Followers

27 May 2010

~APA SUH JADI~

moringg, td aku bkk fb...usha mber2 sume ok2,bhgia..ok la tuh...aku pn tumpang hepi, pastu aku belek punye belek tertgk lambang CROCS, ramai owg zaman skg mmg berminat n pengemar jenama CROCS,
sekarang bersepah sume tempat dowg jual,kat pasar mlm,up town,down town jgn ckp la mmg bersepah la kan, aku pn de bli satu, lps aku terbaca 1 blog nie psl kasut CROCS,
 terus aku berucappp panjang........APA SUDAH JADI,adakah nie 1 jalan untuk MENJATUHKAN AGAMA ISLAM, renung2kn n selamat beramal, TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII,,,,,,,,

lambang CROCS TAK ORI

APA sudah JADI, nie aku copy lam fb,
yg nie cm de sabdu yg sj d buat2 , n mlot dye cm besar ket
kalo tjumpe cmnie xpyh la nk bli,ngeh3
NIE yang ORI



yg ori de x ?
Nampak x berbezaan


So, xpyh la nk trus boikot, siasat la dlu,xpyh a nk sekap jarang je..
asl nmpk cm2 trus nk melompat xtentu arh,trus nk haram kn..aduhhh pls jgn sempit kn otak2 kowg,
ermmm!renung2kn n samat beramai..hak3..
ag 1,xori pn, de gak yg xde sabdu n mlot natang 2 x bp besar, so pe kessssss!!!!!!!!
dala,xpyh sibuk2 cr kesalahan owg len..lu pkir la sendiri

p/s: aku hanye berkongsi kalo slh tolong btol kn..tq.!

~Oh Tidoo~

Semalam,
Knp la aku ngtok sgt2,xtawu np,stat kol 1130am, smlm aku kua lunch awl 1145am, blk umh sempat tido lg,
1.50pm br aku grk g keje, alahai nk driver pn ngtok..nk terlelap,bhye btolll, erm msk2 opis tgk bos da msk..alahaiii mls nye nk wt keje, lam otak hanye NAK,,,
TIDUR,
TIDUR,
TIDUR,
arhhhh tidakkk, ngtok da xtawu tahapp pe lg,, smlm aku blk keje awl, samat ptg xpyh ambk shapik blk sek,blk keje trus tido, nk mgrib bgn ,mnd ,smyg,mkn sume, pastu sambung tidooooooo...dala tido awl bgun pn awlll wahhh selese yg teramatttttttt...

HARINI,
msk keje awl gle beb...sgt2 suke...erm yesss sok cutii hiyaaah,mcm2 aktiviti ku da susun tok esok n sbtu dan ahd...plg aku xsaba esok laa...gue mau cantik,gue mau lawa,gue mau anggun,gue mau jelite, 
gue mau sumenyaaaaaaaaaa,
gueee mauuuuuuuuu...
guee mauuuuuuuuuu...

26 May 2010

~SeLaMaT pAgI CiNTa~

Gd moring,arini pg2 da ujn,sejuk nye..samat jalan xjem sgt, arh lapa nye, skg aku tgh bekpes air milo n biskut je..pg td xsempat nk bekpes kat umh sbb kelewatan melande..hahahaha..erm xde pape nk story pn,sj2 je..erm jup je da rabu,sok last keje pastu cuti..best,pastu dpt gj nk g shoping puas2, nk g travel lak a,,geram je tgk owg travel sane sini best jeee..enjoy je..ngeh2...k la xde pape ag nk d carut kn, kalo de pape cite akn tercatat di sini...sekian...aku heppy sangat..yiehahahaha

21 May 2010

aSL ko BoDoh Sgt ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

Erm aku sgt2 sedey taw..sbb asl la, vavi sial nk mampos la ko nie..g tanam baby hidup2..ya allah pe la slh baby tuh yg dowg wt cm2..aku xphm la asl la tergamak sgt wt cm2..ank sendri tuh, time beromen xigt dunie..tawu nk sedap je..ble da beranak nk buang2 campak sungai la,tanam la,bakar la...pd kowg buang bek bg aku..ee sedey sgt2 taw, asl kejammmm sgt2..ramai sgt dak2 bwh umur wt cm2..eee geram nye...laki zaman skg kbykkan sume xley pkaii..da wt xreti nk btnggung jawab..pompuan pn sameje..geramm3x

 ya allah tergamak nye wt cmnie
 cute tol, tp syg mmg kejam btol makbpk dowg nie
 aku xtawu nk kate pe aku sgt2 sedeh
 plg kejam, rela wt cmnie..alahai 

aku da xtawu nk kate pe aku xsggup nk tgk..aku sedey,kesian,geram, mcm2 la..tolong la, jgn wt cmni.jgn la sia2 kn hidup wt bnde2 cmnie..baby nie xbslh pn..pape pn sedekah la al-fatihah mn tawu baby nie mlyu..aku sgt2 kecewe n sedey ble de manusia xde otak wt cm2..

p/s: jangan biarkan diri di selumbungi misteri..pkr dlu sebelum wt..agk2 nk buang sgt baby tuh buang kat umh aku,PEACE..

20 May 2010

Ramai nye owg.

 gambar sebagai hiasan sj
arinie ramai owg lam opis aku, coz skg opis aku tgh audit, cm benggong je aku tgk dowg nie..hak2..kesian2..cm xde arh tuju je..lalala..jup2 psg aicon jup2 tutup jup2 psg jup2 tutup xabes2..asl erk, nk kate kn panas tidak same skli, ke batak aicon opis aku de turbo.. terlari2 igt nie tmpt men kejar2 ke amoi n lamcai hahaha tekanan je..den poning tgk dowg nie serabut tahap mcm sale kat sogo je..yea mn xtny, keje staun pnye acct, nk d audit 2hr..mau xberuban rambut dowg aku tgk..hak2 sgt lawak..k la mcm2 la dowg nie nk, aku nk bercucuk tanam pn ssh..aduyaiii..

Mood: ♫♪♫..♫♪♫..♫♪♫..♥

halu2..lme rase nye aku x mengarang gosip2 d blog aku yg cute lg seksi ini..yeah..skg mood aku bunga2 taw..
entah a ttbe aku rs lege hepy n cm2 lg la..heheheh..erm aku br je 2kr link blog aku nie, dlu olickgud2.blogspot.com...skg olicksyah.blogspot.com..aku sj je 2kr..aheheheehhe..erm skg aku da terjebat blik lam farm ville.dlu time br2 wt fb natang 2 jea aku men smp nk keje pn mls, focus kat kebun je..pastu bp2 bln aku stop coz bz wt keje skg aku da aktif blk gare2 kat opis xde keje la nie.pd pg smp ke ptg,  bz ng farm ville je, skg aku nye kandang kuda da siap,tgl nursery n garden je..hahahaha..hehe..k la nk lyn mood bunga2 cinta nie..tata, de pape story akan tercatat di sine.sekian terima kasih..wasalam..!lalalalal

10 May 2010

09.05.2010 AHAD..
aku nk wish selamat hari ibu kat mak aku yg tersyg,terima kasih sgt2 membesarkan aku jasa mu akan KU kenang hingga ke akhir hayat. i love u my mum muah2.!pastu kpd ibu wati, ibu nofi,  n mama ani n sume yg bergelar ibu samat hari ibu moge u all berjaya mendidik ank2 yg soleh n soleha
sebuk je upik tuh..!sgt2 romantik time nie my dad wish kat 
my mum happy mother day simple je but sgt2 best
mereka2 yg sambut mother day! 
aku pn mak jgk  tp mak cik la kpd ank2 buah ku
Sate Hj Samuri, sponser oleh k.lg.
ucapan yg ringkas tuk mak aku yg tsyg dunia akhirat

tiada yg lebih berharga lam hidup,hanya mak dan abah,
oleh itu, sebagai ank syg la mereka yg masih hidup hargai la pergorbanan mereka, yg bersusah payah mjage kite, jgn la time  mereka da xde, br la nk kesal kn pe yg da berlaku..sygla ibu2 anda jage la mereka cmne ibu bapa kite mjage kite time kecik2 hingga ke besar, i love my mum sgt2.!

06 May 2010

~4HARI YG SAME~


moning..da 4hari aku tido, 4hari gak aku mimpi, 4hari gak aku bgun lambat, 4hari gak bdn2 aku sakit!
empat hari yg same, tp bkn mimpi yg same, aku ase tido xlene.ase cm aku tido, bgun pg aku bermimpi lg,aku kn sedar bile owg tarik kaki time subuh,selalu n hari2 sblm nye.aku kn bgn dgn sndri xpyh owg nk tarik kaki aku tp 4hari yg ni tah asl xtawu np ttbe2 je..nk kate kn penat tidak pun.tido awal.b4 tido sgle ayt2 bc.ape lg.!gangguan mimpi still ade.!erm mimpi yg pelik2 je, kalo cite mst owg gelak..de pelik de yg menakotkn ase seram pn de,
mimpi2 yg aku igt melande diri ini, aku mimpi de owg bg aku pokok2 pe aku xtawu, time mak kejotkn aku tny mak mane pokok. mak pelik2 pokok pe ko nie?.pokok la..pokok!!!!!!! smp ke kje aku pkr pokok pe nie..asyk pkr pokok,pokok,pokok, smp jmp ayie, arinie  mmp pokok la dye gelak.!aik gelak plk.?pastu hri yg esok nye mmpi lg de owg mengiaye kete n umh aku nauzubillah jgn laaa! pastu berikutnye mimpi mmber kene bunuh ya allah jauh kn dari bnde cmnie..!mlm td mimpi ayie kawen ng owg len..arhhh mcm2 la but ayie pn pnh gak mimpi aku kawen ng owg len.!hurm...hope nie sekadar mimpi biase jgn la terjadi..hope mlm jumaat aku dpt mimpi yg sangat2 indah..!k la jgn biarkan diri diselumbungi misteriiii.

nie aku dpt dr sumber2 tenet:
Tidur ialah cara merehatkan badan dan mencari ketenangan fikiran.
Sebahagian kita hanya tidur dan rehat secara fizikal tetapi hakikatnya
mindanya tidak rehat walaupun ketika dia tidur.

Rasulullah
mengajar kita supaya berwuduk sebelum tidur, membaringkan badan di atas
lambung kanan serta membaca beberapa doa. Antara amalan yang diajarkan
Rasulullah SAW kepada puterinya Fatimah ra yang mengadu sangat penat
dengan bebanan kerja rumah yang banyak, baginda menasihatkan puterinya
supaya mengamalkan zikir Subhanallah, Alhamdulilah, Allahu akbar
sebanyak 33 kali.

Mimpi orang Islam ada tiga peringkat. Pertama
— bisikan jiwa, yang kedua — godaan syaitan dan yang ketiga ialah
gambar gembira daripada Allah. Mimpi sebenarnya tidak akan memenatkan
orang yang tidur jika cara tidurnya betul, kecuali jika dia asyik
terjaga daripada tidur dengan gangguan mimpi.

Jika terjaga,
segera bangun berwuduk dan tunaikan solat sunat sebelum menyambung
untuk tidur semula

04 May 2010

DAH BORING


harinie n hari2 yg sebelum nye aku amat2 bosan da xtawu nk wtpe 
da, bosan...bosan..bosan.. nie cte pasal aku da boring keje snie ase nk bnti keje da xnk keje nk dok umh bcucuk tanam..hari2 dtg keje xde keje.. nk bkk fb lg2 boring da xde sp da..bkk ym lg la...nk kaco owg bkn keje aku..erm da xtawu nk wtpe da cr keje len ase syg nk tglkn keje skg nie if dpt job tm4 len xtawu suasane cmne, best ke, boring ke, stff dye ok ke,bos dye,2sume penting bg aku kalo owg len xtawu la kn,tgk dr lua cm ok2 je..ble da keje erm tgk2 cm gampang je...!!kalo bab2 gj aku xpenah ambk port sikit ke bnyk ke aku redah je jnj aku suke, keje sni aku ske sgt2 syg cinta sume de.tp boringgg,tp xtawu nk kate cmne, boring sbb aku sowg melayu kalo de sowg ag melayu mst best, lntk a dtg keje, xde keje nk wt,jnj de sowg ag melayu bly aku borak2 ke g lunch same ke,alangkah best nye kalo bos aku nk ambk staff ag, ni ng bangse laen alahaii aku ckp len2 dye maksudkn.. erm ya allah kuat kn iman aku..bnyk sgt syaitan2 menganggu ku n mghasut ku...erm harap2 sok luse jgn la boring tahap dewa nie lg..

03 May 2010

~UCAPAN TAK SEBERAPE~

 gambar hiasan xde kene mengene ng cite aku.
sabtu 1 mei..
fuhhhh.lme nye aku xsinggah blog nie.pdhal bnyk bnde yg aku nk 2lis tp aku mls so xde a story tuh terkua lam blog aku yg xseberape niee..erm 1 mei..! hari pekeje.. samat hari pkeje tok yg bkeje..erm 1 mei nie bnyk ucapaN yg aku nk wt..1mei bezday eisya ank buah aku 5tahun sudah dye,da beso bdk nie, xtawu nk bg hadiah pe da..bezday dye yg lps2 aku bg dye bj,bear, last year umur dye 4tahun aku bg jam..haha reti ke tah tidak dye tgk..pastu kat mber aku liyya n ujang n dany(mber ayie) samat pangantin baru..wat mber aku yg nk beranak nurul n salmah selamat penjalani sesi push sane sni k aku doakn kowg selamat melahirkn baby.. 
petang, pas g kenduri kawen, aku blk umh tido xsampai 30mnt aku nk lena bpk aku ketok2 pntu,mlsnye nk bgn, lyn smbung tido pastu bpk aku cl hp aku,erm eca siap skg blk kg, adoii mls nye nk ikut..asl blk kg aku kene ikut asyik2 aku je..bosan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ahad 2 mei
pg2 da kene bgun g pasar, br igt nk bgun kol 11 ke, alih2 kol 8, smp pasar mood ikan sayur la..aku tgk owg g pasar muke segar je, bersungguh2 memilih yg terbaek tok dowg, yg aku nie siap menguap2 ag..kalo smbil jln bly tido kn best hahahaha...erm blk pasar, kene siang2 lak, adoii kn best kalo bpk aku ambk bibik sowg..erm petang, aku g jj cheras ng ayie igt nk shoping la tp hampeh cm xbest je..nk memilih pn cm xselere je,jj chras bkn de pe pn..buang mase je g,kalo aku tawu jj 2 membosan kn, xnk aku g,skg aku da bosan g sane, jgn arp nk g sane ag cittt!!!!!g sane just bli aiskrim je...pnye la jaoh nk bli aiskrim..
sj nk selit..mlm td aku tgk af..yessssss shahir terkua xske aku kat dye bajet2 je..cm gud2 je..sore xde a sedap mn  pn,ptt nye mmgu pertame dye da terkua..haha legenyeee, tidak asl dye nyi je sume owg kat umh 2kr chanel..hahahaha

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates