Followers

30 August 2010

merdeka...


salam..arhh..boring nyee..hahahaha..sekejap je merdeka yg ke 53, dlu time aku sekolah..mber2 ske tny aku ,sambut merdeka ktne?? aku tny dowg? biase a x GENTING,P.D, B.B.KLCC,DATARAN MERDEKA DLL..cm aku sambut merdeka dekat umh je..hehehe...xkisah la dekat mn pn,jnj sambut btol x?..aku da kibar jalur gemilang kowg bile lg?heheheheh.. k a, samat menyambut hari kemerdekaan yg ke 53, semoga dunia kite aman selame nyee...1 MALAYSIA MENJANA TRANFORMASI

FrOm

23 August 2010

CERIAAA

 claim mcm gunung...

 dpt bygkn x..betape ceria nye aku dpt bnde alah nie..setinggi gunung punye claim yg xpnh di beri owg...agk2 kowg bp taun punye claim a nie...dgn slmber menerima sambil senyum hingga telingga...tanpa bertanya adakah nie kerja "saya"..mood: saya pekeja yg rajin...hahahaha




FrOm

WeKendSss

SABTU
 Selamat pagi sume...arh arinie puasa yg ke-13..aku still puasa lagi belum ponteng..myb nex month kot..hehehe,
arituh SABTU lps aku buke puasa kat PALACE OF THE GOLDEN HORSES, aku dpt buke free dr CELCOM untuk 2owg mkn n penginapan secare free..tp dowg just invite owg da kahwin je..memandang kn aku xkahwin lg..aku kene bwk fmly..mula2 my dad nk pg last minit dye kate xnk..so aku mmg nk pg..aku xtawu nk ajk sp..aku ajk my boy..tp dye xnk lak TAKUT kene tipu or kene BAYAR..hehe..xpe a..aku try tny my sis nk pg x...dye pn xnk pg..cittt hampeh sume xnk..last2 ayat punye ayat..my sis nk join..actualy mkn tuh tok 2 dowg je..aku cl celcom ckp nk pg 5owg..hahaahah...samat dye kate bly..aku,my sis n husb,upik n amet..aku la plg ramai bwk kaum kerabat..smp2 je..kene check in nme..mkn2 dye pun best gak..bly tahan a..Janji konyang...time nk selesai sume majlis berbuka puase, dye bg tiket percutian 2hari1malam..untung sis aku..dye dpt..ptt nye aku..tp xpea..hehehe..

AHAD,
Hari ahad aku xde wtpe..melepak dirumah tolong my mom masak la..tp aku sempat wt KERABU SOTONG..b4 this aku penah wt tp xmenjadi..biasa la xkn wt skli trus jd tol x....nie kali ke 2 aku wt menjadi nmpk simple je..tp nk dpt rase nye yg masam masin manis mmg ssh..tp aku da berjaya...yeeeahhh...
nmpk sedap x.?sedap kan..my dad kate pndai ank Abah..hahaha...cmnie bly la kahwin cpt2..hahaha...mcm2 lg masakan aku nk try igt nk jd chef amcm bly x..*Berangan je..*pape pn samat mencuba yee..nk resepi saya boley..ciom dlu..hahahaah..k La samat Berpuasa Sumaa...

 kerabu sotong adek maniss


FrOm

16 August 2010

konvo HAZRI A/L ALI HANAFIAH

AYIE BERSAMA BUNGANYE

hahaha, kpd ayie jgn marah eh HAZRI BIN ALI HANAFIAH..selamat sudah dye berkonvo bagai di Jitra Kedah pada 07.08.2010..hehe..aku ske sbb pasnie dye xpyh pg lagi jaoh2 tgl kn aku..hehehe...xde pape nk story mory kn sbb perjalanan seharian..tp best asyik makan je..hehe. aku gerak jmt mlm bersama.Pn.ana,En.ali, Ms.Pija, Ms.zara...

ayie n family nyeee

After ayie selesai segala majlis nye aku ikut ayie pulang..aku xnek bersama family nye.coz untuk keselesaan mereke..hehehe..tp aku tidak berdua ditemani sapik..tp hajat miera nk jmp aku tercapai, coz time aku teman ayie mkn dye de..dgn slmber tnpe bg salam dye cucuk aku oh pocot.....hahahaha..sory la miera i xbwk u punye detox..tidak aku igt same skli..hehehe

aku dan ayie..

p/s: buat hazri, kalo kamu mau blaja jaoh2 @ keje jaoh2 kamu mesti nikahi aku dlu dong..aku cinta bangat sama kamu...hehehehehe...

~Hepy Bezday wt mereka~


15.08.2010, merupakan bezday abg aku iaitu HAIROL HISHAM yg ke -29tahun &
MUHAMMAD SHAFIK yg ke -7tahun, syukur alhamdulilah dowg masih sihat n bernafas lagi di muka bumi nie..aku doa kan wt abg aku dye sihat,murah rezeki pjg umur, n segala urusan di permudah kan.. buat sapik pula..moge dye dpt jd ank yg soleh & blaja pndai2 okeysss,
SAYA SAYANG KAMU SEKALIAN

13 August 2010

3day same question

hye...selamat berpuase sume..hayooo...aku agk tension skit beberape harinie..sebab aku kn kerja company cine...so mcm2 dowg tny aku pasal puase..de sekor nie kate gilakkk u bly tahan mey, sekor nie plak...xkn xley minum, ayoo mati wooo, aku hanye sdekeh kn senyuman je ble dowg tny...pastu tny lagi..pukul bp bly makan, aku just kate aku mkn kol 5am pastu kol 7.30pm aku buke..erm mula a mcm2 sokla dowg tny aku..aku lth nk jawab..n mls nk lyn aku jus kate u msk islam u tawu a..trus dowg senyap..hehe

12 August 2010

Bazaar Ramadhan


smlm aku ke bazar SERDANG..aku xde a rase lapa ke penat ke mmg xde langsung, cume fening2 smp ke hari nie..blk keje aku trus ke bazar smp lam kol 5 la..2pn da da ramai manusia.. nk jln n singgah gerai ke gerai pn xley.ramai gile,arhh tension aku,nk cr makanan yg aku nk plak xde..niat di hati ingin cari kuih tepung pelita n aym golek..tapi malang nye bazar situ xde, myb da abes, kempunan aku...smlm aku berbuke lauk masak kn mak aku aitu ketam masak kari, telur bungkus,ikan bakar,tempe goreng,air tebu dan sedikit kuih yg aku sempat bli smlm..hari nie mintak2 aku dpt la beli kuih tepung pelita.yum2...

05 August 2010

~selamat berpuase~

Pejam celik pejam celik sekejap je masa berlalu, tgk2 nex week da nk puasa...uhh sungguh excited aku puasa taun nie.ingat ye kawan2,puasa bukan sekadar menahan lapar malah,
Sabda Rasulullah saw.:
"Apabila datang bulan Ramadhan, dibukakan pintu langit dan ditutup pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan."
 Semoga dengan keberkatan Ramadhan ini kita akan dapat menggilap kembali hati kita yang pudar dan melumpuhkan nafsu-nafsu hitam yang bertahta di hati kita selama ini. Oleh itu, inilah masa yang perlu digunakan sebaik mungkin untuk mendidik kembali nafsu kita yang selama ini dikongkong oleh syaitan. Berpuasa bukanlah sekadar berlapar semata-mata. Tetapi puasa adalah berlapar di samping mendidik nafsu dan peribadi manusia. Ini adalah jihad yang maha besar yang perlu dihadapi oleh setiap  umat Islam..semoge puasa aku kali ini, di permudahkan...selamat menjalani amal ibadat..doakan kesihatan aku baek2 aje ok.....  

~gile kelakar~


hehe..mood ku kini kembali ok. kejadian tidak kuhingin n tidak ku minta ianye terjadi,sungguh tidak ku sangka, mungkin de hikmah di sebalik  kejadian itu...aku sgt2 xkuat ...tapi sykur  ade teman di sisi pemberi semangat kat aku mmg sukar untuk aku lupa kan..tq sgt2 kat ayie ,time aku sedey,gelisah resah dia berade di sisi aku, tak lpe jgk dekat abg aku sham tq sgt2...alhamdulilah...kini aku kembali ceria seperti dulu, (◕‿◕✿)

tibe2 knp title aku klakar, pe yg klkar sgt, actualy xde pape yg klkar pn..bg aku sowg je klakr owg len xpn, smlm ayie wt klkar hak2..klkar abes..samat xpecah perut aku, harinie de sowg manusia nie tny kat aku fan dak2 af8 ke?name u familiar a, slu ke join dak2 af8? aisey, asl ng bdk nie ttbe je..tergelak aku sowg2 kat opis..aduyaii..

p/s: jgn la asyk tny aku ble nk kawen, ble nk langsung,ble nk dirikn rumah tangga,ble nk naek pelamin,ble nk dirikan masjid,ble aku dpt mkn ns minyak kau,ble nk timbang ank,ble nk wt baby,bileeeee..? aduh aku tension a nk jwb,hari2 tny soklan same aku pening a..ag 1, aku lg pening, eca ble kau nk ade bf nie, ya ampun asl tny mcm tuh..cube la tny bile kite nak mati..lg bgus..elok kowg g tmbh kn pahale la,pd tny soklan same je..jodoh ajal pertemuan sume da di tentu kn..kalo de2 a..xpyh tny bnyk kali..pd kowg tny soklan yg blm de jawapan nye lg, bek kowg g doa kat allah lg elok,tambahkna amalan ibadat kn lg bgus berkat dunia akhirat,aman hidup...:)


04 August 2010

~DETOX FOOT PATCH~

Detox Foot Patch (Pelekat Pembuang Toksin)

Antara fungsi dan kelebihannya adalah:
1)      Membantu mengurangkan rasa sakit dan lenguh pada kaki.
2)      Membantu meningkatkan kualiti tidur dan mendapatkan tidur yang lena.
3)      Membantu menghilangkan sakit kepala dan kepenatan.
4)      Membantu sistem limpa dan buah pinggang dalam pembuangan toksin dari badan.
5)      Membantu melancarkan pengedaran darah.
6)      Membantu menstabikan metabolisme badan.
Cara pemakaian:

Boleh ditampal pada tapak kaki, bahu atau di mana-mana bahagian yang bersesuaian. Sebaik-baiknya ditampal pada tapak kaki sebelum tidur dan dibiarkan sewaktu tidur  selama 5 hingga 8 jam untuk kesan yang maksimum.
1)      Lekatkan bahagian yang bertulis
2)      Buka pelekat pada pelekat.
3)      Tampalkan pada tapak kaki atau mana-mana bahagian yang dikehendaki. Pastikan bahagian yang berherba (berlubang-lubang) mengahadap tapak kaki atau bahagian badan yang dikehendaki.
4)      Dibiarkan selama 5 hingga 8 jam.

Apabila dibuka tampalan, kesan-kesan hitam dan melekit dapat dilihat. Kesan hitam akan semakin berkurangan dengan penggunaan yang kerap.

 P/S: BERMINAT BOLEY HUBUNGI SAYA
EMAIL KE : chunlee_89@rocketmail.com


link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates