Followers

28 September 2012

Bajet2013

keco... sane sani pasal #Bajet2013, siap de orang ambk half day nak tengok live...ahahahaha.
cm xbole dengar radio...hahahahaahah...
tapi pe yang pasti PM pakai baju melayu Kale Hijau okay..hehe
tapi kan aku rase orang keje gov mst tengah goyang kaki,
nk tunggu berita gembira.. tak gitu..#untung la..huhuhu..






20 September 2012

13 Cara Suami Melayan Isteri Mengikut Cara Rasulullah SAW


1) Jangan tidak pedulikan isteri yang sedang merajuk atau berkecil hati.
Buangkan ego, minta maaf jika suami bersalah dan pujuk dengan mesra. 
Mungkin apa yang berlaku hari ini suami akan kata “Udah-udah la merajuk tu, 
buruk beno gayanya udah tua-tua pon merajuk lagi”

2) Tanamkan sifat menghormati isteri anda yang banyak menjaga
 minum pakai dan anak-anak anda dirumah.Bermain kayu 3 dibelakang isteri 
mungkin kurangnya rasa hormat dan menghargai si isteri(selain masalah lain)

3) Jika isteri melakukan salah atau ada perangai yang suami tidak sukai, 
tegur dengan baik dan bijaksana. Pukul isteri bukan caranya.

4) Ambil berat kesihatan isteri. Segara merawat isteri yang sakit, 
jika serius terus bawa pergi jumpa klinik.

5) Beri perhatian ketika isteri ketika bercakap. Pandang mukanya ketika bercakap. 
mungkin ada luahan perasaan atau masalah untuk dikongsi dengan anda.

6) Isteri tidak suka suami bandingkan dia dengan isteri orang lain 
baik dari segi paras rupa mahupun masakan.
Mungkin bandingkan masakan emak anda dengan masakan isteri anda
 juga boleh timbulkan rasa kurang senang isteri anda.

7) Ringankan kerja isteri dirumah. Buat anak sama-sama jadi jaga anak juga sama-sama.
Bukan melepaskan tanggung jawab kerja rumah semuanya kepada isteri.

8) Jika anda keluar melepak dengan kawan-kawan,
 ingat isteri dirumah. Jadi jangan pulang lewat dan beli la sesuatu untuknya.

9) Seperti mana isteri perlu menjaga aib suami begitu la juga kepada suami. 
Suami perlu jaga aib isteri.

10) Elakan untuk mengutuk isteri anda.
 Terutamanya depan orang lain.

11) Suami jangan kedekut. Bukan barang rumah sendiri pun isteri perlu belikan.
 Kalau suami tak cukup duit tu lain cerita.

12) Jangan bersepah dan pengotor. Kalau anda merokok, 
perlu elakan dari merokok dalam rumah dan depan anak-anak.

13) Setiap keputusan yang ingin dibuat perlu berbincangan dengan isteri.
 Isteri pula jangan la “Ikut abang la..saya ikut aje” setiap kali suami meminta pandangan.

Sesungguhnya peribadi Rasulullah itu adalah peribadi yang paling baik untuk menjadi ikutan.. Wallahualam..



10 September 2012

pregnant test

Amin Syukur Alhandulilah..

6.09.12
 sepatut nya hari aku datang period...
tapi tunggu sampai ke petang tak datang2 jgk..
bole plak time tu aku rasa sakit kepala yg terok,
sakit perot laen mcm..tak penah kene....
hubby blk keje aku ckp dye nk try pregnant test la,
nak tengok result dye pe...

siap makan kte owg g farmasi beli pregnant test rm 8.00
de yg tu je..igt nk cr yg digital xde plak..
balik umh cpt2 nak test..after 2,3minit nmpk 1line..
masa tu ermmm.. pasrah beb... siap ckp lg,
kalo xdtg 2bulan period baru nak test(majuk3)
tibe2 lepas 5mnt.. omg nampak 2line 1 samar2,
but still cm 50-50 betol ke ni..
hubby da nampak happy dye da confident gyle ade...
aku plak cm tak  sedap aty..yke ni yke ni...

mlm tu aku mtk hubby beli kn pregnant test ag satu,beli farmasi laen,
nk tengok result dye esok pagi sama tak..tkut2 pgnant test tu rosak,ahaha

07.09.12
pagi2 subuh aku wt dengan harapan de n de..bismillah,
after 2,3mnt tara 2line yg nampak terang, time tuh aku n hubby,
rasa bersyukur sangat2 Allah makbur kan doa kami..
masa tu rasa gumbira, i hug u, u hug me la kan...hehehe

petang tu blk keje terus g klinik Qisitna,
nak kompom kan sama ade pregnant ke idok...
kalo tak de tak pea myb belum de rezeki.. kene la usahe lagi..
doctor tanya sakit apa..
aku ckp sakit perot, sakit kepala,
tapi smlm wt pregnant test nmpk 2line..doctor senyum..hahahaaha
doctor tanya buat berapa kali.. aku pn cte la..bla bla bla bla ^&**&()..
dye ckp u buat sekali, ke dua kali ke, tiga kali ke,
kalo u nampak 2line jelas u dah pregnant, kadang2 kalo u buat time petang,
nampak samar2 sebab, air kencing u da cair, elok buat pregnant test time pagi,
1st kencing.. time tu kencing u sgt pekat, senang nak nampak..(masih tak phm)
mls nak ambik port..hahaha

lepas tu doc tanya date 1st n last period bila,
doctor bagi tahu da 4week, so kne bnyak2 be careful,
sebab baru lagi... tak bole travel, tak bole buat keje berat,
tak bole makan bende berangin.. hihihi
so setakat ni just family je da tawu,
im so happy, love u Allah..
doakan semoga semua nya selamat yaa..amin.....

syukur, Alhamdulilah, Allahu Akbar.

baru stat minum Anmum materna, serioz sedap....
today im 5 week..huhuh












07 September 2012

Folid Asid

salam jumaat...

tak  de hot story yg nak di story mory kn.. aku masih mood raya dan raya...
hari ni cukup  2bulan aku makan asid folid aku beli brand appeton...
aku start ambik bln july smp sekarang... tuh pun akk aku yang suh ambik,
dye ckp elok makan 3bulan awal sebelum pgnant,hubby aku suh makan jgk,
siap pesan jgn tinggal.. hari2 makan okey..
tuh blm lagi akk suh aku minum susu anmum materna,
aku pn ikut jea..yea akk aku ni anak da nak masuk 6,  mst bnyk experience kan..


aku de baca dekat google banyak cakap elok ambik asid folid ni..
so xsia2 la aku ikut cakap Akk aku ni....heeeeeeee
nak tawu lebih lanjut dan lanjut bole la baca dekat SINI..

Sekarang aku kerap sakit kepala, elok pg ptg n mlm...
lepas tu, sakit perot mengulas2 1st time kene sakit cm cni da 3ari..
lepas tu seluar sume da xmuat saiz 25 n 26.. skg terpakse pakai seluar lama,
dulu2 time form 5, sbb time tu aku gemok kot.. pakai sua saiz 28,
mber2 dtg beraya pn tegor aku da berisi n gebu.. siyes suke gyle..hehehehe

owg selalu tanya aku "" da de isi ""
br kawen seminggu da de owg tny.. gelak guling2 aku..
lepas tu pantang nmpk aku on9 mst laju yg inbux tny, yg tu ok lg,
ni siap msj2 aku.. yg rep sume bkn aku tapi hubby aku..hahahaahah
pdhal br kawen 3bulan.. tanya cm aku dah kwen 3tahun.. choiiii!!!


**uh tak saba nye nak tunggu perot memboyot dan beranak pinak **

tada ni la brand yang aku beli.. rm 19.90 tok 3bulan.

link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates