Followers

18 June 2014

10week

alhamdulilah,

kalau nak ikut pengiraan aku harini sudah 10minggu 2hari aku mengandung..
hehe, aku ni ada masalah pitam... pitam yang tiba2 gelap rasa nak tumbang ..
tapi memang dah penah tumbang!!tiba2 rasa susah nak bernafas..
Ya Allah kalau pitam tiba2 datang memang mengucap panjang..feel lain macam kot..

selamat ada suami yang baik lagi penyayang.. dia sangat2 memahami..
kadang2 kalau aku tengah dok basuh pinggan ke,sapu sampah ke,
tiba2 rasa pening, pandang dinding hitam je..cepat2 kene duduk minum air banyak..
kadang2 en.suami memang tak bagi aku buat kerja,
dia suh aku tidur n rehat.. tapi aku plak jenis tak suka layan2, sakit2 ni kene kuatkan diri juga.
tapi tu la apakan daya.. bersabar la..sakit itu kifarah dan menghapuskan dosa kecil kita, dan
sakit jugak akan lebih mengingatkan kita akan kematian...Allahuakbar...!!

anak mommy eva nur medina pun sangat baik.. dia tahu mommy dia tak sihat,
asyik dok kiss2 je pipi mommy dia ni je.. tibe datang gatal dia nak kiss perut...
manja sungguh anak mommy tu.. mommy sayang eva sangat2...
eva kalau dekat rumah dia baik sangat,pandai main sorang2,senang cita,
pandai bawak diri.. kalau nak susu baru cari mommy or daddy...
tidur malam pun dah tak mintak susu dah..lena laa daddy eva tuh tidur kan..huhuhu

selamat mengandung no.2 ni tak ada muntah2..masa mengandungkn eva dlu 2,3bulan jugak muntah,
yang no.2 ni lain pulak,selera makan pun kelaut...kadang2 pun paksa jugak makan...
makan nasi lagi la tak lalu,makan buah jela tak pun koko krunch tu jela boleh hilang kan rasa loya tekak ni...
pape pun aku bersyukur2 sangat, dikurniakan suami dan anak yang baik...
alhamdulilah.. barakallah...

sekarang aku baru rasa lega, bila dah bagitahu boss aku mengandung, boss nampak happy,
aku lagi happy tuh tanda yang positif, sebab stat aku cakap dah mengandung,
boss pun layan aku baik punye!!dia plak over excited tanya macam2..
hehe malu hakak okay...boss macam tak caya tapi tu la hakikat nya,
sebab ramai pertikai kan sebab aku czer,,bila czer mesti lepas 3tahun baru ley mengandung,
dan czer jugak berbahaya,smp ada cakap jahitan terburai la apela, aku dah tny doctor,
memang tak ada istilah terburai lagi., hahahah(tq doctor bagi pesanan positif)
sebab mereka tanya aku tak plan ke,tak itu ini ke..actualy aku bukan jenis main bantai okay!!
tapi rezeki Allah nak bagi kan tanpa kita duga...dan aku bersyukur sangat2...
aku yang buat ni lagi tak caya..kita tak tahu kuasa Allah, kun faya kun...
kadang2 susah nak explain dengan orang tak tahu qada dan qadar Allah...
ok la kerja pun dah memanggil, terover acting plak n3 kali ni..hehehe
sekali sekala kite kene lepas kan..fuhhhh!!!!

10minggu





04 June 2014

Pregnancies No.2

Alhamdulilah,syukur ke hadrat ilahi atas rezeki Allah S.W.T ini...

totaly memang tak sangka n tak bajet langsung akan mengandung secepat ini,
Bajet 3 tahun lagi,hari2 borak dengan husband "konon2"
nak plan mengandung bila eva dan pandai jalan,dan pandai cakap nak " ADEK", hehe

bulan 4 aku last period, masuk bulan 5 tanda2 nak period tu ada, muke naik pimple,
seketul, aku klo nak period tanda pimple mmg wajib ada biar pun seketul,
ni nak masuk 7mei tp period tak datang2 maybe bulan ni lewat kot ...


20mei,
 aku g hospital cucuk eva setahun...
tibe2 rase lain macam pitam, period da lewat sangat ni,
hati rasa macam sesuatu, beli la pregnant test dekat farmasi...

sampai rumah 3lebih tak sabar2 nak test...
sekali laju je line tu naik..
Ya Allah masa ni rasa macam tak percaya,
terus tnjuk hubby, dia biasa la malu2 kuncing!
tanda gembira...

aku rasa macam tak caya ada budak dalam perut ni,
lepas 3 hari aku beli lagi pregnant test,
test dekat office, sekali lambat plak naik,
tgu 10mnt baru nampak 2line tu pun cair...
hati mula rase mengandung ke idok ni.... aishhhh


25mei,
aku rase macam tak puas hati,
hubby ajak jum g scan,
sekali memang betul,nampak heartbeat,
mase tu YaAllah baru la aku betul2 percaya..
happy sampai nangiss, besar sungguh rezeki Allah bagi ni,
Alhamdulilah...


patutlah aku makan benda masam2,
sedangkan aku memang tak suka sebelum ni,lagi2 mangga muda !
lepas tu aku cepat letih, tidur pun awal, kol 9 da masuk tidur,
selamat ade daddy dia boleh jage eva,
hubby asyik cakap mesti mummy pregnant masa eva dulu cmni la...
mase hubby cakap tu aku " masuk telinga kanan keluar telinga kiri "
tak de mood nak layan...hahahahaha tapi masin mulut hang naaa...

YaAllah,Peliharan anakku selama  di dalam kandunganku dan sembuhkan segala penyakit,
sesungguhnya engkau maha penyembuh dan tiada sembuhan melain dengan penawarmu,
YaAllah lahirkanlah dari kandunganku ini dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera,
YaAllah, jadikanalah anakku ini sihat,sempurna,cerdik,berakal dan berilmu serta beramal soleh,
YaAllah, elokkanlah perangainya,fasihkanlah lidahnya dan merdukanlah suaranya untuk membaca
Alquran dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W

Amin Ya Rabbal Alamin....



1st test


2nd test

.... tara ...




link kengkawan

>

HB

 
GADiS iNi. Design by Exotic Mommie. Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com
Free Website templatesfreethemes4all.comLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates