Followers

30 December 2010

GOOD BYE 2010

piewettt pejam celik..pejam celik da nak masuk tahun Baru 2011 upenye...
kejap lak rase..rase nye baru lagi aku wish gud bye 2009..
hahaha, wat eva la..

erm cm biase la..mesti de suka dan duka kn..
lumrah hidup mmg cmnie la hari2 kene tempuh.. 
so layan kan jee..

Family pula
syukur alhamdulih...sume sihat belake.. 
rezeki bertambah pula,
syukur pada yg maha esa..
yang pasti..aku dapat ank buah lagi..yehh suke sgt2 taw..
semoge fmly ku sihat n murah rezeki n pjang umur.amin

Kerjaya..
aku hepy berkerja..walaupun dugaan datang melanda,
tapi aku tabah hadapi nye...
so aku harap..taun depan lagi bermakna..
n rezeki aku bertambah insyallah amin...

Hangat bercinta
 yehh sekarang aku mmg tengah hangat bercinta,
walaupun kekasih hati jaoh di mate tapi dekat di hati..
ceh wah sj nak promote 6ahun bercinta nie..haha
walaupun dugaan datang melanda..aku dan dia tetap bersame,
hik3..nie bukan ayat jiwang taw.. luv u..
i waiting u syg 08.01.2011
semoge jodoh kami berpanjangan, amin

Kawan²
ok2 aje..semakin rapat n bole berkongsi cerita..
yang pasti aku tak sombong kan..dun call me sombong taw..
i tak suke..hahahah..sempat jgk luang kan masa bersame kawan2
di broga itu pun kerna izin Allah s.w.t...kalo panjang umur,
kite ketemu lagi...aku doakn semoge korang berjaya..

Bisnes kecil2 je
hehe..nak gak cite...awal tahun 2010,
aku de gak  jual Detox Foot..
syukur alhamdulilah sampai ke hari nie, 
aku masih jual lagi..permintaan sgt2 terkezot wt aku..
rezeki dr yg maha esa..alhamdulilah...  
Impian: mana tawu rezeki aku bole bukak company sendri kan...
berkat doa ibu bapa dan kawan2 serta usahe sendri...
termakbul Alhamdulilah..**tak salah kalo nak berangankan..**


Akhir kate
aku ingin memohon maaf kalo de salah and silap,
ku susun sepuluh jari..memohon maaf..
and aku da maaf kan semua owang² yg penah sakit kan aty aku..
aku doa kn tok diri aku sendiri,,,semoge aku maju jaya..hehe
semoge tahun 2011 lebih bermakne..amin...


 p/s : azam aku tahun hadapan pe ek..nanti kan..hehe



FrOm

AFF SUZUKI CUP 2010

yehhh..MALAYSIA, dah menang...
tq so much dekat SAFEE SALI KE atas 3gol yg dikau masuk kn tuh...
and tak lupe jgk dekat ASHARI walaupun 1 gol.. 
and pasukan2 malaysia yg bertungkus lumus menjayakan nya....
taniah...taniah...aku bangge siot....  
14tahun menanti...akhirNYE...
melaysia menang jgk...
AFF SUZUKU CUP 2010....
HARIMAU MALAYA BOLEH... 
 

NOTA KAKI: KESIAN MANBANG BERSUNGGUH² YEE
GONZALES..MUKE JANGAN KETAT SANGAT YEE..
SIRAP N MEYIRAP KU MELIHAT..HAHAHA

NOTA KEPALA : government announced 
FRIDAY is PUBLIC HOLIDAY 
HHEHEHE..SUKE BANGAT..
tq pm..luv u la..haha 
FrOm

29 December 2010

kisah kawan lame

hye gud morning fren.., erm tetibe aku teringat dekat mber tempat keje lame,
abes SPM..aku keje dekat Jaya Jusco.. wt part time,
5 bulan cm 2 aku keje dekat Tized,

rindu pulak dekat dowg..yg da lme aku tak jumpa..
aku pn da tak berapa nak igt name dowg..da 4taun berlalu..
time aku keje situ best jgk.. 

aku paling tak bole lupe dekat "N"
name jantan dye aku tak tawu,, tp dye baek.. 
dye suke btol dekt kening aku, ci "N",
nie kalo makeup kalah POMPUAN.. 

tetibe aku teringat dekat "AS"
"AS" name jantan dye pn aku tak tawu jgk...
tapi "AS" nie nampak sombong, tapi dye okey..

N & AS nie kawan baek... dowg nie bapok..hahaha
aku tny dekat ci "N" np "AS" nmpk tak bermaye,
pastu ci "N" nie tak nak cite, arh aku tak kira,
aku nak tawu jugak.. asl ci "AS" Nampak pelik,

kalo dowg nie dresup, mak aii..gile babeng seksi..cntek pulak tuh..
tapi syg dowg nie JANTAN...haha..1 ari tuh..lepak ramai2 time dekat kantin,
aku yg tak puas ati nie...nk tawu asl ci "AS" Nampak pelik,lemah sgt2,muka pucat..

kalo tak silap aku suh eka mber 1 tmpat keje aku tanya kan..
pastu ci "N" cite.."AS" baru lepas tarik belakang...
TARIK BELAKANG..sumpah sgt2 pelik n heran haku di wt nye..

kowg dapat bayang kan tak..si "AS" tarik nonek dye ke belakang..eish2
jahanam2..kalo da JANTAN tuh bersyukur la..tak pyh nak jadi pompuan..aduhhh..

hahaha...aku tny "N" family "AS" tawu ke?
"N" kate family dye tawu dan tak bole wtpe da..
mesti family dye sedih kan..ermmm..pape a..lantak kowg la..

ci "N" cte, kawan dye g wt operation nak tukar nonek jadi pompuan punye,
Angaran RM25k . mber dye de wt.. 2taun tak berfungsi.. pastu bernanah plak,
terlantar atas katil je.nak berak kencing sume susah, kesian2...

emm k la..ni kisah 4tahun yg lalu..
aku jln2 dekat jasco,baru2 nie,
"N" & "AS" dah tak keje situ lagi..
pe kaba la dowg kan..semoge dowg baek2 aje..Amin..


gambar hiasan dr.google..tq


FrOm

27 December 2010

MUHAMMAD FARISH ISKANDAR


 hye kawan2..nama saya Muhammad Farish Iskandar...
saya budak baru lahir..


saya kuat tido, letak boom sebelah pn tak pe,

tak de hal punye...

janji saya tido dengan lena.



bile saya bangun dari tido...saya tak nges pun,

saya budak baek..hehehe

saya suke pandang2..

saya suke senyum.
FrOm

Malaysia VS Indonesia




salam n samat pagi fren... yiehaa, sekali lagi nk ucap kan
Taniah wt pasukan Malaysia..
gol yg di berikan mak ai..caya la...aku ske..mmg CANTEK  siott...

MALAYSIA 3 vs INDONESIA 0

Mohd Safee Sali - 2 Gol
Mohd Ashari Samsudin - 1 Gol.

Malaysia Boleh..

Piala AFF Suzuki Cup 2010 dalam gengaman Malaysia


frOm

24 December 2010

Merry Christmas

selamat petang..aku nak ucap selamat hari krismas pade 25.12.2010
 P/S : LAGI BAPE HARI NAK MASUK TAHUN BARU 2011...
NANTI KAN UCAP AKU TOK AKHIR TAHUN..HAHA

FrOm

Tolong Saya BOleh TAk

salam JUmaat.....
aku nak mintak tolong ket nie,
aku de problom ket, pasal FB aku tak ley tgk pic..

Dulu konon2 nak private sgt..last2 terprivate btol2,
1 pic aku owg tak ley nak tengok,
da setaun lebih bende nie terjadi...

kalo aku sendiri tengok picture aku bole la,
owg lean tak bole.. kalo dowg nak tengok,
terpakse aku kene tag dekat mber2..

private photos album aku da wt only fren,
still same..

so kalo aku tengok sendiri, tab photos ade..
so korang bole zoom ye photos nie tgk...

de kan tab photos tuh,



ok, sekarang fren aku nk tgk tab photos aku tak de..
korang tgk pic nie taw..pastu zoom skli..


nampak tak..tab photos da tak de,

so macam mane aku nak kuar kan tab photos tuh,
sape2 tahu bole ajar kan tak...
mari tolong aku kawan2...pertolongan mu amat bermakne...
sekian terima kasih
FrOm

23 December 2010

SYUKUR ALHAMDULILAH

Selamat pagi fren...arinie aku mampu tersenyum n tak bole tidur malam...waaaaa..
semalam petang akak aku selamat melahir kan baby boy..

aku datang melawat after blk keje..trus aku g hospital serdang..
sampai2 je..aku cari mana akak aku nie..tgk dye da tersadai kesakitan 
bius da abes la tuh...aku nmpk ee de baby la..ttbe aku lak rase nak nges..
bkn sedih ke ape..aku gembira sgt..

alamak baby tido lagi, so aku gomol2 dye..aik da bagun..
 so pe lg..cak welcome baby...wa suke sgt..comel plak tuh..geram haku..

syukur alhmdulilah sgt2 sume nye selamat...
tak saba nk tgu dye balik..maybe ari jumaat kot..
pic baby de..tp tak trnsfer kat laptop lagi..
nanti kan..ceh waa..*poyo nye haku nie*

Name baby : Muhammad Faris Iskandar Bin Muhammad Faizal /22/12/2010

kate hati ->  Gue Hepy Bangat  <-



FrOm

22 December 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN

Hye..selamat malam fren..laju2 aku ambik tag segmen jom berkenalan dari mokcik KEEN ..
SEBELUM dye majuk n nges tak henti2 bek aku wt cepat2.. hehe jgn mare ye KEEN...

Tuan Asal Empunya Segmen Jom Berkenalan ialah 


so bile da de tag mst de soklan2 menusuk kalbu.. so pe lg.
mari la kite menjawab dgn iklas..hehe

-Apakah status anda-
status i..i single lg n tak kawin lg..tapi da de bf..hehehe

-Ceritakan tentang diri anda
omg soklan ssh nk jwb nie..so aku ringkas kn aku sowg pekeje yg sgt rajin..
aku kuat majuk, kuat terase, n cepat sentap..hehe

-Ceritakan tentang Blog anda-
blog aku simple je..penuh dgn emosi yg indah2 belake..

-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
bagi aku ok la..bnyk info yg bole di pakai..

-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog-
Nasihat aku..jgn la copy paste ayt owg..blaja wt sendri..hehe..*JGN MARAH*

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
RASE nye cm tak de je..kalo aku senarai kn keunikan blog aku,
kang owg kate aku syok sendiri..so lu pikir la sendiri..haha

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
sampai aku rase tak boring..bila da boring sume bende tak menjadi..
so menulis selagi hayat di kandung badan..


aku nak tag dekat owg2 yg DI AGAP RAJIN..hehe



FrOm

NAK BERANAK DA NIE

Salam sume..arh aku tgh nebes gile nie...takut pn de jgk...
semalam tgh laju2 nk BW bpk aku cl,
balik SEKARANG...k.lang masuk hospital..aku tkt sgt..
yang aku tawu akk aku skg tengah keje..
doktor da bg cuti, tp nak keje jgk..
owg kate jgn bwk kete bwk kete jgk..
jgn pergi pasar pergi jgk..
DEGILL...tp syukur  Alhamdulilah selamat n tak de pape  lagi...

aku tak de a tny bnyk dekt bapak aku, aku trus balik...
time tuh aku tak pikir nak cl bos aku ke,
nak bg tawu opis mate aku ke aku nak balik..aku terus bla je..
aku trus g hospital serdang..
Akak aku da nak beranak upe nye.. 

sepatutnye akak aku kene beranak hujung bln or awal tahun depan..
tp dye di pakse beranak skg,
pasal baby da 4kg 1 hal..pastu baby tuh songsang pulak..
akak aku tak bole beranak normal..
kene operate kate nye...akak aku dye takut sangat..
Ya Allah ko selamat kan laa akak aku dan baby nye..

semalam akak aku saje g hospital
coz baby dye diam tak gerak n dye risau..
so dye g check dekat,klinik seri kembangan...
doktor tuh kate kepale baby dekat ats..so bahaye da nie..
so pe lagi,laju2 dowg anta akk aku g hospital serdang
...buat check up sume... so da bg kate putus semalam,
Hari nie dye akan die operate... Ya Allah...
aku sgt2 risau...semoge akk aku tak de pape masalah Amin...
  semoge akak aku selamat Beranak N Baby nye sihat..Amin

kate hati : nebes n semoge baek2 aje..amin





FrOm

21 December 2010

knpe BE aku cmnie

siyes aku tak paham aku da dapat BE, tp BE aku tak penah di tayang kan.. 
tapi aku tgk owg laen nye BE,
de je sepanjang mase..asl erk..please help me.. kenape???? 
BE aku tak timbul2.. kalo rajin sila zoom ye...
en.MAMAT aku nk BE digi Cm ko.. ..
Mr.Nuffnang..bagi la...
tekanan aku DISITU..hahahaha
kalo tak silap BE aku adalah Era..
 tapi mane?tak nampak pun..HERAN..HERAN..HERAN..





FrOm

BILIK DA GELAP JUM LA

Kembali senyum setelah sehari mendiam kn diri..
gare2 deman n period..hehe
arnie tak de a bz sgt..tapi td bos aku dtg so tak bole nak on9..
kang dye cut gaji aku,kalo cut gaji tak pe lagi..
dye benti kn aku lagi parah..terpakse tanam bijik angur ats katil..
heheheeh.. arh skg bilik bos aku da gelap , 
so pe lagi..laju2 la aku taip..
laju2 aku g kaco owg..hehe
k la...bile bilik bos da gelap masa tok aku goyang2 kaki..
and goyang2kan segale nye...


FrOm

20 December 2010

ZERO

salam...aduh sumpah tgh tak de mood..nak taip, nak Bw, nak reply msj nak pick up phon
nak wt keje sume tak de mood.. dala aku tengah demam, piyed pulak..
aduhhh mau tekanan aku hari nie...arh nak mc tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..
ermmm tah la...kalo bf aku skg de kn best..mst demam aku cpt baek...hehehe..
sangat rindu dekat ayieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..

k la..hope lepas lunch mood power root ke mood power renggers,
datang la... hahaha bye2 sume.....
 



FrOm

18 December 2010

Deman Hujung Tahun

salam sabtu..terima kasih kat geng2 blogger yg singgah melawat blog aku nie...
siyesli aku tgh tenat deman,seleseme,batuk dan sewaktu dgn nyee..
hidung asyik mleleh hingus je..tekak sakit..batok2 tak henti2..
ubat tak makan lagi..aku n bapak aku je tgh sarat deman nie..
adeehh k la..aku nak rehat2 kn diri nie..doakan aku cepat sembuh yer..bye2.



FrOm

17 December 2010

First BE

hye2..selamat petang all...dah lunch ke? aku tgh lunch nie..
lunch bubur KFC, moh la beli murah je.. rm 3.35..hehe, 
sedap jgk berbanding dgn Bubur Mcd tuh..hehehe..

 ee, tak tawu story pe nie...,
semalam aku bukak Mr.Nuffnang, nak usha la duet aku da update blum,
tapi same je..tp yg aku heran, asl ttbe de bende laen kat ats,
siyess mmg aku tak tawu pape pasal BE,
tp kak Pija nie da terangkan kat aku, so baru la aku paham,


so aku dapat first BE, ee suke sgt...rase nye, baru sebulan lebih aku join,
Mr.Nuffnang nie... pape pn tq so much to Mr.Nuffnang N pade mereke2 yang datang blog aku yg usang nie, terharu sgt..hehe..ok2 la nak sambung BW nie... :P
semoge rezeki aku murah n bertambah..AMIN..



FrOm

Fesyen kini ke?

haha..ari selase lepas, aku balik keje..terus g tesco semenyih,
mak aku da tunggu aku dekt sane..so aku sampai2 je,
mak aku ajk makan dlu..

time aku nak oder makan tuh, ternampak sepasang couple melayu,
 bagi aku nmpk cute la pade jaoh,
yg laki nie dresup biase je..tanpe berkaca mata,
yg pompuan nie dresup gile2 a..tp  sambil berkaca mata putih yg besar,

aku pn oder makan,sebenarnye aku focus spek mata dye je..
pasal aku tgk besar sgt spek rabun dye,
da sttle makan, aku pn nak beli barang dapur la dekat atas,
 aku jmpe lagi couple nie...aku wt2 lalu sblh dye....mak aii igt kn rabun la sgt...

rupe2 nye...
spek mata dye yg rabun lagi besar tuh,
tak de cermin....haaha..
cpt2 aku lari kat belakang, gelak kuat2.. myb fesyen skg kot,
pakai spek mata besar2 tak de cermin.. tapi bagi aku PELIK sgt...haha
tuh je aku nk kate..  gaye macam mate tuh rabun sgt..hehe

tapi baby nie pakai comel sgt nak sape la nie../pic dr cik google.
*spek mata ni asl de cermin hitam*

FrOm

16 December 2010

VieTNam VS Malaysia

Hye2..aku nak ucapkan taniah wat pasukan Malaysia dengan bangge nye  Malaysia 2 - 0 Vietnam..
hahahaha..aku tgk pasukan vietnam nie tak de a bagus mane..biase2 je..

semalam aku g pasar malam clear sgt..upenye2 owg vietnam g bukit jalil..
tidak owg die saje dekat c2...
hahahaha

Malaysia BOle...

pic dr en.gugel..


FrOm

15 December 2010

Ber Serah

samat pagi rabu..da 3ari jln nk g keje tak jem..clear sgt..
trafik ligh rosak..suke sgt2.. aku msk keje kol 8.30a.m sepatutnye..
tapi mula2 keje je aku masuk on time..lame2 aku masuk ikut ske aty je,
taun lps keje aku mmg best, tak de owg nak kaco pun, wat hal sendiri je..
suke ati..nak masuk kol bp pn..tp b4 kol 10am  aku da msuk..

kalo nak main tenet pn ok...kalo tak de keje kat opis bole balik awal,
mmg syok la..tapi smnjak opismate aku bnti keje awal tahun 2010,
 masuk owg baru, mula2 ok..tapi da msk pertengah tahun, jadi laen,
jadi huru hara la..aku sendiri tak paham, die suka kantoikan bende2 bodoh,
aku mls nk senaraikan,

 pastu dye suke ambik port pasal aku?? wat hal sndiri sudah la kn,
ko wt keje ko, aku wt keje aku..suke sgt jd PA aku tak berbayar kenape??..
siyes aku mmg hepy keje sini..tak pening kn pala otak aku.
bile balik umh..bole tido dgn lene nye..tak pyh nak pkr sok nk kene sttle kn keje pe.
mmg rilek sgt2 la kn.. tapi, semenjak dye masuk...eee huru hara sgt la,

kadang2 tension gle aku, sampai nk benti keje di sebabkn owg laen..
bos aku ok2 je..biase je, baik sgt..tapi dye tuh suke bikin aku hot,
suke nak cari point aku..padahal mmg tak de point yg dicari2 tuh,
sume slh dye, dye yang tak paham..tapi suke nak naik hangin ng aku...

slame bertaun aku keje, bos aku tak penah nak marah aku, die lak yang over2,
die lak nak jadi bos, kadang2 aku mls nak lyn, aku pkr owg tua,
aku pkr nak keje lame, aku mmg tak nak gado. 
pasal kalo aku da gado, mmg aku tumbuk2 je muke dye, kalo time sekolah,
mmg da lame kene da..tapi aku da try slow talk, mula2 okey,
last2 wt pangai...eeeeeeeeeeeee..

rase nye..pasal die nie da byk kali aku goblogkan.. 
siyess aku mmg tak reti nak ambik hati bos ke, hati owg laen ke,
aku wt bnde2/perkare yang aku selese je, itu adalah aku,
tapi aku tak suke manusia yang bermuke2..
konon2 depan bos nak wt ot tak berbayar..kol 7 bos balik, kol 7 ko tgu..
bile bos de baru ko nak wt ot tak berbayar tuh,
bile tak de bos, de ko wt ot tak berbyar tuh, de ke? tak de kn?
 cam aku tak de nye, on time aku balik..bukan aku nak bkire mase..
tapi mmg tak keje nak wt pun,
pe la cube ko kn wt..jgn la kaco ko nak silang keje2 aku...

erm pe bole aku wt.bersaba jea.. tapi aku mmg syang nak tinggal tmpt keje nie..
di sebabkn manusia2 ituh..kalo rezeki aku di tempat laen,
nak tak nak aku terpakse  tinggal kan...
pape pn aku hanya berserah pada Allah S.W.T




FrOm

14 December 2010

Award

From -> Mr.MaMaT

Nie kire Award aku laen dari yg laen..dari sumber2 bole di terima pakai..
award nie dilukis sendiri Oleh Mr.AiBaks, kretip u..cute taw..hehe

So aku nak Tag pada sume geng2 Blog yg singgah N folo Aku,
ambik, Jangan malu2 kuncing k..aku izikan..hehe..dada



FrOm

13 December 2010

Nazura Wedding


N3 tertunggak.. aku nak ucapkan selamat pengantin baru wt Nazura n Husb,
pada 05/12/2010..pic by : cik siti zubaidah..


ucapan aku cm owg laen jgk..
doakan yg terbaek tok dowg, semoge bahagia hingge akhir hayat.



FrOm

12 December 2010

Hepy Bezday


Hepy bezday yg ke 14tahun,07/12/2010, 
wt ank buah aku yang bernama Muhammad Sharul Rieza.
 aku nk ucapkan, semoga Allah murahkan rezeki/panjang umur kepada sahrul..
sharul with : family nye->oyie,amey,upik n ibu


FrOm

09 December 2010

CUKUP BESAR.

Hahaha..aku da lme nk goblog kan pasal sowg Apek Tue nie..
agk sempoi betol dye..
bile aku nmpk dye..mesti aku kate..
pe la bangang sgt ko nie..
kadang2 aku gelak tgk muke dye..
aku pandang dye..dye pandang aku sambil beri kn senyuman..
aku gelak,hahahaha..setiap hari aku nmpk dye, 
mesti aku laju2 bwk kete nak kejar dye..
nak sgt tny..besar sangat la BRO..hahahaha
kadang2 aku nampak dye bawak bini dye,
kadang2 dye bawak kotak,
hari2 biase dye memang single rider je..
ni la apek yg cuba aku perkotak katik kn nie..ahaha
besar betol NO.PLAT MOTOR LU BRO.
kalo kowg nk tgk apek nie..
lalu la jalan Taman U, Seri Kembangan..time kol1-5pm..haha
kompom dye ade..setiap hari...


 BCP 3731/1MALAYSIA


FrOm

barang free..

oxy

sharing lagi..senin lepas aku dpt sample pencuci muke dr OXY,
aku da try, tapi hasil nye..muke aku mmg tak sesuai gune product OXY nie..
coz aku kene pakai pencuci yg tak berbuih saja...
yang bersabun dan berbuih2 mmg aku xley pakai..
so kalo kowang nk try, senang je..isi form dalam nie,
please -> TEKAN SINI <-TQVM..huhuhu..

FrOm

08 December 2010

ULu BenduL

Hye..selamat pagi semua..amcam arinie ada baek ka...
huhu..baru2 nie aku de g ULU BENDUL..
 nak kate bendul sgt 2 xde a..tapi ulu 2 ade la..hahaha
ape yang cuba aku merepek nie..haha..lantak situ la..
aku baru pertama kali  menjejak kn diri di ULU BENdOL,
nak kate ok sgt2 tempat nie pn tak jgk...tapi biase je...
tapi  de la picture wt kenang kenangan aku di sana,haha



FrOm

07 December 2010

korang cuba laa

sebenarnye aku da tahu lame da pasal ni ..tapi aku nk sharing kebesaran Allah S.W.T,
Aku teruja lah nk melihat berpuluh2 ribu kali..
okey cara2 dia senang je,
Cuba lihat pd titik pd kalimah ALLAH selama 10 saat dan alihkan
pandangan pd dinding kosong.. lihatlah keajaibannya. ...subhanallah..
rasa sgt KAGUM dgn ilusi mata kurniaanNya ini.
 


FrOm

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates