Followers

31 January 2011

Lepas geram

hehe..rajin pulak aku pepg nie nk udate blog... 
nak tido malas pulak..xde slere nak tido la,
aku igt balik keje nie..aku nak g tukar hot tiket,
  de lg 2 keping tertunggak nak redem, malam tadi aku nk g tukar,
cashier 2 kate abes la dek..sok la dtg yer,
cittt... hujan2 aku snggup redah taw..demi pizza hut, hehe
tapi cmnie kowg wt kat aku..kecewe oke..

pastu petang nie aku nak singgah Beryl's,
nak beli coklat..aduh terstim plak aku makan coklat owg bagi.
da selamat aku bedal.. so petang nie aku nak g beli White coklat,
now tgh promosi taw.. aku direct beli dekat kilang dye..
yum3...

FrOm

Sorang2 DiOpis

samat pagi senin..uh seronok bangat sowg2 kat opiss tak de owang ,
gile babeng tak penah2 supplier colect cheque seawal pagi cmnie..
pagi2 lagi aku da dpt coklat.. supplier aku bagi...
dowg mmg baek ng aku.. tuh pasal aku senang nak berkeje ng dowg,

sok aku da last keje..
on 09.02.2011 baru aku stat koje balik,
lame cuti tak tawu nak wtpe.. 
gi holiday ok jugak kan..
mane lokasi, masih dalam renungan...hehe..
k la..aku nak tido la..boring2 keje xde plak.. aduyaiii....

FrOm

28 January 2011

lame tak nampak.

 salam jumaat... 2hari lepas..de sowg manusia nie call aku.. 
call pulak time 2,3 pagi..mmg la aku tak pick up..
n aku tak sedar langsung 3mscl.. bangun pagi..aik no. sape pulak nie..
aku tak msj/mscl/or cl no tuh balik...

petang2 ket..Fikiran di awang2 an..No.sama tuh call,
aku pun jawab la hello..
dye salam, aku jawab salam,
tibe2 dye tanye ayie mane?
kau dgn ayie lagi ke?
lame tak nampak?
 aku:: hello gurlss.. u sape erk..  dye cakap macam mau gado woo,
seolah2 Ayie a.k.a bf aku tuh curang..dup dap dup dap jangtung haku ni,
samat iman aku masih menebal tak maki kau...

Bangang nye Fauzan.. maen2 pulak kau yeeee..
Fauzan mber sekolah yg lame mghilang.. dye budak sekolah laen,
tapi 1 taman ng haku..cittt..tekena jugak aku dgn permainan kau...

aku igt dye nak tny kaba aku, tapi hanye tanye aku couple ng ayie lagi ke tak..
hahahaahaha.. siot nye pompuan... walaupun aku ng ayie tak mcm belangkas,
tak bekepit selalu, tak berfoye2 selalu, aku tetap bersame babe...
terkejot ko dari zaman monyek aku bercinta now da sixyearcouple..hahahaha 
 erm doakan yg terbaek tok aku babe... :) :)
FrOm

27 January 2011

sebuk tok mase depan.

 aku sekarang tengah sebuk..bukan sebuk keje, tapi sebuk bende laen...
tak tawu nak mula kan yang mane..pening Haku di buat nyeee...

samat aku kat opis tak de keje nak wt...aku sttle kn hal2 aku yang tibe2 mengejut...
erm... mmg tak de mase nak blog joging lagi..
Gila Dasat aku nye sebuk... Peh..sowg2 layan perasaan runsing nie..
bf lak jaoh..kalo dekat bole berkeje same...ermm
so kene la bertabah aku nie...bye2.. 

FrOm

u garang..!!

Baru ko tawu aku garang ke..baru sekarang ko nak tawu perangai aku ke..
haha..kesian3..selame nie aku diam, 
aku tak ambik port aku tak kisah kowg naek lemakkan.
 dala..cukup la..aku bole saba selagi bole. 

sekarang aku da tak bole saba..aku pulak naek lemak..
 best tak..mesti bestkan, aku tunjuk perangai aku sebenar..
mesti kau selese gila kan...hahahaah

padan muke sama ko.. YESSSSS
Baru ko tawu..aku nie kuat sentap,
kuat marah..kuat membebel kan... so ko hepy kan..!!!!

ko yang mintak aku cmni..ok la tuh..
so jgn banyak bunyi lagi yer..tq..tq.tq. wahai STAF² ku..!!!!
jangan nak tanye kenape aku macam nie..
jawapan sume de pada KAU

FrOm

26 January 2011

Beberapa Hadith Sahih tentang Syaitan

Allah swt telah menyuruh kita menjadikan syaitan sebagai musuh.   
Firman Allah swt:
إِنَّ الشَّيْطَانَ لَكُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوّا
Sesungguhnya syaitan itu adalah musuh bagimu, 
maka anggaplah ia musuh mu, (6 : 35 al-Fatir) 


Semua manusia mengakui syaitan sebagai musuhnya. 
Namun tidak ramai yang mengetahui bagaimana cara untuk
menghadapi syaitan dan manakah ruang-ruang yang mana syaitan 
akan masuk pada diri insan. Ini adalah sebahagian dari ruang-ruang 
yang perlu seorang manusia tutup agar syaitan tidak memperdayanya. 

SYAITAN BERMALAM DI DALAM HIDUNG 
 إذا استيقظ أحدكم من منامه فليستنثر ثلاث مرات فإن الشيطان يبيت على خياشيمه
“Apabila seseorang kamu bangun dari tidurnya hendakla
dia memasukkan dan mengeluarkan air
dari hidungnya tiga kali. Sesungguhnya syaitan bermalam di dalam lubang hidungnya.” 
Hadis riwayat Bukhari dan Muslim 
SYAITAN KENCING DI DALAM DUA TELINGA  
Apabila diberitahu kepada Nabi saw tentang seorang lelaki yang tidak bangun  
solat tahajjud dan bangun ketika watu sudah subuh. Nabi saw bersabda:
ذاك الرجل بال الشيطان فيأذنيه
“Lelaki itu telah dikencing syaitan di dua telinganya.” 
Hadis sahih Bukhari dan Muslim

SYAITAN MASUK DALAM MULUT YANG TERBUKA MENGUAP 
إذا تثائب أحدكم فليمسك بيده على فيه فإن الشيطان يدخل

“Apabila seseorang menguap hendaklah dia menutup dengan tangannya.
Sesungguhnhya syaitan masuk ke dalam mulutnya yang terbuka.” 
Hadis sahih Muslim

SYAITAN KETAWA MELIHAT MANUSIA YANG BERKATA
“AAAAAH “ SEMASA MENGUAP 
Nabi saw bersabda:  
ولا يقل آه آه فإن أحدكم إذا فتح فاه فإن الشيطان يضحك منه  
“Dan janganlah seseorang itu berkata “aaaaaaaa” semasa menguap.
Syaitan akan ketawa bila dia membuka mulut semasa menguap.” 
Hadis riwayat Ahmad 
MEMAKI ORANG MEMBANTU SYAITAN UNTUK MEROSAKKAN MANUSIA  

Seorang lelaki mencela seorang yang dikenakan
hukuman sebat kerana minum arak. Nabi saw bersabda: 
لا تقولوا هكذا لا تعينوا عليه الشيطان  
“Janganlah kamu berkata sedemikian kepada orang yang dihukum. 
Janganlah kamu membantu merosakkan dia.” 
Hadis sahih Bukhari

Moral: Janganlah kita terus memaki pada orang yang sudah jelas kesalahannya. 
Memaki hamun dalam apa jua keadaan adalah dilarang. 
Mudah2an maki hamun yang ada pada ceramah, dakwah, chatbox dapat dielakkan.


SYAITAN TIDAK MASUK RUMAH YANG DIBACA SURAH BAQARAH  
Nabi saw bersabda:  
لا تجعلوا بيوتكم مقابر فإن الشيطان ينفر من البيت الذي تقرأ فيه سورة البقرة   
“Janganlah kamu jadikan rumah-rumah kamu sebagai kubur.
Sesungguhnya syaitan akan lari dari rumah yang dibaca surah al-Baqarah.” 
Hadis sahih Muslim 

Faedah: Siapa yang baru masuk rumah atau rumahnya diganggu
maka digalakkan utuk dibaca surah al-Baqarah beramai2.


SYAITAN MAKAN DARI MAKANAN YANG TIDAK DIBACA BISMILLAH DAN
BERMALAM PADA RUMAH YANG TIDAK DIMASUKI DENGAN BISMILLAH  
إذا دخل الرجل بيته فذكر الله عند دخوله وعند طعامه قال الشيطان : لا مبيت لكم ولا عشاء وإذا دخل فلم يذكر الله عند دخوله قال الشيطان :أدركتم المبيت وإذا لم يذكر الله عند طعامه قال : أدركتم المبيت والعشاء 
“Apabila seorang lelaki memasuki rumah dan menyebut nama 
Allah semasa masuk dan menyebut nama Allah semasa makan. 
Syaitan akan berkata kepada kuncu2nya “Kamu tidak ada tempat bermalam dan
tidak ada makan malam.” Tetapi sekiranya dia masuk
kerumahnya tanpa menyebut nama Allah, syaitanakan berkata
“ Kamu semua mendapat tempat bermalam.”  
 Apabila dia tidak menyebut nama Allah
semasa makan, syaitan akan berkata
“ Kamu mendapat makan malam dan tempat bermalam.” 
Hadis sahih Muslim (2018)

MAKANAN JATUH YG DIBIARKAN ADALAH HABUAN SYAITAN  
إذا سقطت لقمة أحدكم فليمط عنها الأذى وليأكلها ولا يدعهاللشيطان 
“Apabila jatuh sebahagian suapan makanan kamu ke lantai, 
hendaklah kamu membuang kotoran yang melekat pada
makanan dan hendaklah dia makan. Jangan biarkan 
ia dibiarkan kerana ia akan dimakan oleh syaitan.” 
Hadis sahih Muslim (2034)

MINUM BERDIRI BERSAMA SYAITAN 
Nabi saw bertanya kepada orang yang minum berdiri: 
“Adakah engkau suka minum bersama dengan kucing?” 
Dia menjawab “Tidak” 

Nabi saw bersabda:  
قد شرب معك من هو شر منه الشيطان 
“Sesungguhnya kamu telah minum dengan mahkluk 
yang lebih teruk dari kucing iaitu syaitan.” 
Hadis Ahmad –sahih 

SYAITAN SEMAKIN BESAR BILA DIMAKI 
Seorang sahabat Nabi saw telah memaki syaitan apabila 
binatang tunggangannya terjatuh. Nabi saw bersabda:  
لا تقل تعس الشيطان فإنك إذا قلت ذلك تعاظم حتى يكون مثلالبيت ويقول : بقوتي ولكن قل : بسم الله فإنك إذا قلت ذلك تصاغر حتى يكون كالذباب 
“Janganlah kamu berkata “Celaka syaitan.” Kalau kamu berkata begitu,
syaitan akan berasa besar diri seperti rumah dan berkata “mendapat kekuatan ku”
tapi hendaklah kamu berkata “Dengan nama Allah”.
Apabila berkata sedemikian, syaitan akan jadi hina sehingga seperti lalat.” 
Hadis Abu daud (4982) – sanad sahih 


PENUTUP 
Terdapat ratusan lagi ruang-ruang syaitan utk 
memperdaya manusia seperti yang Nabi saw masuk
kepada manusia. Ini adalah sebahgian yang saya sempat tulis. 
Ingatlah bahawa syaitan
akan cuba menyesatkan manusia
selagi nyawa manusia itu dikandung badannya.  

FrOm

24 January 2011

Family

 wekend -> walaupun aku tak sihat n sume family aku tak sihat,
mereke tetap nak berjalan...tetap nak bersiar2,
itu adalah kami...

kami bahagia satu family, walaupun pe jua rintangan,
dan halangan kami tetap bersame... love all.. muah.

lokasi -> sebelah sate haji samuri kajang,
walaupun tekak sakit..TAPI selere macam NAGA
sempat pekene sate Haji samuri kajang dlu..yum3..





FrOm

Batuk Ceme2 Deman

salam, sekarang memang musin demam la..1 family aku batuk2 n ceme2.
dowg sume da g klinik... tp still tak elok lagi,
yang aku nie pulak..klinik pun tak pegi,
pe kan lagi makan ubat.. aku mmg tak suke makan ubat,
kalo makan ubat..mesti segale2 bulu aku akan naik n muntah,

 last week lagi aku da stat batuk2, ceme2..
mmg aku tak larat sangat2 sebenarnye..
tapi aku tetap nak g keje..walaupun aku di pakse balik, n suh ambik MC,
tapi aku tak nak..aku mls nak dok umh..boring2...

bila a aku akan sembuh nie..kepale aku rase da tinktonk² da nie
aduhh..doakan semoge aku cepat sembuh. :(




FrOm

21 January 2011

Hot Tiket Maxis

salam jumaat.. hot tiket!! sape de gune hot tiket? aku tak gune pn,
aku slu dgr owg kate hot tiket murah.. arituh aku de beli hot tiket rm10
tok ayah aku!! tapi ayah aku kate dye tak suke hot tiket!!

Dye suke topup yg biase je?kate nye save bangat!hehe
arituh aku saje nak lanje hot tiket coz,
aku igt ayah aku suke kn hot tiket, tapi hampe je,

aku beli hot tiket tuh, coz aku nak pizza hut je!!
kalo hot tiket rm 10 de 2 pcs tukar nak pizza small just tambah rm 1 je,
tapi aku hanye de 1 hot tiket je..cmne nak tukar kan.

aku g umh jiran aku..aku tawu dye pengguna tegar hot tiket,
aku mnx dye 1 hot tiket, last2 dye bg 7 keping hot tiket, plus aku nye sekeping,
jadi 8 hot tiket, aku g tukar dekat pizza hut dekat umh aku,

dapat 4 kotak pizza hut just top up duet rm 4.25je.!
aku tgk de owg malu2 nak tukar..tuh pn nak malu ke..slamber sudey...!!

nie la hasil penukaran hot tiket kutipan aku hehe !!!
last tukar hot tiket smp 31.01.2011



FrOm

19 January 2011

KHAMIS CUTI

salam kawan2..pagi2 td, aku mmg bz.. 
al maklum la..keje ng cine kan..sume persiapan dowg aku tolong siapkan..
seperti..wat kad raye bangse dowg, 
tolong tampal kad2  dekat  dingding..aktiviti2 meriah kn opis konon nye..
tapi aku layan kn je..pasal aku mmg tak de keje opis nak kene wat, 
so aku tolong mereke2 dgn iklas.

so sekarang da petang2, baru bole aku goyang kaki, sume da sttle
erm smlm de gud news c mok(opismate) aku kate u dapat bonus..? 
aku tny bape? dye kate bos suruh kosong kan amount?lol cm 2 lak..
pape pn aku syukur pada yang maha esa! rezeki tuh nok..i like...

sok cuti seronok bangat..yessss...
 sok cuti thaipusam kan..tok owg2 india kn,
mesti sok de aktiviti2 cucuk2 hidung kan..
bye2...tangan sedang gatal2 n da bau duet da nie..hik3
FrOm

18 January 2011

selamat pengantin baru

Akum sume!!

aku nak ucap kan selamat pengantin baru wt zira & cipong,

pada 08.01.11 time lepas isyak dowg selamat di nikahkan,

  nie pic malam nikah..

 cantek sngat alang time nie..i like!! 


09.01.11/sanding time
nie pic time alang sanding... bukan takat alang je..
KAK PIJA  pun de..hehe..sj nak poyo dowg nie adek beradik..hehe

and tak lupe jgk..aku sempat jumpe EN.MAMAT & WIFENYE
time majlis kenduri kahwin alang, hehe..peweett..mamat ensem tuh..keh3


15.01.11/finish(belah laki)
majlis belah pengantin laki BUAT dekat sabak berenam,

akhir nye majlis sume nye samat n berjalan dengan lancar, alhmdulilah,

aku doakan semoge alang n cipong bahagia hingga ahkir hayat, amin..

FrOm

kalo tuhan tu baik,kenapa buat neraka?

Baik utk dikongsi bersama, pada mulanya terkejut saya dgn tajuk di atas ............ .hehe

Ini kisah benar..kisah seorang gadis Melayu, beragama Islam, tapi cetek
pengetahuan tentang agama. Ceritanya begini, di sebuah negeri yang
melaksanakan dasar 'Membangun Bersama Islam', kerap kali pihak berkuasa
tempatan menjalankan pemeriksaan mengejut di premis-premis perniagaan
dan kompleks beli-belah, untuk memastikan para pekerja di premis
berkenaan menutup aurat.

Aku tak pasti berapa jumlah denda yang dikenakan sekiranya 
didapati melakukan kesalahan, 
tapi selalunya mereka akan diberi amaran bagi kesalahan pertama, 
dan didenda jika didapati masih enggan mematuhi 
garis panduan yang ditetapkan. 
Lazimnya dalam setiap operasi sebegini, 
seorang ustaz ditugaskan bersama dengan parapegawai pihak berkuasa tempatan. 
Tugasnya adalah untuk menyampaikannasihat secara berhemah, kerana hukuman dan denda 
semata-mata tidakmampu memberi kesan yang mendalam.

Dalam satu insiden, ketika operasi yang dijalankan sekitar 2005, seorang
gadis yang bekerja di salah satu lot premis perniagaan di Pasaraya
Billion telah didapati melakukan kesalahan tidak menutup aurat. Maka
dia pun kena denda la...setelah surat saman dihulurkan oleh pegawai
PBT, ustaz ni pun bagi la nasihat, "..lepas ni diharap saudari insaf
dan dapat mematuhi peraturan..peratura n ni bukan semata-mata peraturan
majlis perbandaran, tapi menutup aurat ni termasuk perintah Allah.
Ringkasnya, kalau taat segala perintahNya, pasti Dia akan membalas
dengan nikmat di syurga..kalau derhaka tak nak patuhi perintahNya,
takut nanti tak sempat bertaubat, bakal mendapat azab di neraka Allah.
Tuhan Maha Penyayang, Dia sendiri tak mahu kita campakkan diri ke dalam neraka..."

Gadis tersebut yang dari awal mendiamkan diri,
tiba-tiba membentak "Kalau Tuhan tu betul-betul baik, kenapa buat
neraka? Kenapa tak boleh sediakan syurga je? Macam tu ke Tuhan Maha
Penyayang?" Mungkin dari tadi dia dah panas telinga, tak tahan dengar
nasihat ustaz tu..dah la hati panas kena denda sebab dia tak pakai tudung..

Ustaz tu terkedu sekejap. Bahaya budak ni. Kalau
dibiarkan boleh rosak akidah dia. Setelah habis gadis tu membebel,

ustaz tu pun jawab:

"Dik, kalau Tuhan tak buat neraka, saya tak jadi
ustaz. Berapa sen sangat gaji saya sekarang. Baik saya jadi tokey judi,
atau bapa ayam.. hidup senang, lepas mati pun tak risau sebab gerenti
masuk syurga. Mungkin awak ni pun saya boleh culik dan jual jadi
pelacur. Kalau awak nak lari, saya bunuh je. Takpe, sebab neraka tak
ada. Nanti kita berdua jumpa lagi kat syurga..Kan Tuhan tu baik?"

Gadis tu terkejut. Tergamak seorang ustaz cakap macam tu? 
Sedang dia terpinga-pinga dengan muka confused, ustaz tu pun jelaskan:
"perkara macam tadi akan berlaku kalau Tuhan hanya sediakan syurga. Orang baik,
orang jahat, semua masuk syurga..maka apa guna jadi orang baik? Jadi
orang jahat lebih seronok. Manusia tak perlu lagi diuji sebab semua
orang akan 'lulus' percuma. Pembunuh akan jumpa orang yang dibunuh
dalam syurga..perogol akan bertemu lagi dengan mangsa rogol di
syurga..lepas tu boleh rogol lagi kalau dia nak...takde siapa yang
terima hukuman. Sebab Tuhan itu 'baik'. Adakah Tuhan macam ni yang kita
nak? Awak rasa, adil ke?"; tanya ustaz.

"Ah..mana adil macam tu. Orang jahat takkan la terlepas camtu je.." rungut si gadis.

Ustaz tersenyum dan menyoal lagi:
"Bila tuhan tak adil, boleh ke dianggap baik?"

Gadis tu terdiam.

Ustaz mengakhiri kata-katanya:

"Adik,
saya bagi nasihat ni kerana kasih sesama umat Islam. Allah itu Maha
Penyayang, tapi Dia juga Maha Adil. Sebab tu neraka perlu wujud. Untuk
menghukum hamba-hambaNya yang derhaka, yang menzalimi diri sendiri dan
juga orang lain. Saya rasa awak dah faham sekarang. Kita sedang diuji
kat atas dunia ni. Jasad kita bahkan segala-galanya milik Allah, maka
bukan HAK kita untuk berpakaian sesuka hati kita. Ingatlah; semuanya
dipinjamkan olehNya, sebagai amanah dan ujian..semoga kita dapat
bersabar dalam mentaati segala perintahNya, untuk kebaikan diri kita
jugak. Assalamu'alaikum. "



FrOm

15 January 2011

selamat malam

selamat malam kawan2..aku nak tido nie..
 sok pagi2 nak g kenduri kawen,




FrOm

14 January 2011

silake punye myrap

 citt..tgh laju2 nk BW, 
aku heran asal aku tekan link dak2 yang jerit/jejak tmpt aku kuar
name owg laen..link dye..

SILAKE, a ko..hack2 shoutbox aku lak...
sibaiii.. hanjing...tak pe, tak pe..aku wat yang baru,
terima kasih sangat2 erk..


FrOm

ANJING

 Gare2 anjing liar di depan opisss aku terpakse masuk lambat 30mnt..
cilakenye anjing nak bercinta depan opis aku lak,,
time tuh lak, ko nak menyontot same sendri..

kalo takat sekor dua ekor tak pe lagi,
nak dekot 10 ekor anjing..nak kua kete pun takut woo..
samat dak opis bawah aku kuar, aku suh dye halau kan,
bole lak dye kate anjing tuh tak gigit owg..
da ko bele anjing mmg la ko tawu.citttt,


FrOm

hadiah tertunggak

samat pagi.. lame nye aku tunggu hadiah tertunggak aku tuh,
 bezday aku tahun lepas bulan 11,
semalam baru dapat..

dapat pulak suar, sememangnye,
aku dapat blackbery, tapi memandangkan,
hanpon aku masih ok, masih bole snap gmbr, masih bole ber 3g,
masih dalam keadaan yg sgt baek, aku tukar permintaan nak laen..hehe,

sehelai suar levis, wang tunai sebanyak perlu di sersorkan... 
bahye nok kalo tulis..hehehe, tq syg..walaupun lambat..hehe..
punye la payah nak cari..sume aku tak berkenan,
levis2 sekarang dah tak menarik,
dari mid, pastu ke garden, pastu ke ts.
last2 dekat sunway jugak terkenan...hehe



FrOm

13 January 2011

Noh hujan&properties burger mcd

salam sume, kerana Noh Hujan aku makan Properties Burger Mcd,
 mesti korang tertanye2 kan, kenape Noh hujan,
kenapa Tak artis laen...Betol TAk...hihihi

camni cerita nye..nak ikut kan aku memang tak makan properties burger nie,
sebab aku tak suke bende2 yg pedas n panas, 
properties burger kan sos dye black paper, aku mmg tak makan,

tapi di sebab aku berjaya meneke,
 Noh Hujan berasal dari mana n tepat skli jawapan aku,
aku dapat properties burger mcd..hahaha

jawapan aku: Noh Hujan Berasal Dari Sarawak



FrOm

11 January 2011

hari lahir dan hari jadi

selamat malam kawan2..hari nie ramai btol sambut hari lahir..mak aku pada
06.01 selamat hari lahir mak.. yg ke58, semoge panjang umur n murah rezeki..
and tak lupe jgk wt tok ti aka dato siti nurhaliza pada 11.1.11 yg ke32 kalo tak silap, 
semoge cpt timbang cahaya mata.

minggu lepas, tgk tb 1 ke 3, aku lupe,
ustaz Hassan berkate, pasal selamat hari jadi..
die berkate.. ibu yg mengandung kan kite tak tawu bile kite di jadikan..
maka kenapa terjadi selamat hari jadi terjadi!!!!!!!!
ibu2 yg mengandung tak tahu, bile tarikh kite sume di jadikan n bila masa kite di jadikan..
hanya Allah S.W.T je tahu...

owg selalu nyanyi lagu, selamat hari jadi(happy birthday to u) 
selamat hari jadi(happy birthday to u)
itu kan budaya barat suke nyanyikan lagu sebegitu rupa btol x..,
tapi kenape kite perlu contohi budaya mereka?
kalo owg islam, selamat hari lahir, selamat hari lahir, selamat hari lahir,
tapi jarang skali digunakan,
kalo dekat kek dgn megah nye,,"HAPPY BIRTHDAY"

maka dengan itu renung2 kan la..
aku pn kadang2 wish happy birthday.. 
so bile da paham, so pe lg renung2 kan n samat beramal yer :)



FrOm

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates