku ambik...lelelelele...aku pun tny frenki bp duet ko jatuh..aku suh dye kire time 2 gak..4rat..hikhikhik..kalo aku diam dpt gak ku shoping wekend nie, Mate aku da cmnie da RMRMRMRMRM$$$$$$$$$$$..hahahaha...walaupun xsmp 5mnt mcm2 terdetik itu ini..cume kite je  nk pilih baek @ buruk kn..hikhikhik..mnx2 kalo brg aku jatuh de a owg tegur, JGN la diam je..:) ;)


FrOm

28 October 2010

ohh buncit..

gambar hiasan

selamat pagi geng blogger..hui hai..ramai yg tegur asl perut KAU buncit...waa ttbe aku ase pe yg bermain di pikiran dowg erk..mst pkr bkn2 kn..hahaha..lntk p a..mak aku pn kate eca buncit..pastu owg yg da lme xjmp aku kate eca buncit..hari2 ayie ajek aku, eca buncit besar nye peyotttt....wey tenSYen beb..walaupun aku kurus tp heran asl aku buncit..hahahahaha..owg kate perut aku buncit sebab bnyk cacing... dgr ckp owg xgne..aku g klinik Damai..aku tny doc asl perut i buncit,? tnpe segan silu aku angkt baju..kuikuikui doc 2 gelak n kate u mmg buncit..ciss...dan aku bertny lg knape yer? jwpn 1st dye bg..u mesti xpenah wt senaman...mak ai..aku hari2 melompat kat umh kate nye xsenaman.. aku ske menari hari2 aku menari kire 2 senaman gak la kn..hari2 aku nek trun tge adehhhhh...pastu dye kate kat aku, u mesti kuat minum dr makan..ye a kot..hehehehe..*nasihat* bnyk kn senaman..n then aku tny kene mkn ubt cacing ke?sbb owg kate perut i bnyk cacing..doc pun kate yup slh 1 kemungkinan..so dye bg aku ubt cacing zentle kot..dye kate lps bp hari tah, aku pn lupe doc suh beli ag sbtol aku pn beli la..1stime mkn ubt cacing bery kaw2 2..hahahahaha..lps 2 aku rs la perut aku da kempis sikit..stat pd 2 satiap pagi aku bangun tido aku wt sit up...mula2 5x shari, lps 2 month, sehari 50x aku wt ambik ko..tp same je xde pape perubahan pun..aku ase ag buncit de a nek2 lemak kat pingang.*Diet?? xperlu sbb aku bkn gemok pn..hahaha..owg ske kate perut buncit seksi!..seksiKE..waakakakaka..

FrOm

26 October 2010

Barang free.


2 minggu lps aku dpt barang free from LIBRESSE, hehee..blk2 je umh bkk peti surat jeng2.. de hadiah tok aku..wa seronok nye..haha

FrOm

22 October 2010

lunch..lunch..lunch..

ujan lebat nyee..arinie aku bwk kerete sendri..heehehe...arinie aku lunch kat lua..aku mls nk blk umh...td aku g pos office samat xramai owg, tidak berbulu aku nk tunggu...pastu aku pusing2 serdang cari laksa, smp2 je kedai acik 2 tutup kecewe aku :( :(...aku beli cendol jagung..yum2 sedap nyee... pastu aku beli roti n muffin kat KING...now aku kat opis tgh *melantak sambil blogging*..hehehe





FrOm

21 October 2010

Aizat Amdan - Sungai Lui (lirik)



p/s: * banyak2 lagu c aizat nie je aku suke dengar*



Kalau Berpacaran


Sohaimi Mior Hassan
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang
Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang
Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang
Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman
Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya
Ulang korus
Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah
Ulang korus 2x


from


20 October 2010

ke golden hourses lagikk..

smlm tgh nk lyn drama chinta, hp ku berdering2..kak lang call..olick syasya buat ape jum g palace of the golden horses kol 7, g mkn2 je..aku pn mndi la lps solat trus grk...kol 7 nk smp kol 7 br nk grak..biase la jnj melayu asli kn, cm 2 la jadi nye..hahahahah...aku igt aku tertamu paling terhormat td siap de kapet merah bgai kn, muke jln ala2 vvvvvvviiippppp cm 2 la..hahaha..actly time bln puase aku da g..aku dpt voucher percutian free ke sluruh malaysia, tp aku xdpt nk g sbb tiket 2 tok owg yg da berkawen SAJE...di sbb kn aku single nk xnk aku kene la bg tiket 2 kat akk aku...so dowg g la bercuti...kali nie akk aku dpt..lagi best bercuti ke ovc..wa seronok ko..sume free kecuali trnspot sdn.bhd..hahahaha..kalo u all nk dpt free percutian kowg bg la no.tel kowg ye kat aku, t aku sugg kan tok kowg..hahahahaha..bnde nie tok owg yg sudah berkahwin je...yg *xkawen* xpyh semak2 okey..hikhik...:) * smlm aku sempat tny ayie ptg2 mkn pe dye kate ot canai..aku tny aney buat ke? kate dia jgn kate aney, aci blum tentu nmpak dekat sane...
hahaha :) :)

FrOm

19 October 2010

my all

I am thinking of you
In my sleepless solitude tonight
If it's wrong to love you
Then my heart just won't let me be right
'Cause I've drowned in you
And I won't pull through
Without you by my side


I'd give my all to have
Just one more night with you
I'd risk my life to feel
Your body next to mine
'Cause I can't go on
Living in the memory of our song
I'd give my all for your love tonight

Baby can you feel me
Imagining I'm looking in your eyes
I can see you clearly
Vividly emblazoned in my mind
And yet you're so far
Like a distant star
I'm wishing on tonight


FrOm

???


samat pagi blogger..just nk update story tertunggak wekend...ari sabtu lps aku merayau  pade pg smp malam teman puan rohana n family g shoping brg2 kawin c alang..hehe..aku just tawu bunga manggar je..ttbe aku heran de bnyk bunga rupe nye...bunga pahar, bunga penanggah..hehe..kesian aku xtawu kn..
hari ahad aku wtpe erk..aku wt resedung facial kat "zara beauty" free je..hikhikhikhik..erm smlm ttbe pale aku bly lak heng tahap ting tong ding dong..nk wtpe keje pn xley, pe kn lg nk tgk.. tp yg heran nye aku bly reply ym, bly fb lg,usha2 blog..hehe. pe punye penyakit a tuh..biase la, senin kn...hikhikhik..
pape pn kepada ayie. aku ingin tokek...xkire bln1 sile bwk tokek...hahahahaha



FrOm

14 October 2010

owg jaoh..

da 1 week plus2 die kat sarawak...samat sane de line tel, line tenet, sbb owg kate sane ssh nk msk line,...kalo pape hal senang...alahaii...die kate kat  sane dye baek2 je..hari2 call,sms, fb lg..tny kn perkembangan...die kate tmpat 2 ok2 aje...wekend de jgk aktiviti yg nk die wt xde a melepak kat umh, skg nie dye da de trnspot..ptg2 aku cl hui ktne...kate nye merempit kat kapik nie je..wakakakakaakak ..die kate, tp kan pusing2 tmpt yg same je..hahha..kesian, xpe a yank..bersusah2 sekarang bersenang2 kemudian...hehehehe...pagi2.dye da msj...bj kerja xcukup..alahai sian nye die..xpe2 nty i tolong pos kn utk u ye..2 pn kalo dpt..hihi...ckup smp sini cte owg jaoh...kalo de pape aku  update..*sgt2 rindu dia*

FrOm

13 October 2010

TANDA2 KEMATIAN SESEORANG

100 hari sebelum kematian:
Ini adalah tanda pertama dari Allah kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma sama ada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil.
40 hari sebelum kematian:
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arasy Allah. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih akan merasakan seakan-akan bingung seketika.

7 hari sebelum kematian:
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba- tiba ianya berselera untuk makan.

3 hari sebelum kematian:
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu di antara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

1 hari sebelum kematian:
Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

Tanda akhir sebelum kematian:
Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

Kubur/liang lahat Setiap Hari Menyeru kepada Manusia Sebanyak 5 Kali.
1. Aku rumah yang terpencil, maka akan senang dengan selalu membaca Al-Quran.
2. Aku rumah yang gelap, maka terangilah aku dengan selalu sholat malam.
3. Aku rumah yang penuh tanah dan debu, bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.
4. Aku rumah ular berbisa, maka bawalah amalan Bismillah sebagai penawarnya.
5. Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nankir, maka banyaklah bacaan Laa illaa ha illallah, Muhammadur Rasulullah?supaya kamu dapat menjawabnya.


FrOm

12 October 2010

jawab soklan SPM 2010

Dgn slmber nye aku menjawab soklan2 berikut :


1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
nyawa i la..setakat nie paling penting adalah hp i...

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan
duit korang sendiri?
barang dalaman..

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan
perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
dekat mn2 je jnj suasana nyaman..i ske tema ala2 bollywood gitu.. 

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
yer..sedang hot spicy n double trouble


5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
selagi dye bernyawa..n slagi dye syg kn i

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
mane2 sj asal kn de mkn n minum..haha

7. Novel/ buku/ majalah yang terakhir korang beli?
last beli majalah remaja 2 pn 3taun lps..haha

8. Apakah nama penuh korang?
Lady GaGap

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
dua2 i mesra n syg

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak
jumpa dalam hidup korang
bakal husband i la..


11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
i xpnh basoh sendri..slu wash machine je..

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
mekah..jika di izinkan..

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
i pilih atau boleh..hahah, tp i ske kn kedua2 nye..


14. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang
dalam hidup korang?
bnde cm xde je..tp bkn bnde ade a
family i
kerja i
kawan2 i
harte i
boifren i.hehe


15. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang
sambut tahun lepas?
06 nov..xpenah sape2 sambutkn pn..






FrOm

betol2 tgh borink...


aku btol2 tgh boring gle nie...mood power root mmg xde langsung..kat opis nie bkn aku sowg je bosan mok aku pn same agk...hehehe..aku lalu dpn meja dye sj nk usha tgk dye wtpe kot2 tgh tido ke..bly snap pic wt  bahan buang dye..hahahaha..ttbe aku tergelak sowg mmg xley caver lagi..tah a bg aku mmg klakar gle..kalo owg len enth la..aduhh aku xley tahan a nk gelak...aku nk gelak hak..hak..hak..hak..hak.. smp esok ...hahaha....dlm ati kecil aku berkate da xde keje laen ke  c mok 2 g scan sehelai2 majalah cosway..aduyai dye nk wtpe..nk ltk dlm fesbuk ke...hahahahaha..asl dye cm2..aku nk tny tp xsmp aty pasal cr dye mengscan tuh terkaver2..hehehehe..xpe semoga mok bahagia dgn kerja2 dye..hehe..


FrOm

11 October 2010

aa

kuikui



FrOm

03 October 2010

itu yg terbaik


kau pergi jua...arh bile aku kenang kan mmg sgt2 sedih, perit dan sebagainye..tp aku kene redha 2  sume dugaan setiap dugaan mst de hikmah nyee..buat kali ke-2 aku di tinggal kan(bak kate ayie 2x abg kene g jaoh eca kene tgl, xpe eca nie sume dugaan kite)fuhhh wa sedih beb dye kate cm2..tp aku still senyumm tp dlm hati sp yg tawu...taun nie luck ayie very good, dye dpt permanent job gomen, tp kene g koje jaoh kat Kapit Sarawak sane, aku langsung xpenah dgr kapit sarawak, tp my dad kate Kapit Sarawak okey..hehe...
stat last week smp harinie aku mmg bz dgn dye je, mn x nye dye kn berangkat jaoh...aduyaiiii...tp arini aku sempat tgk wayang cite Piranha ng dye...peh best siot cte tuh..hahaha...kowg2 yg blm tgk g a tgk..best woo...aku doa kan ayie semoge dye berjaye,keje elok2, jgn noty2 sgt dok tempat owg,selamat pegi dan selamat balik..igt jnj2 mu pada ku ayie...pasti kn dikau kotakan pada ku, akn ku tggu dikau pulang :):).....sbb kali ni dugaan relationship kite owg sgt2 kuat akn menguji kesabaran,kestian dan sebagainyee kalo dah jodoh x kemane tol x?pape pn aku hanye mampu redha n berdoa  terus berdoa,pade mereke2 yg bg kate2 semangat kat aku thax a lot..aku mmg betol2 sedih :( :( tp aku kene rela kn, 2 yg terbaikkk aku yakin pasti ade yg lebih terbaik akn Allah beri kn,insyallah  
semoga ape yg dirancang akn Allah Permudah kan amin..amin..amin......i love u hazri forever

p/s: pls la jgn bagi kate2 yg macam haram kat aku..lg2 ayt yg menyakitkan aty aku...kompom2 ayie kat sane cari awek laen..abes la ko..awek sawak cun2..kene kat kowg br pdn muke..:)



FrOm

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates