Followers

29 July 2011

Doa pagi..Baca & Aminkn

Assalamualaikum, n samat pagi sume, Sebelum memulakan sebarang
kegiatan pada setiap hari ini mari la kite memohon doa dan minta pada nya,,,

Ya Allah, Ya Tuhan Kami,  
Kami sambut kedatangan hari ini dengan kesyukuran kepada Mu. Sempurnakan nikmatMu untuk kami pada hari ini dan kekalkanlah nikmat yang telah engkau kurniakan kepada kami selama ini dan kurniakan kelazatan untuk kami dalam mengecap akan segala nikmat yang dikurniakan kepada kami.

Ya Allah Ya Tuhan Kami,  
Kami memohon kepada Mu akan nikmat secukup-cukupnya, memohon kesihatan semulia-mulianya, memohon rezeki semewah-mewahnya, memohon umur setua-tuanya, memohon rahmat dan nikmat sebanyak-banyaknya, memohon anugerah sebaik-baiknya,
memohon sifat lemah lembut yang sehalus-halus Hikmahnya, memohon amal yang sebenar-benar faedahnya.

Aminnn…
 

28 July 2011

sane sini bola

 
Omg.. kenape neves semacam nie... 
tak saba nk tengok bola mlm nie... 
tak saba..tak saba..tak sabaa,
kompom petang nie bukit jalil jem gila babeng punye,
semoge harimau melaya berjaya, Cayok2...
yang penting penyokong bola nie, 
kalah menang kene a cool,
jgn a ko g rosak kan hanta bende awam plak..
tak bagus tok negara kite okey,,bakar kerusi bagai.. baling mercun sana sini,
kawal sket kesangapan itu...tak lama lagi nak raye dahhh...
............(peace yaw)..............

26 July 2011

ku mengharapakn Ramadhan kali ini


lagi beberape hari lagi semua umat islam akan berpuasa... suke sgt.. ni la saat2 yang aku tunggu n rindu kn...Alhamdulilah aku masih bernyawa, masih sihat, aku bermohon agar semua urusan aku di bulan ramadhan kali nie di permudahkan...insyallah.... Amin...

pada mereka2 yang sibuk cari kesilapan owang laen.bek la kite perbetulkan diri sendiri..ingat siket kubur laen2.. jangan mencari kesilapan owg laen smp ke lubang cacing kesilapan sendiri tidak nampak...bia Allah saja menghukum baek buruk mereka kite tidak berhak.. kadang2 baek kite jadi manusia bersederhana dari jadi manusia berpure tutup sane sini..tapi perangai nauzubillah....opsss!!!!

aku ingin memohon maaf jika de salah n silap... semoge ramadhan kali ini penuh bermakna buat kalian semua, semoge perkara baek yang di lakukan di berkati oleh Allah S.W.T

p/s:raihan
Ku mengharapkan Ramadhan,Kali ini penuh makna,Agar dapat kulalui,Dengan sempurna
Selangkah demi selangkah,Setahun sudah pun berlalu,Masa yang pantas berlalu,Hingga tak terasa ku berada,Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan,Sebagaimana yang diperintahNya,Moga dapat ku lenturkan,Nafsu yang selalu membelenggu diri,Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja,Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar,Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan,Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...Ku tempuh jua






FrOm

22 July 2011

oh abg banduan

Seorang banduan baru saja berjaya melarikan diri dari penjara setelah dipenjarakan selama 20 tahun. Dalam perjalanannya, dia terjumpa sebuah rumah dan memecah masuk kedalamnya untuk mencari duit. Tetapi yang ditemukan hanyalah sepasang pengantin baru yang sedang tidur di atas katil mereka.

Banduan itu mengarahkan pengantin lelaki turun dari katil dan mengikatnya dikerusi. Kemudian sambil mengikat pengantin perempuan dikatil, banduan itu mencium lehernya, dan terus bergegas ke bilik mandi.

Sementara banduan berada di bilik mandi, pengantin lelaki berbisik kepada isterinya: “Isteriku, dia adalah banduan yang melarikan diri dari penjara. Lihat saja baju yang dipakainya, dia mungkin sudah lama dipenjara dan tentu sudah lama tidak menyentuh wanita. Dari cara aku lihat dia mencium lehermu, dia ingin melakukan hubungan seks denganmu, jangan menolak, jangan mengeluh, lakukan sesuai dengan keinginannya,berikan kepuasan.
Orang ini merbahaya, jika marah, dia pasti membunuh kita. Jadi bertahanlah sayang.. Abang cintakan ayang..” Sambil tersenyum, pengantin perempuan membalas, “Dia bukannya mencium leherku.
Tapi dia berbisik ke telingaku. Dia cakap, dia ni homo dan katanyanya abang seksi sekali dan dia bertanya dimana saya simpan bodylotion? Saya jawab di bilik mandi. Saya rasa dia ingin melakukan hubungan seks dengan abang, jangan menolak, jangan mengeluh, lakukan sesuai dengan keinginannya, berikan kepuasan.
Bertahanlah sayang. Ayang cintakan abang juga,‎​​"̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮

FrOm

u in my mind

you are the love my life

i miss you


hehehehehehe 
you in my heart

you are special 

 i love u









FrOm

08 July 2011

sebagai tande ku syg kamu

Hanya Ingin Mengingatkan Kubur Setiap Hari Menyeru Manusia Sebanyak Lima (5) Kali
1. Aku rumah yang terpencil,maka kamu akan senang dengan selalu membaca Al-Quran.
2. Aku rumah yang gelap,maka terangilah aku dengan selalu solat malam.
3. Aku rumah penuh dengan tanah dan debu,bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.
4. Aku rumah ular berbisa,maka bawalah amalan Bismillah sebagai penawar
.
5. Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nakir,maka banyaklah bacaan 

 
'Laa ilahaillallah, Muhammadar Rasulullah', supaya kamu dapat jawapan kepadanya


 Lima Jenis Racun dan Lima Penawarnya ....
1. Dunia itu racun,zuhud itu ubatnya.
2. Harta
itu racun,zakat itu ubatnya.
3. Perkataan yang sia-sia itu racun,zikir itu ubatnya.
4. Seluruh umur itu racun,taat itu ubatnya.
5. Seluruh tahun itu racun,Ramadhan itu ubatnya. 

 
Nabi Muhammad S.A.W bersabda:
 Ada 4 di pandang sebagai ibu " iaitu :
1. Ibu dari segala UBAT adalah SEDIKIT MAKAN.
2. Ibu dari segala ADAB adalah SEDIKIT BERBICARA.
3. Ibu dari segala IBADAT adalah TAKUT BUAT DOSA.
4. Ibu dari segala CITA CITA adalah SABAR.



Berpesan-pesanlah kepada kebenaran dan kesabaran.
Beberapa kata renungan dari Qur'an :


Orang Yang Tidak Melakukan Solat:

Subuh : Dijauhkan cahaya muka yang bersinar
Zuhor : Tidak diberikan berkah dalam rezekinya
Asar : Dijauhkan dari kesihatan/kekuatan
Maghrib : Tidak diberi santunan oleh anak-anaknya.
Isyak : Dijauhkan kedamaian dalam tidurnya 



FrOm

KL

jum ramai² esok niage dekat kl... 
jual air mineral pun jadi la.. mesti den kayo esok....
Bersih Dan KL,tunggu haku... 
aku nk dtg esok bukan nak wt kecoh tapi nk
jual air je..mesti laku gile babeng punyaaaa...
yang penting mineral botol, bukan kale kuning  okes
kalo tidak ke dalam  la nanti. ape pun tak boleh..
peace yoooooo

p/s: kot2 owg yang BERgigi kuning kene tangkap tak...wakakakaak

FrOm

opis banjir

SUKA NYA OFFICE AKU BANJIR.....
YES....
LIKE...
YES...
LIKE...
YES...
LIKE...

BAIEEEEE


FrOm

07 July 2011

ramai jugak tanya aku

Peh.. ramai tak caye & tak tahu aku dah T U N A N G... oo kire selagi tak de picture tunang korang tak caye erk...betol la.. aku dah tunang!!!!! yee tak tipu .. tak semestinya tak de picture, korang ingat aku tipu, sori la aku tak suke post dekat facebook, aku da bertunang k, tak berminat nak kecoh sane sini... pada yang tak tahu.. bukan aku saja  tak nak bagi tahu or tak nak ajak korang, aku wt family² je.. pada yang mintak aku mms picture..sori sesangat.. lam hp aku mmg tak de picture tunang aku..hehehe..

p/s: wahai photogher ku eddy & fadli pulang la cepat,
aku kepingin bangat nak tengok picture² manje n mengode ku itu.. hak3



FrOm

05 July 2011

duet kutu

Haii haii..camat pagi wat semua, alamak cm kekok lak tulis blog,
Pakai blackberak,so bila dah beli blackberak harus lah
update pape yang patut, ‎​​"̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ saje aku nk testing best jgk
Tulis pakai blackberak nie ‎​​Ђεђεђε Ơ̴̴̴̴̴̴͡.̮Ơ̴͡ ђεђεђε .. sekalang ati waa manyak senang woo...suka nyaaa saya,, hehe...  jumaat lepas  buat pertama kali nya dlm hidup dapat duet kutu... firstime maen nie....✗ penah² jebak kn diri nak join... aku berminat nak join pun coz aku maen dengan makcik² setaman..•• ɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑ •• ..kalo maen dgn sebaya aku duet tah kemane²... hampeh bebenorr...,

suka nyaaa saya di saat nie..baju raya tahun nie aku beli sampai 5pasang..
ώªªKªª ώªªKªª ... ✗ penah² aku beli smp bnyk tuh.. paling tidak tahun² yang lepas 2pasang je..tuh pn de jgk yg ✗ sempat nak pakai..coz aku bukan peminat baju kurung tegar."̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ Ermm ✗ saba nk shoping  and perabeskan duet
°˚ ˚°º≈=))Wªª h ,ok laaa sampai di sini saje coretan saya buat hari nie,bobaiii
Semoge rezeki saya semakin murah amin amin amin :) :) :)

 
Sent by Celcom BlackBerry® Smartphone

04 July 2011

Part Ring

Holla...MondaySengal...Benci Monday...  haha... Story about Ring dlm mase satu hari setengah aku kene cari RING, nampak simple je...but payah nak mencari tuh...mula² g mid cari punya cari sume tak bekenan,sume kedai masuk, da try sume abes ring bertabur 1 pun tak beli, de yang berkenan saiz pulak tak de,bila saiz ade ring pulak tak cntek.. ohh benci gila sume tak kena.... dari pg smp ptg cari ring je.. last² g KL lagi la hampeh sume tak menarik.....g cari ring sampai kedai tutup tuh.. gile dasyat..!!!!!!

last day...Jumaat walau macam mana sekali pung ring mesti kene beli.. hehehe... so last port je de..The Mines,aku dala tak suke g citu.. tapi nak tak nak slember je a... tapi dekat sane mmg senang gila cari.. sume Ring en.tunang aku yang pilih. 1 de diamond yang sangat menarik n 1 lagi simple but nice.. ..aku suka kan nyaaaaa cantik bangat sayang, mak kite pun suke tawwww, opss mak i.....heheheeh :)

tapi kan.. beli emas putih pun isu jugak erk... gila kelakar... tp kan yg kelakar bagi aku...
bila someone kate beli emas putih see silver...hahahahahahahahaha.. time tuh aku hanya mampu smile gile panjang... n paling dasyat kalo beli emas putih nie 100% tak laku walaupun emas putih mahal.... omg...grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,aku pun tak paham pe yang tak laku dari segi pe erk? tak de nilai bila nak gadai balik ke?hahahaha..bagi aku de nilai tak de nilai tak penting yang penting ikut kemampuan tak kisah emas putih or kunin, jenis aku lak tak kisah aku bedal je janji aku suke, selese tuh da cukup bagi aku, hahahaa.. lagi pun aku nk pakai ring nie sampai aku mati so WTFOO ahahahahahaa ..peace yoooeeee II


FrOm

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates