Followers

29 April 2011

FOLLOWERS 777

Tahniah wt followers BANGHAS

eee.. cm tak sangke aku de followers seramai 777.. aku mmg da lame tak folo owg and dalame tak BW sapa yang folo aku tq so much,dapat kat boss aku  No.777  memang dye g tikam ekor dulu,hehehe...  bagi aku followers ramai pun tak guna..kalo gaye penulisan yang tah pape..macam aku pulak  lebih kepada PERSONAL..hehehe.. blog aku mmg susah nak keluar n3 informasi terkini...hehe... aku nak ucapkan.. tq so much kat kawan² yang sudi comen n3 aku n jejak aku..love u all, muacx :))* bobaiiii...

p/s: baru followers 777 pun nk keco kan.. owg laen ribu² rileks je..cewah aku pn nak jugak update..tak salah kan..hahahaha.. :)))
 
FrOm

BOS nak belanja makan

da banyak kali bos aku ajak makan bersama.. and da banyak kali aku tolak...  kalo dulu,
ex² bos aku yg malay ajak makan.. mesti aku tak penah tolak.. mesti aku laju² ckp nak.. n baek boss,tapi keje sini, ee susah nak ckp perangai dowg nie.. ajak aku g makan mmg la bgus n aku suke owg offer² aku lanje makan free nie, tapi ajak g santai² ke R.E.S.T.O.R.A.N. cina.. 
alahai perangai korang macam pe erk?

dowg nie siap cl restoran tuh, ckp aku bole makan kedai tuh tanpa was² No ba alip ba ya down wory kate nyee... eh² tak nak la aku.. kalo korang bwk aku g KFC,MDC,PIZZA, NANDOS, aku tersgt laju² tak akan tolak pelawaan korang...!!!shitt... yang lagi kelakar,
siap ajk aku turun dekat restoran bawah n dgr sendiri yang onwer restoran bwh tuh tak de hikmat masakan ba alip ba ya.!!! so muslim bole makan kedai dye..! 
da nak dekat 3taun aku keje sini. belum penah aku tengok owg melayu makan kedai dye...
arinie ari jumaatkan.. aku mmg tak balik rumah.. dowg² nie sume g makan kedai cina bwh nie,so aku rele g makan kedai mamak belakang opis yang tak de BINTANG tapi H.A.L.A.L!!!!dari aku accept pelawaan dowg yang mendatangkan D.O.S.A wt aku...btol tak!!!

FrOm

Picit Jerawat..


alamak geram la..jerawat timbul pulak asl aku piyed je mst jerawat keluar, kompom..!!
uh geram + benggang babe..!!! mak aku selalu pesan E.C.A.. J.A.N.G.A.N picit J.E.R.A.W.A.T,
kang bila dah berkesan kau menages.. :((

my mom de bagi petua but aku je malas nak ikut.. malas nak tepek² kat muka.. 
sebab aku tawu,aku bukan sorang yang penyaba.. aku tawu nak cepat hilang je..
bila da dapat picit jerawat tuh..ohhh terasa puas.. hikmat nye tak terkata.. 
janji jerawat tak tersentil.. tapi bila tengok kesan parut JERAWAT,
O.M.G  sgt K.E.C.E.W.E dengan kesan nyaa..

NOW Jom tengok cara yang betul untuk kita hapuskan jerawat. 

Langkah 1 –  Cuci tangan!
Sangat-sangat penting untuk kita mencuci tangan. Make sure cuci dengan sabun, bersihkan bawah kuku. Ini untuk elakkan jangkitan dan seterusnya melambatkan proses penyembuhan jerawat.
Langkah 2 – Cuci muka.
Gunakan pencuci muka yang ada bahan antibakteria macam Oxy, Shebamed & etc. Kalau ada mekap, gunakan make up removal dulu, then baru la cuci muka. Kulit muka memang sentiasa ada bakteria (peluh & mekap), kalau tak cuci dulu, and terus picit jerawat, bakteria kat luar tu boleh masuk ke dalam kulit.
Langkah 3 – Scrub kat bahagian jerawat
Letakkan scrub. Urut lembut selama beberapa minit. Ini untuk buang sel kulit mati dan memudahkan keje nak memicit jerawat. Jangan gunakan scrub untuk badan kat muka ya! Kalu malas nak urut, at least biarkan scrub ada kat muka paling singkat 10 minit je.
Langkah 4 – Gunakan sarung tangan.
Please use sarung tangan, sekurang-kurangnya lapik jari dengan tisu atau sapu tangan sebelum nak picit jerawat. Ini untuk mengelakkan kecederaan yang boleh tinggalkan parut. Nak-nak kuku tengah panjang time tu.
Langkah 5 – ‘Mata’ Jerawat
Cari dulu ‘mata’ jerawat. Then, picit dibahagian tepi jerawat tu untuk keluarkan isinya. Urut sikit utk pastikan isinya keluar. Jangan sentuh jerawat tu, kecuali waktu kite nak lapkan isi jerawat yang keluar tu.J angan over picit, nanti akan jadi parut jerawat!
Langkah 6 – Lap
Lapkan toner kat atas jerawat tu, atau boleh jugak gunakan Purifying Lotion untuk mengecutkan jerawat. Memang pedih sikit sebab baru je pecahkan jerawat. Tapi dah kita nak jugak picit hehe..so bersabo je a..hehehe


FrOm

21 April 2011

shawal banyak diperapkan

nie aku nk cite.. aku mmg bnyk shawal kat rumah.. nk ikutkan tiap² minggu mmg aku beli,
sehelai or 2helai.. aku beli shawal dekat pasar malam je..! bila nampak shawal bergayut²
mak ai  nafsu jgn la di tny.. mmg aku nk beli sume..kalo la pasar malam bole accept kad credit,mmg sume aku beli... geram sgt² tgk design yg latest² nie kan.. :)

tapi agak sedikit kecewe, sebab aku tak reti nak pakai.. asl malam je..b4 nk tido,
aku mesti belit² dulu..last² jadi tekanan sebab aku rimas belit bnyk².. tah la.. aku siap tgk
utube lagi care² pakai shawal..tapi sume macam peningkan pale hotak aku je,
nak kene pin sane sini.. last² aku g keje bershawal tapi tak berpin..pakai sangkut cm tok t  je..aduyai.. tapi aku suke pakai ala² cm AIDA RADZWILL or MARIA ELENA, nampak sempoi je,tapi bila aku try kat aku.. mmg tak menjadi kot.. hehehe.. bak kate mak aku,tak pe..hari² pakai lame² pandai la..kan..kan..kan!!!wish me luck oke.. :))
 
FrOm

20 April 2011

Sharing Is caring..

Salam and Good Day, Just nak sharing satu cerita dari seorang kawan. Petang semalam semasa menunggu shutter KL-IPOH saya and kawan berbual-bual. Kami berbual perkara halal dan haram. Nak di jadikan cerita, kawan saya pun beritahu yang abang ipar dia bekerja di jabatan ----- ----- di unit serbuan. Saya terkedu seketika mendengar cerita kawan saya. Ya Allah berapa banyakla benda haram dah jd darah daging saya ni…Nauzubillah. .Patutlah budak2 sekarang degil2, x dengar cakap…ermmm .. Ceritanya macam nie..
:- Jab. ----- ----- pernah buat serbuan di kilang memproses ikan sardine.Apa yg di jumpai amatlah memeranjatkan. Kalau kenkawan bau kuah sardin tu hanyir n lagi satu sedap kan …nak tahu apa recipenyer…kalau x percaya terpulang lah…..tau kenapa org cina suka mkn katak??? So agak2 kenkawan dapat x jawapannya….kilang tu telah mencampurkan daging katak sebagai perasa untuk menyedapkan lagi rasa kuah sardin tue..huhuhu. .itulah yg ---- jumpa tapi amat sadis kenkawan bila pegawai yg bertugas hantar report…report tu telah di ‘zip’ oleh pihak tertentu atas sebab akan merugikan pihak ‘besar’. ..kenkawan tau sardin jenama apa??? ..yg paling mahal n glamer…’ AYAM BRAND’…itulah hakikatnya…abg ipar kawan saya pun x mampu untuk buat2 apa kalau report telah di zip..apa yg mampu diheboh mulut ke mulut untuk menjaga ummah semua….. N lagi satu serbuan telah dibuat di syarikat membuat makanan yg ternama….kankawan tahu apa yg dijumpai…agak2 pernah x rasa daging cacing?????. ..mesti kenkawan selalu minum milo kan .....yes. .daging cacing telah di campur dengan serbuk milo…..kalau ada bau hanyir itulah dia…kalau kenkawan nak lgi confirm try buat macam nie….milo + gula sahaja lepas tu tengok ada x minyak/lemak kat milo tu…kalau ada confirm…ini apa yg diberitahu oleh abg ipar kwn saya jer… Tp saya x tahu tahun bila mereka buat serbuan…???..dan adakah pihak yg bertanggung jawab telah mengambil tindakan yg sewajarnya untuk mengikut garis panduan halal yg telah ditetapkan oleh jab. Agama Islam m’sia… wallahhualam… n lagi satu kod no yg ada di emailkan tu jadikan lah panduan masa nak beli makanan kat pasaraya..kalau ada kod E110 ker n yg tersenarai jgn lah beli…that is confirm ada benda ‘alah’ tu…print lah kecik then laminated simpan dalam purse…memg leceh tp kalau nak amalan diterima, makanan kita lah salah satu nya jaminan…kalau dah haram..hukum nya tetap haram..x kisah walau disentetikkan pun..tetap haram……saya hanya menyampaikan perkara ni kepada kenkawan islam saya sahaja..samaada nak percaya atau tidak terpulang lah…kalau kenkawan rasa cerita ni x sahih, proceed lah makan cam biasa ek…kalau kenkawan memang penggemar ikan sardin..keluaran org melayu kita ada buat sardine ni ..dari terengganu tp saya x perasan lagi kat Shopping complex..kawan saya kata rasanya memg kurang sedap tp yg penting halal…kalau nak sedap ltaklah daging katak..huhuhu. . milo org melayu pun dah ada kat pasaran tapi x sesedap dan seenak milo yg sedia ada sekarang…. Untuk makluman kenkawan Islam semua, article ini bukanlah article rasmi ataupun cuba menghasut tp lebih lepada peringatan..…terpulang kepada kenkawan untuk menerima atau tidak… Saya hanya menyampaikan amanah sahaja…tepuk dada tanya iman…. wallahhualam…

p/s: copy paste at fb.. just sharing, but tak sure betol ke tak!

FrOm

18 April 2011

kembali sihat

4hari sakit menanti..4hari serangan bertubi².. rase mcm nak mati pun ade!! seksa nyee...
stat kamis lepas, rase badan da sakit² kepala da heng gle..cm memori card full je,
balik keje, rase da tak berdaya lagi.. da lemah tahap dewa, rase nak cl ambulans je,
bwk aku g hospital.. ptg tuh aku sempat g klinik G.U.N.A, kire fistime, aku btol² rase
tak nak sakit.. nak cpt² g klinik & sembuh...  aku just,demam,batuk,seleseme 2 je,
nie kire firstime demam yg btol² teruk..selalu arini deman sok mst baek.. 
nie tak cm degil semcm je..& firstime jugak aku makan ubat abes,
totaly da semakin sihat alhamdulilah,  itu yang aku nak.. tak sanggup nak demam² lagi..

FrOm

12 April 2011

spender terselit

hai.. spender sape yang terselit tuh.. haha..n3 aku tak de kene mgene dgn spender daa...
tetibe terasa lame tak bw.. dulu trafik aku nak kate tinggi sangat tidak la..
sehari dlm 3rat jgk la...makin lame makin pupus trafik aku, adoi.. sadis...!!! 
samat cuticuticuticuti aku tak boring,

sabtu lepas aku agk bonda&ayahanda aku g shoping,samat dowg nak..yeh!!
ya ampun da lame sgt terasa tak per abes kan duet,semenjak ayie da jaoh baru la reti nak menyimpan,TIDAK asal gaji je beli tuh beli nie.. kadang² beli baju sampai skg bj aku beli tuh tak pakai...time beli tengok cntek.. balik rumah aduh cm tak berminat langsung nak pakai.. last² wt lap lantai.sangat MeMbazirkan...

ari ahad lepas planing nk g piknik dgn family ayie.pagi tuh cuace sgt² la bgus.. time otw ujan turun da,alahai igtkan hujan gedik² santai..tapi hujan sampai ke petang da...last² mood bertukar ke pagi syawal,sebab aku singgah umah makcik ayie.. dowg siap wt nasik impit,rendang, kuah kacang, pehh!!sodap..time tuh aku terlupa ayie sekejap..haha..
 tapi..tapi..tapi.. aku kesian dekat dye..  aku phm perasaan dye kat sane... 
itu hanya semantara, semoge ayie ku cayang cayang cayang tabah di sane..hehe..

FrOm

11 April 2011

BAJU koyak

eish terasa geram la.. nie la kalo beli barang on9... last week aku de beli baju.. tapi hampeh,
b4 bank in nk je inbox aku.. after bank in senyap lak tuh dala aku bank in lebih..
coz nk tranfer cimb klik tak ley lak.. aku bank in biase.. 
last² balance aku tak nak return balik,jual baju koyak lak 2...b.o.d.o.h la c.in.a nie..!! 
laen kali bagi la tahu, aku msj dye tak nak lak reply...adoii pe la nasib,
kecewe la dengan sikap manusia cm 2.. pentingkan diri sendiri je..
terima kasih sangat² la yer manusia² yang tak berhati perot....


FrOm

saguhati 4tiket cinema

selamat pagi kawan² kalo tak silap.. last month kot aku join contest EasyRHB,
tak bajet langsung,pe yang aku teke sume betol.. tapi aku dapat saguhati je.. oke la kan..
kire baru firstime join contest menang nie, alhamdulilah... hehehe!! dapat 4pcs tiket so mane² TGV  bole tengok.  hehehe..syiok nye,da lame tak layan cinema...

FrOm

08 April 2011

Mana dowg erk?

mak aii terasa bosan bana den sekarang nie... mane la pegi nye  Miss Pija korang mst knl kn, dulu time dye rajin hari² aku bace n3 dye!!mane pergi nye En.mamat yang dulu rajin BW update belog!!mana perginye Chinta yang ketika dulu,rajin BW bersama ku,  mana pergi nye Naii yang dulu sibuk suh aku wt kn dye belog.. mana erk korang pegi,menyepi semacam je..bz yg melapau ke? smp aku tido teringat² korang, mane pergi daa??.. teringin
nak bc n3 dari korang... uh i miss u all bebeh..!!! hope korang baek² aje amin..


FrOm

07 April 2011

Persiapan

kejap je da bulan 4 kan, haha tibe² aku rase rugi tak update tok tunang aku.huk²
Actualy sgt² tak saba nak tunggu bulan 6 nie, persiapan belum di lakukan,
da blm 4 da nie.. 1 pe tak jalan lagi... bila sis aku dtg umah eca pe yg da, wt nk tgk? 
abg aku dtg umh, barang² da beli?? aku jawab dgn tenang, sume belum lagi haha... 
aku just da booking mak andam je, tuh pn payah nak mencari..aku heran lagi bape bln nak kene book.. 6 bln awal ke staun awal ke? sebab sume butik aku g..date yg aku nak da full, 
samat de 1 nie..bln 6 dye free. alhmdulilah... tuh pn mintak payment 50% so bayar je a,hehe..
segale deco² hantaran aku serah kan dekat sister in law aku, coz aku memang tak reti langsung nak deco² hantaran nie.. kalo aku wt jwbnye jahanam la hantaran² aku nanti..hehe

FrOm

04 April 2011

Cendol Durian

ahh ttbe teringgin nak makan cendol Durian + pulut.. mana nak dapat erk..?
aku tak tawu pun de cendol durian.. tuh pun aku tengok dekat pic Tag fb...
menyelerkan beto!!! aku rase dekat area seri kembangan pasti tak de...
kalo de mesti aku da bedal dulu... uh dekat mn de erk.. sape² de info Pm me oke..huk²

 take from: google.!!

FrOm

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010

hye samat pagi sume..lame nye aku tak BW.. aku tak bz pun..tapi aku yang malas.. 
aku de jgk singgah,beblog kawan² tapi aku tak tinggal kan jejak pn, aku baca n3 yg menarik.. seronok baca.. semakin update.arh pasti ramai menonton ABPBH 2010 malam tadikn..
aku salah sowg pemenang bertuah ABPBH 2010,malam tadi oppss tipu itu okey hehe, 
wa sungguh ku tak sangka fasha sandha menang pelakon tv wanita popular.. aku mmg minat dye belakon pong!!! & tak lupa jgk dekat, fbi,fafau,yuna,zizan,remy,shahir,paknil,
noriah,lisa,faizal tahir, ana rafali,rabbani.6th sense... tahniah² nex year mantap kn lagi !!!
arh tak lupe jgk dekat  Shaheizy Sam yang paling..paling..paling popular bg aku, mmg patot dye menang...steady la sam..lupe nak reply semalam  i love 2 sam..hahaha!!! opss terasa nak gelak kecil la..pndn muke liyana jasmine tak menang..!!!hehehe.. peace bebeh II


FrOm

01 April 2011

Aku Mabuk lauT

ye betol.. aku mabuk laut.. tak caye.. g la laut tak kan nak sungai  kan..hahahaha,,
betol la..aku mmg tak bole bau angin laut la.. bau angin tepi² pantai tuh oke lg,,
nie yg nk g pulau tuh..baru² nie aku de pg PD.. sambil ambik angin pantai.. de sowg
brader nie tny dek tak nak naek banana ke? aku tny bp hengget!
dye kate dek kalo hari biase abg ambik RM20 ke RM15, tapi hari nie special day RM10 je tapi kumpul la owg dlm 5 ke 6 owg,

aku tny ank buah aku n adek aku nak naek banana ta! dowg pn nk.. so aku jmp abg td,aku de 3owg je.. so cmne bole tak.. dye pn oke.. so kteowg pn naek la banana tuh.. 
bwk pusing² mula² aku oke ttbe² aku pening nak muntah bagai dala owg tuh bwk laju.. 
siyes time tuh aku da tak kuat,,rase da tak berdaya nak pegang lagi, rase nak rebah kan diri..
tibe² aku teringat dekat PD de buaya,, mase tuh aku rase takut sgt² dala aku g nek banana,
mak ayah aku tak tawu.. sume g senyap² kalo bgtawu pasti tak akan bagi punyee...

tibe² abg tuh  konar & dye suh angkat tangan.. sume angkat..last² aku jatuh dekat tengah² lautan aku takut adek aku tah kemana² anak buah aku pun same..mase tuh aku rase YaAllah sampai sini ke hikayat hidup aku.. aku da tak berdaya nak naek banana tuh lagi..abg tuh terpakse terjun laut ambik aku...adek aku n ank buah aku da selamat naek banana balik...
siyes da tak nak naek banana lagi..  mmg aku tak bole naek bot la.. rase macam nyawa ku da tak panjang lagi je..lagi² pusing laut &  jatuh kan aku....ahhh serikk da, cukup la sekali seumor hidup aku naik bot & banana.. kini baru aku sedar yang aku mabuk laut!!!hik²

FrOm

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates